MARPORT, 2001 yılından itibaren TIL ve Arkas Grubu'nun ortak kontrolü altındadır3. bir fon yönetimi ortaklığıdır. Teşebbüsün portföyü incelendiğinde genel olarak yenilenebilir enerji/enerji, lojistik, geri dönüşüm vb. alanlarda hisse sahibi olduğu görülmektedir.
Marport'un yeni Genel Müdürü Ferhat Akkaya
Halihazırda ülkemizin en büyük kapasiteye sahip ve en hızlı limanı olan Marport, yaptığı yatırımlar sonucu, yılda 1 milyon 300 bin konteyneri elleçleyebilecek kapasiteye ulaştı.
Ülkemizin en köklü kuruluşlarından Arkas Holding ve dünyanın dört bir yanında 50'ye yakın liman yatırımı bulunan Terminal Investment Limited (TIL) firmalarının ortaklığıyla 2001 yılında kurulan Marport Liman İşletmeleri, Türkiye'nin ilk özel konteyner limanı olmasının yanında, sektöründe ülke liderliği ve öncü rolünü ...
Ambarlı Gümrük Müdürlüğü, içerisinde Marport, Kumport, Mardaş ve Akçansa Liman İşletmesi gibi önemli liman tesislerini barındıran Ambarlı Limanı'nda faaliyette olan gümrük müdürlüğüdür.
1996 yılında, Limar olarak Ambarlı Liman Kompleksinde konteyner terminali olarak hizmet verilmeye başlanmıştır.
İlgili 40 soru bulundu
ve üçüncü kişilere konteyner terminali olarak hizmet sunmaktadır2. MARPORT, 2001 yılından itibaren TIL ve Arkas Grubu'nun ortak kontrolü altındadır3.
Mardaş, Türkiyenin en büyük çelik üreticisi ve ihracatçısı konumunda olan İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. de sahipliğini yapan Aslan ailesin bir kuruluşudur.
Ambarlı Gümrük Müdürü Sayın Gökhan AKTAŞ Derneğimizi Ziyaret Etti - İstanbul Gümrük Müşavirliği.
26- Evyapport Tank Terminali antrepo kodu nedir ve hangi gümrük müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermektedir? Doğu Marmara Ticaret Bölge Müdürlüğü / Körfez Petrokimya Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı olarak A-41000066 Antrepo Kod Numarası ile müşterilerine hizmet vermektedir.
Ücrete Esas Ağrılık(ÜEA) Nedir? Ücrette Esas Ağırlık yüklerinizin fiyatlandırmasında kullanılan değerdir. Yüklerin hacimsel ağırlığı 3'e bölünür ve ağırlıkla karşılaştırılır. Hangisi büyük ise "Ücrete Esas Ağırlık" birimi olarak kullanılır.
Liman 29.07.1953 tarihinde yürürlüğe giren 6186 sayılı kanun ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi'ne intikal etmiş olup, halen bu işletme tarafından işletilmektedir.
Mardaş Marmara Deniz İşletmeciliği Tic. A.Ş.
Gümrükler Genel Müdürlüğü, görev ve yetki alanına giren hususlar itibarıyla gümrük ve dış ticaret mevzuatının uygulayıcısı olarak faaliyet gösteren Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri ve bağlantıları gümrük müdürlükleri ile eş güdüm içerisinde çalışmakta olup Ticaret Bakanlığı'na bağlı bir müdürlüktür.
30 yıllık geçmişi bulunan Ambarlı Liman Tesisleri'nde bugün Marport, Kumport, Mardaş ve Akçansa olmak üzere dört özel liman işletmesi bulunuyor. Limanlar, farklı yük türlerinde hizmet vermekle birlikte ağırlıklı olarak konteyner elleçleme alanında faaliyet gösteriyor.
Kara gümrük kapılarında 29, demiryolu hudut kapılarında 5, deniz hudut kapılarında 43, hava hudut kapılarında 13 gümrük müdürlüğü bulunmaktadır. Ayrıca, 64 iç gümrük ve 10 serbest bölge gümrük müdürlüğü hizmet vermektedir.
Gökhan Bekircan - General Manager - MARDAŞ MARMARA DENİZ İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.
Mardaş terminali Türkiye`nin en büyük liman işletmesi konumunda olan Ambarlı Liman Tesislerinde yer alan başlıca konteyner terminallerindendir. Yıllık 3,2 milyon TEU elleçleyen Ambarlı Tesisleri, dünyanın dünya limanları arasındaki konumunu her geçen gün güçlendirmektedir.
Konum ve Hinterland
İstanbul Ambarlı Bölgesinde bulunan limanımız sanayi ve üretim faaliyetlerinin oldukça yoğun olduğu Batı Marmara bölgesine hizmet sunabileceği avantajlı bir konuma sahiptir.
İstanbul Ambarlı Limanı: Türkiye'nin en büyük limanı olma özelliğini taşıyor.
Çelebi Holding iştiraki Çelebi Yatırım Danışmanlık ve İşletme A.Ş., Global Yatırım Holding iştiraki Global Liman İşletmeleri A.Ş. ve Antmarin İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin ortak olduğu Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş., ihaleye çıkarılan Antalya Limanı'nın işletmesini 2006 yılında 22 yıl süreyle devralmıştır.
Marmaris Yat Limanı, 6360 Sayılı Kanun ve 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III.Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.
LİMANIN TARİHÇESİ
1964 yılından itibaren 440 sayılı Kanun çerçevesine alınan Denizcilik Bankası TAO İktisadi Devlet Teşekkülü olarak faaliyetine devam etmiştir. Yüksek Planlama Kurulu'nun 16.12.1988 tarih ve 88/121 sayılı Kararı ile İzmir Liman İşletmesi; 1 Ocak 1989 tarihi itibariyle TCDD'ye devredilmiştir.
11 Mayıs 2007 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından işletilen Mersin Limanı'nın işletme hakkı, Özelleştirme İdaresi tarafından ihalesi yapılarak, 11.05.2007 tarihinde 36 yıl süreyle Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP)'ye verilmiştir.
(x) Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca yapılan ihale sonucu Trabzon Limanı'nın 30 yıllık işletme hakkı 21.11.2003 tarihinde ALBAYRAK Grubuna ait Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından devralınmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri