Öyleyse markanın tanımını kesin olarak anlayalım ve herkesin logo ile marka arasındaki farkı bildiğinden emin olalım. Bir logo, bir marka kimliği projesinin yalnızca bir unsurudur ve bir marka kimliği projesi, genel bir markalaşma sürecinin küçük bir parçasıdır.
Logo, bir işletmenin markasını temsil eden bir semboldür. Bir logonun temel işlevi, işletmenin kimliğini yansıtmak ve tanınabilirliğini artırmaktır. İyi bir logo, bir işletmenin amacını ve değerlerini yansıtır ve hedef kitlesiyle bağ kurmasına yardımcı olur. Logo oluşturmak, işletmenin ilk adımlarından biridir.
Logo kısaca; markanızı tanıtmak için kullandığınız semboldür. Logo ne demek, uzun açıklaması şu şekildedir: Bir markayı veya ürünü tanımlamak için kullanılan kelimeler, görseller ve renklerden oluşan bir semboldür.
Logo, bir ürüne ya da firmaya ait hizmetlerin harf ve resimsel öğeler kullanılması ile sembolleştirilmesidir. Bu sayede amblemden farklı olarak ayırt edici özellikler yanında bir de firmanın ismini yansıtmaktadır. Logo oluşturmada kullanılan fontlar daha önce tasarlanmış fontlardan da seçilebilmektedir.
Logo nedir sorusunun cevabı; Bir marka, kurum, kuruluş, şirket, oluşum, topluluk yada fikri temsil eden ve içerisinde grafiksel ögeleri barındıran sembol yada şekillere verilen isimdir. Logo kendi içerisinde birden fazla gruba ayrılmaktadır, bu durumun nedeni ise tasarımlarda kullanılan tekniklerden dolayıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Logo, bir kurumun adını yansıtır. Amblem ise bir anlam içeren şekil ya da sembollerden oluşur. Logolar harflerden, kelimelerden oluşur. Amblemde ise şekiller vardır.
Logo; markaların tüketicilere sunmuş olduğu ürün ve hizmetler ile ilgili bilgi veren semboller olarak bilinir. Bu yüzden, logonun markanın imajına dair birtakım izler taşıması şarttır. Şekil, renk ve yazı karakterlerinden oluşan logo tasarımı; markanın ruhunu ve karakterini yansıtmasından dolayı değerlidir.
Yazının mucitleri Sümerler, aynı zamanda logonun gelişimine de katkıda bulunmuşlardı. Modern logonun başlangıcı ise 1366 yılındadır. Aynı zamanda tarihte ilk tescillenen logo Stella Artois adlı Belçika kökenli bir firmadır. Bu arada logo kelimesi Yunancadan gelmektedir ve anlamı bilgidir.
Logo tasarımı, kurum, kuruluş veya kişisel bir oluşum için dijital olarak tasarlanan imge, rakam, görsel ve çeşitli şekillerle oluşturulan görsellerdir. Logo tasarımı, şirketinizin yapısını, özelliklerini ve imajını temsil eden özelliklerin tümü olan kurumsal kimliği oluşturma açısından kilit rol oynar.
Amblem logolar, markanın kişiliğini ve mesajını sembolik olarak yansıtmak için tercih edilir. Örnek olarak, Starbucks'ın logosu amblem bir logotypedir, çünkü sembolik bir denizkızı figürüyle "Starbucks Coffee" yazısı bir arada kullanılır.
Herhangi bir kimlik veya tanımayı desteklemek ya da tanıtmak amaçlı grafik bir işaret ya da amblem ve sembol logo olarak bilinir. Hem bilgisayar üzerinde hem de el yazısı üzerinden farklı renkler ve şekiller ele alınarak oluşturulur. Firmaların kendine özgü olarak ele almış olduğu önemli yapılardır.
Logo, bir kurumun, markanın veya organizasyonun kimliğini yansıtan, görsel bir semboldür. Logolar genellikle harfler, simgeler, şekiller, renkler veya bunların bir kombinasyonundan oluşur. Bir logo, bir ürünün veya hizmetin kalitesini yansıtabilir ve müşterilerin zihninde markayla ilişkilendirilebilir.
Logo, bir markayı temsil eden bir grafik tasarım öğesidir. Ancak marka, şirketi temsil eden tüm somut ve soyut unsurların bir karışımıdır. Marka olmadan logonun gerçek bir anlamı olmazdı.
Marka, sadece bir ürün veya işletme ismi olmayıp aynı zamanda bir işletmenin veya ürünün benzersiz kimliğini ifade eden sembolik bir yapıdır. Marka, yalnızca bir ürünün adı olmayıp, onun tescilli bir şekilde tanımlanmış ve korunmuş kimliğidir.
Sınai mülkiyet açısından “Marka”: bir işletmenin ürettiği ya da sattığı mal ve hizmetleri diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayırt etmek için kullanılan her türlü; sözcük, şekil, renk, harf, sayı, sesler, hareket, koku veya ambalajdan ibaret olabilen İŞARETTİR.
Özellikle son zamanlarda amblem kavramı ile sıklıkla karıştırılan logo veya logotype aslında, ürünleri, hizmetleri veya firmaları birbirinden ayırt edebilmek için yaratılan ve firmanın kimliği ile bütünleşen bir harf ve simge bütünlüğüdür.
Bir firmanın bir markanın veya ürünün vizyon ve misyon anlayışı içerisinde özel olarak tasarlanan markayı temsil eden özgün çizimlere logo diyoruz. Logo tasarımları şirketlerin marka yüzüdür, bu yüzden markalaşma sürecinde logo tasarımları önemli rol oynarlar.
Logo basit ve sade olmalı
Logonun basit olması, hatırlanmasını da kolaylaştırır. Bu nedenle de karmaşık ikonlardan ve şekillerden uzak durmanız da fayda var. Sade ve basit olması akılda kalıcılığını da artıracaktır. Büyük markaların logolarını incelediğinizde, basit ve sadeliği göreceksiniz.
Marka sloganı, bir markanın özünü ve mesajını özetleyen kısa, özlü bir ifadedir. Etkili bir marka sloganı, hedef kitlenize hitap etmeli, akılda kalıcı olmalı ve markanızın benzersizliğini vurgulamalıdır. Marka oluşturma planında önemli bir yere sahip olan slogan, marka adından hemen sonra gelmelidir.
Yönetim. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını 1986 yılından beri aynı zamanda şirketin kurucusu da olan M. Tuğrul Tekbulut yapmaktadır. Yönetim kurulu başkan yardımcısı aynı zamanda Logo Grup'un CEO'su olan M.
Logo ve marka oluşturmak kurumsal bir görüntüye sahip olmak için şarttır. Markaların ürünlerinde herhangi bir logo kullanmamaları halinde aslında marka isimlerini yazdıkları puntolar bile onlara has bir logo tasarımı haline gelebilir. Ürünlerinde logo kullanmayan markalar yoktur.
2.Logoda Yazı Varsa Okunaklı Olmalıdır
Logo oluşturmanın birçok yöntemi vardır. Bir logo tipografik öge barındırmayabilir fakat eğer barındırıyorsa; bu tipografik ögeler mutlaka okunabilir olmalıdır. Kullanılacak yazı fontu ve yazı boyutu seçilirken bu madde göz önünde bulundurulmalıdır.
Logo Bir Marka İçin Çok Değerlidir
Bir markanın marka olması için her şey gereklidir. Öncelikle logo markaya yapılan bir nevi yatırımdır. Bir markanın vizyon ve misyonuna yapılan her yatırım, markanın itibarına katkıda bulunur. Bu nedenle, iyi tasarlanmış bir logo markaya fayda sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri