Göz kapağı ameliyatının etkisi çok uzun yıllar kalıcıdır. Normal şartlarda tekrar olunması gerekmez. Ancak çok ileri yaşlarda tekrar müdahale gerekirse yapılmasında sakınca da yoktur.
Göz kapağı estetiği ile kapaklardaki fazlalık, özellikle cilt, bazen kas ve yağ dokuları da çıkarılır. Bu, kalıcı bir operasyondur ve etkisi 10-15 yıl kadar sürmektedir.
Uygulama ne kadar kalıcı? Göz kapaklarında oluşan düşme, sarkıklık ve katlanma gibi şikayetlerde tercih edilen ameliyatsız göz kapağı tedavisinin kalıcılık süresi 2-5 yıl arasıdır. Hastada yoğun bir sarkma problemi varsa ilk seanstan bir ay sonra tedavi tekrar uygulanabilir.
Bu süreçte hasta kesinlikle bir iş yapmamalı ve dinlenmelidir. Bahsedilen süre ise 7 ila 14 gün aralığındadır. İki hafta sonunda göz çevreniz daha genç ve güzel görünmeye başlayacaktır. Ameliyat sonrasında göz ve çevresinde oluşan kızarıklıklardan kurtulmak ise daha uzun sürer.
Göz kapağında sarkma olduğunda tedavisi mümkündür. Eğer sarkmanın miktarı az ise plexr lazer ile düzeltilir. Ancak sarkma miktarı fazla ile o zaman cerrahi tedavi yani bleferoplasti ameliyatı yapılır. Blefaroplasti; alt ve üst göz kapaklarına hem estetik hem de fonksiyonel amaçla yapılan cerrahi müdahaledir.
İlgili 39 soru bulundu
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
"LAZERDE KÖRLÜK RİSKİ YOK"
1980'li yılların başından itibaren bu güne kadar milyonlarca kişinin, lazer yöntemi ile tedavi olduğunu vurgulayan Op. Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır.
Göz çevresine uygulanan lokal anestezik krem sonrasında sarkan kısma sarkmanın şiddeti oranında hekimin karar verdiği dozda lazer atışı yapılarak esas olarak fazla olan deri kısmı yoğunlukla olmak üzere tüm göz çevresi taranır. İşlem çok kısa sürede tamamlanmaktadır.
Estetik göz kapağı ameliyatı: Eğer hem alt göz kapağı (göz altı torbaları) hem de üst göz kapağı beraber yapılıyorsa bu durumda 2 aylık zaman gerekir. Şayet sadece üst göz kapağı yapılacaksa yaz tatilinden sadece 3 hafta önce yapılması yeterli olur. Liposuction: Yağ alma işlemlerinde incelme aylar içinde gerçekleşir.
Ameliyatsız Göz Kapağı Cerrahisinde Tedavi Yöntemi
Hasta genel anesteziye maruz kalmaz. Sadece anestezik etkisi bulunan krem ilgili bölgeye uygulanır ve bölgenin uyuşması hedeflenir. Ardından cihaz yardımıyla lazer atışı gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir kesi uygulanmamakta, dikiş atılmamaktadır.
ZAMANLA YENİDEN AMELİYAT OLMAM GEREKİR Mİ? Göz kapağı ameliyatının etkisi çok uzun yıllar kalıcıdır. Normal şartlarda tekrar olunması gerekmez. Ancak çok ileri yaşlarda tekrar müdahale gerekirse yapılmasında sakınca da yoktur.
Ameliyatta olduğu gibi göz kapağı estetiği ameliyatında da enfeksiyon riski, anestezi riski gibi bazı ameliyat riskleri bulunmaktadır. Kanama eğilimini arttıran riskler olabilir. Bu yüzden göz kapağı estetiği ameliyatı olmadan en az on beş gün önce kan sulandırıcı ilaçların tüketiminin bırakılması gerekmektedir.
Göz kapağının elastik yapısı ve dokusu çok yenilenebilir olduğu için kendini zaman içerisinde tekrar gösterebilir. Bu sebeple ameliyat defalarca kez yapılabilir ve herhangi bir sorun teşkil etmez.
Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti)
Bu ameliyat lokal anestezi ile gerçekleştirilir ve 2 üst göz kapağı için yaklaşık toplam 45 dakika - 1 saat sürer. Ameliyat sonrası ilk günlerde kapaklarda ödem ve morarmalar izlenir. Kapak ödemi ilk 1 hafta içinde tamamen geçerken, morarmalar daha uzun sürebilir.
İşlem steril şartlarda yapılır ve ortalama her iki üst göz kapağına müdahale edilmesi yaklaşık 45 dakika sürer. Kaş kaldırma ile beraber genel anestezi altında yapıldığında ise ameliyat yaklaşık 1.5 saat sürer.
Göz kapağının üst kısmında gerçekleştirilen bu ameliyat oldukça basit bir işlemdir. Kısa bir sürede bitirilmekte ve kısa sürede iyileşmektedir. Ameliyattan sonraki dönemde hasta zorluk çekmemektedir. Basit bir işlem olduğundan dolayı birçok kişi tarafından yaptırılmaktadır.
· Genellikle 40 yaş üzeri, · üst ve alt gözkapaklarında sarkma ve torbalaşma meydana gelmeye başlamış, · başka sağlık problemi olmayan kişiler göz kapağı ameliyatı için uygun adaylar olabilirler.
Göz kapağının açık takip edilmesi göz kapağı üzerinde bir pansuman taşımaktan daha konforludur. Ameliyat ağrılı bir ameliyat değildir ve genellikle rutin ağrı kesici kullanımı gerektirmez.
Lazerle (Plexr) Göz Kapağı Estetiği Nedir ? Plexr, üst ve alt göz kapaklarında deri fazlalığı, ince çizgileri ve hasarlı cildi olan kişiler için etkili bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi her cilt tipinde yapılabilir. Bu prosedür, daha hızlı bir iyileşme süresi anlamına gelen cildi kesmeyi içermez.
Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) kaç yaşında yapılır? Göz kapağı estetiği daha çok 35 yaş üstü bireyler tarafından yaptırılmaktadır. Çünkü göz kapaklarında yaşlanma belirtileri sıklıkla bu yaşlardan sonra görülmeye başlar. Fakat medikal olarak ihtiyacı olan herkesin her yaşta yaptırması mümkündür.
Göz kapağı ameliyatlarında da mutlaka bir iz kalıyor, ama bizim yaptığımız ameliyatlar arasında vücutta en az iz kalan bölgeler göz kapaklarıdır diyebiliriz. Aslına bakarsanız pratikte göz kapağı ameliyatlarından sonra iz kalmadığını söyleyebiliriz.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Hamilelere, emziren hanımlara, ileri derecede göz kuruluğu olanlara, kataraktı olanlara, doğuştan kornea sorunları olanlara, diyabetik retinopati hastası olanlara excimer lazer uygulanmaz.
Tedaviden sonra bazı kişilerde, göz sulanması ve rahatsızlık oluyor. Lazer göz ameliyatının diğer yan etkileri ise “kuru göz”, yanma, tahriş, kaşıntı, gözde yabancı cisim hissidir. Ameliyat sonrası çift görme meydana gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri