Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
a) Yazlık Kıyafet uygulamasında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla mahallinde ceketsiz, uzun veya kısa kollu gömlek ve kravatsız olarak çalışmalarına müsaade edilmiştir.
Sivil Polis Kıyafet Yönetmeliği
Sivil olarak görev yapan bayan amir ve memurlar, görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemezler. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz.
Madde 9 - Personel, görev yaptığı yerin ve mezun olduğu okulların rozetleri ile Hükümetçe özel günler için çıkarılan rozetler (Atatürk'ün doğumunun 100. Yılı gibi) dışında rozet, işaret, nişan v.b. şeyler takamaz.
İlgili 21 soru bulundu
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
n) Bayan amir ve memurlar tırnak uzatamaz, (Değişik ibare:RG-25/8/2022-31934) makyaj, saç modelleri ve renklerinde abartıya kaçamaz, ziynet eşyası ve benzeri takılar takamazlar.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Memur-Sen ve bağlı sendikalar, 18 Mart'tan itibaren kamuda fiilen serbest kıyafet uygulaması başlatıy. 18 Mart tarihinden itibaren Memur-Sen'e üye memurlar, görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle gidecek.
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz.
ç) Teşkilatta resmi kıyafet giyme zorunluluğu bulunan personelin resmi kıyafetle görev yapması zorunludur. d) Bu Yönetmelikte belirtilen tip ve model dışında ayakkabı veya bot giyilemez. e) Bot veya ayakkabılar daima temiz ve boyalı bulundurulur.
Erkek Devlet memurlarının kurum içerisinde; kollu ve kısa kollu gömlek giyebilecekleri, yakalı veya yakasız tişört giyilmesine cevaz veren bir düzenleme bulunmaması sebebiyle tişört giymelerinin mümkün olmadığını değerlendiyoruz.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu, yaz kıyafeti uygulaması kapsamında bugün itibariyle kalktı.
Devlet memurları kanunun 99. maddesine göre memurlar haftalık olarak en fazla 40 saat çalıştırılabilir. Devlet memurlarının izin günleri de yasada cumartesi pazar olarak belirtilmiştir.
Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, ücretsiz izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.
Dairesince verilen kararla kamu kurumlarında erkek memurların sakal kesme zorunluluğunun ortadan kaldırılmasının önünü açtı.
Bu tablodan da göreceğiniz üzere memurun sakal bırakması artık mevzuat gereği de SERBEST iken memurun saçını uzatması mevzuat bakımından halen YASAK ve fakat Danıştay kararı gereği serbesttir.
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir" şeklinde de bir düzenleme yer almakta iken bu cümle Danıştay 2. Dairesinin 2017/665 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.
23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla erkek memurların emekliliği hak edebilmesi için 25 yıllık hizmet süresini tamamlaması için gerekli olan süre iki yıl ya da iki yıldan azsa o zaman prim ödemesi gereken süre 25 yıl olarak belirlenmiştir ve tamamlaması gereken yaş 44'tür.
Düz memur, Türkiye'de devlet kurumlarında çalışan bir memur türüdür. Düz memur, devlet kurumlarında görev yapar ve belli bir sınav sonrası atanır. Düz memur, yönetici olmayan bir pozisyonda çalışır ve yönetici memurlerden daha az maaş alır.
1-Devlet Memurlarının televizyon programlarına katılmalarında bize göre mevzuata aykırı bir husus bulunmamaktadır.
“Bayan amir ve memurlar tırnak uzatamaz, (Değişik ibare: RG-25/8/2022-31934) makyaj, saç modelleri ve renklerinde abartıya kaçamaz, ziynet eşyası ve benzeri takılar takamazlar.
Resmi kıyafet ile söz, nişan, evlilik, devre yüzüğü dışında, memuriyetin ciddiyeti ile bağdaşmayan yüzük, bileklik, künye, kolye, rozet ve ziynet eşyası gibi takılar takılmayacak. Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yaralanarak malul olan ve halen göreve devam eden personel isterse sivil kıyafet giyebilecek.
1. Üniformalı olarak görev yapan personelimiz tarafından: a. Üniforma daima ütülü, çizme, bot veya ayakkabılar ise temiz ve boyalı olacaktır. b. Yönetmelikte belirtilen teçhizat ve işaretler dışında; üniforma ile birlikte her türlü kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon ve rozet, abartılı yüzük vb. takılmayacaktır. c.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri