Lise Mezunu Gardiyan Maaşı Lise mezunu gardiyanlar 22.000 TL alt sınırından başlayıp 23.000 TL'ye kadar artan aralıkta değişen bir gelire sahiplerdir.
Türkiye'de gardiyanların aylık brüt maaşları, yeni başlayan bir gardiyan için ortalama olarak 14.000 TL ile 20.000 TL arasında değişebilir. Deneyimli ve unvan sahibi gardiyanların maaşları ise 20.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
Gardiyan olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Gardiyan maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.000 TL civarındadır.
Gardiyan olmak için öncelikle en az lise mezunu olmak gerekir. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınavlara katılıp başarılı olmanız ve fiziki ve psikolojik testleri geçmeniz istenir. Bu işlemlerden sonra ise mecburi eğitime katılmanız beklenir.
Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerindeki bazı kadroda görevli personele Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile silah taşıma hakkı verildi.
İlgili 38 soru bulundu
F tipi cezaevine alınacak infaz ve koruma memuru olacak bay-bayan adaylar, 5 istasyondan oluşan parkurda zamana karşı yarışacaklar. Adaylar, önce ''Sıçrama'' hareketini yapacaklar.
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı Hakkında Bilgiler
Adalet Bakanlığına bağlı cezaevlerine İnfaz ve Koruma Memuru olarak girenler devlet memuru hizmet süreleri ve eğitim durumlarına göre yapılan sınavla İnfaz ve Koruma Baş Memurluğuna (baş gardiyan) yükselme imkanına sahiptir.
Anlaşılacağı üzere Sorumlu İnfaz Koruma Başmemuru kurumun güvenlik ve gözetiminden, vardiyalar arası koordinasyondan, infaz koruma memurlarının nöbet cetvellerinin hazırlanmasından, sayımların yapılmasından sorumludur. Ayrıca disiplin kurulu üyeliği de bulunur.
İnfaz ve koruma memuru olmak istiyorsanız, özel olarak herhangi bir bölümden mezun olmanıza gerek yoktur. Lise veya dengi bir okuldan mezun olmanız yeterlidir. KPSS'den en az 70 puan alan herkes, bu kadroya başvuru yapabilmektedir. Bunun haricinde kurumlar arası geçişle de infaz ve koruma memuru olabilirsiniz.
(9) Çalışma süreleri ve izinler: İnfaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarının, zorunlu hâller dışında, günde sekiz saat çalışmaları ve haftada iki gün tatil yapmaları esastır.
Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74. Maddesinin 1. Fıkrasına göre kapalı kurumlarda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşuluyla eşi, dördüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
Ani müdahale biriminde çalışanlar sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında çalışırlar ve hafta sonu tatil yaparlar. Ancak diğer birimlerde çalışanlar vardiya/nöbet usulü çalışırlar. 12 saat gündüz vardiyasında çalışan bir infaz koruma memuru 24 saat dinlenir.
Ayrıca en az lise mezunu şartı arandığı için üniversite mezunu olan kişilerinde gardiyan olma şansları bulunmaktadır. Gardiyan olacak kişilerin KPSS sınavına da girmeleri gerekmektedir. Bu sınavdan en az 70 puan alan kişiler gardiyanlık sınavına başvuru yapabilir.
Evet maalesef ödeyecek ve çalışmış olduğu görev nedeniyle taşıma ruhsatı almaya hak kazanmış olan infaz ve koruma memurları görevleri sona erdiği için bundan sonrası için bulundurma ruhsatı alabileceklerdir.
İstanbul, Ankara, Denizli, Erzurum ve Kahramanmaraş'ta bulunan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezlerinde 3 ay teorik 2 ay uygulamalı eğitime tabi tutularak kadrolu ya da sözleşmeli olarak istihdam edilirler.
Gardiyanlar özel sektörde değil yalnızca kamuda çalışmaktadırlar. Kamu harici başka bir yerde görev yapmaları söz konusu değildir. Direkt olarak devlet memuru statüsünde değerlendirilirler.
İnfaz koruma memuru KPSS puanları, Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. İnfaz Koruma Memuru olmak isteyen adaylar KPSS puanı ile tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. İşte, KPSS Önlisans İKM taban puanları.
Adalet Bakanlığı, İnfaz Koruma Memuru olarak da adlandırılan gardiyan atamaları KPSS ile gerçekleştiriliyor.
Erkekler 170 cm'den az olmamalıdır.
Aynı zamanda infaz ve koruma memuru olarak bilinen gardiyan, KPSS puanı ile giriş imkanı veren bir meslek grubudur. Bu kapsamda lise veya denge okullardan mezun olmak ile beraber KPSS'ye giriş yapılır. Daha sonra en az 70 puan almak suretiyle başvuru gerçekleştirilir.
Adalet Bakanlığından gelen son dakika duyurusu ile 2022 yılı 5016 İnfaz ve Koruma memuru alımında KPSS Puanları belli oldu. Taban Puanlar 72 ile kapattı. Adliyesine göre Taban Puanlar Kadınlarda 75 - 85 arası seytir ederken Erkek KPSS Taban puanlar ise 71 - 80 arasında değişti.
GARDİYAN ALIMI 2023 YILINDA OLUR MU? Adalet Bakanlığı'na bağlı CTE bünyesine infaz koruma memuru (İKM) veya gardiyan alımı her yıl yapılmakta. 2023 yılında da alımın yapılması bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri