Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Sebze yemeklerinin yanı sıra et yemeği olarak çökertme kebabı sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Dünyaca bir üne sahip ünlü çam balı, kabak çiçeği dolması, börülce ekşimesi gibi birbirinden farklı gurme lezzetler Marmaris'in yöresel yemekleri arasında bulunuyor.
4- İçmeler
Küçük bir balıkçı köyü olan ve keşfedildikten sonra bölgenin en sevilen tatil beldelerinden biri haline gelen İçmeler, rüzgârlı havasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak için de Marmaris'in en çok tercih edilen yerleri arasında.
İlgili 33 soru bulundu
Doğanın ve denizin en tatlı zamanları yakalanmak isteniyorsa, ilkbahar ve sonbahar ayları en doğru tercih olacaktır. Mayıs ya da eylül ayları, Marmaris'in doğal güzelliklerinin şölen gibi sergilendiği en güzel aylardandır. Kasım ayı çok yağışlı, ocak ayı da en soğuk aylarıdır.
Marmaris yat limanı ve çarşı içinde çeşitli modellerde beyaz ve renkli şile bezi kıyafetlerden kendinize seçebilir ya da hediyelik olarak düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza Marmaris balı, zeytini, zeytinyağı, Datça'nın Bademi, kurutulmuş biber ya da kantaron yağı hediye alabilirsiniz.
Marmaris Çarşısı'nın dışında Uzunyalı' da bulunan Alışveriş Merkezi ve Marina içi ve civarı da Marmaris'te alışveriş için önemli yerlerdir. Perşembe günleri Marmaris'te kurulan en büyük pazar olan; Perşembe Pazarı Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde kurulur.Söz konusu pazar Pazar günleri de kurulmaktadır.
Fiskos kentin ilk adıdır. Bugün Asartepe denilen mevkide kalıntıları görülebilir. Halk inanışına göre Kanuni Sultan Süleyman, buradaki kaleyi şanına layık görmemiş ve “Mimar As!” demiş. Bu söz zamanla “Marmaris” şeklini almış.
Marmaris'in Meşhur Gıyam Tatlısı Tarifi - Özlem & Yasin ile Mutfağım Şahane - YouTube.
Marmaris Köy Ve Beldelerinde Yetişen Bitki Türleri
KARACASÖĞÜT KÖYÜ: DAĞ ÇİLEĞİ, SEBZE ÇEŞİTLERİ, ÇİLEK, YENİDÜNYA, ŞEFTALİ, ELMA, NAR, ÜZÜM BAĞI, BÖĞÜRTLEN, ZEYTİN, SIĞLA, CEVİZ, AVAKADO, ALTIN ÇİLEK, KİVİ, BUĞDAY, YULAF, FİĞ, MISIR, ENGİNAR.
Yeşil ormanlarla çevrili Marmaris'te tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj ve beach bulunmaktadır. Marmaris'te öne çıkan plajlar; Kleopatra Plajı, Kızkumu Plajı, İncekum Plajı, Uzunyalı Plajı, Marmaris Halk Plajı, Turunç Plajı, Cennet Adası Plajı ve İçmeler Plajı olarak sıralanmaktadır.
Turuncun meyve kabukları çay, tentür ve natürel ilaç ve eterik yağ yapımında, çiçeklerinden eterik yağ elde etmek için ve ham meyvelerinden eterik yağ elde etmek için kullanılır.
Kızkumu Plajı, Kleopatra Plajı, İçmeler Plajı, Marmaris Halk Plajı, Turunç Halk Plajı, Kumlubük Plajı, Cennet Adası Plajı, Kleopatra Plajı ve Uzunyalı Plajı gibi popüler plajları, yaz döneminde milyonlarca yerli ve yabancı turist çekmektedir. Plajların çoğu çam ormanları ve yeşillikler ile çevrilidir.
İçmeler ile Marmaris arasındaki mesafe 8 km'dir. Turuncu renkteki dolmuşlar ile 3 TL karşılığında Marmaris'ten İçmelere gidebilirsiniz. Marmaris otogar ile İçmeler merkeze uzaklık otobüsle yaklaşık 15 dakika sürer.
Yaz sezonu boyunca her gün düzenlenmektedir. Sabah saat 9:00'da Marmaris, İçmeler, Armutalan bölgelerinde konaklayan misafirlerin konakladıkları tesislerden alınması ile başlamaktadır. Tekne saat 10:00 civarı Marmaris limanından hareket ederek tura başlar.
Sündürme, çökertme kebabı, Bodrum mantısı, Milas köftesi, Döş dolması, ekşili balık, oğlak yahni, Muğla halkası, ekşili balık, tarhana çorbası, kabak çiçeği dolması, börülce ekşilemesi, lokma gibi lezzetler Muğla mutfağının öne çıkan lezzetleri olarak sıralanabilir.
Muğla Usulü Saraylı Tatlısı (Bayramların Vazgeçilmezi)
Marmaris; tatil olanakları, tarihi ve muhteşem doğasıyla ülkemizin görülmesi gereken yerleri arasında yer almaktadır. Marmaris'e 3-4 gün ayırmanız bölgenin tadını çıkarmak için yeterli olacaktır. Ancak çevrede bulunan eşsiz güzellikteki koylarda kaybolmak için bu süreyi dilediğiniz kadar uzatmanız da mümkün.
Ege'nin Muğla iline bağlı olan Marmaris, konum itibariyle Ege Bölgesi'nin bittiği Akdeniz Bölgesi'nin başladığı yerde yer almaktadır. Akdeniz'e yakın olması nedeniyle de bahar aylarının başlaması ile deniz suyu da ısınmaya başlar.
Türkiye'nin genelinde kara kışın yaşandığı aylarda bile, Marmaris havası ılık ama yağışlıdır. Temmuz ayında en yüksek sıcaklık hissedilir. Ocak ayı ise, Marmaris'in en soğuk ayıdır diyebiliriz. Ortalamaya vurduğumuzda, Marmaris hava sıcaklığı yaklaşık 18-19 derecedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri