Motordan hareketi ileten elemanlar millerdir. Milin yatak içinde kalan kısmına “Muylu” denir. Yükün mile geliş durumuna göre eksenel yada radyal olarak yataklanır.
Dingil, ya da aks yalnızca eğilme gerilmelerinin etkisinde kalan, burulma gerilmelerinin etkisinde olmayan yani herhangi bir güç aktarmayan destekleme elemanıdır. Burulmaya da zorlanan makine elemanlarına mil denir.
Bazen millerin ilk boyutlandırılması σe eğilme gerilmesine göre nispeten küçük τemburulma gerilmesine göre yapılır. Buna göre mil çapı: d=[(16Md)/(πτem)]1/3 şeklinde bulunur.
Mil; dişli çark, kayış kasnağı, zincir dişlisi, kavrama göbeği, volan, rotor vb. parçaları üzerinde taşıyan ve bunların kendisiyle birlikte dönebilmeleri için genellikle iki yerinden yataklanmış olan önemli bir makina elemanıdır.
Bir milin yüzeyi üzerinde kayarak dönmesini sağlayan elemanlara kaymalı yatak denir.
İlgili 27 soru bulundu
Miller: Dönerek hareket ileten, moment ve eğilmeye maruz kalan dairesel kesitli elemanlardır. Çeşitli tiplerde olabilir. Faturalı mil, dolu mil, içi boş mil ve krank mili tiplerinde olabilir.
1 Mil Kaç km? 1 mil 1,609344 km'dir.
Mil puan, anlaşmalı kurumlarca oluşturulan kredi kartlarının harcama yapıldıkça biriken ve havayollarının kendilerine ait mil kartlarının bilet aldıkça kazandırdığı uçuş puanlarıdır. Mil puanlarıyla istenilen havayoluyla, istenilen yere puan tutarı kadar ücretsiz bilet alınabilir.
Kazandığınız Millerle ödül bilet düzenleyebilir, bilet sınıfınızı yükseltebilir, shopandmiles.com üzerinden harcama yapabilir, ekstra bagaj satın alabilir, Cash&Miles ile bilet ücretinizin bir kısmını ödeyebilir, uçuşunuz için koltuk seçimi yapabilir ve Tax&Smiles ile ödül bilet vergilerinizi ödeyebilirsiniz.
Hesabınızdaki "Mil işlemlerim" sekmesinde bulunan “eksik Millerinizi işleyin” linkine tıklayarak Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve program ortağı diğer havayolu firmalarıyla gerçekleştirdiğiniz uçuşlara ait eksik Millerinizi hesabınıza işletebilirsiniz.
Mil, mesafe yani ölçünün belirlenmesi için yaygın olarak kullanılan bir ölçü birimidir. Deniz sektörü, havacılık sektöründe sıklık ile duyulan mil tanımı, varış veya kalkış noktasının belirlenmesi konusunda oldukça önemlidir.
Çoğunlukla pimler bulundukları yerde sıkışması için konik yada çentikli olarak imal edilirler. Pim hesapları ise daha çok kesilmeye karşı yapılmalıdır. Perno ise pim gibi çalışır fakat daha çok kısa mil şeklindedir. Parçaları dönel şekilde birbirine bağlamak için kullanılır.
Bir mil, gücü veya hareketi iletmek için kullanılan dairesel kesitli ve genellikle dönen bir parçadır. Dişliler, makaralar, volanlar, kranklar ve benzerleri gibi elemanların dönme eksenini veya salınımını sağlar ve hareket geometrisini kontrol eder.
Motorlu taşıtların önemli parçalarından biri olan aks, diğer ismi ile dingil, otomotiv sektöründe diferansiyel sistemin ortaya çıkardığı dönme hareketini tekerleklere ileten çelik millere verilen isimdir.
Akslar, miller ve muylular; tekerlekler, makaralar, dişliler, kasnaklar, kavramalar, v.b. gibi diğer makina elemanlarını taşıyarak kuvvet ve moment ileten konstruksiyon elemanlarıdır.
Aksları oluşturan genel aksamlar keçe, rulman ve körüklerdir. Aksların merkezlenmesini sağlayan aks rulmanları, aks kovanında yer alır. Aks keçeleri, aks kovanına monte edilir ve aks kovanı ile aks mili arasındaki yağın sızmasını engeller. Aks körükleri ise aksın iç ve dış bölümünde yer alır.
Mil bir mesafe ölçüm birimidir. İsim olarak ingilizce kökenlidir, tarihte değişik yöre ve ilgi alanlarında farklı uzunlukta kullanılmış ve hâlen kullanılmaktadır. Standart kısaltması; (mi)´dir. Kara mil´i (Statute mile) ve Deniz mil´i (Nautical mile) olarak iki farklı uzunluklara ayrılırlar.
Günümüzde çok sık kullanılan bu çevirme sistemlerinde 1 mil yaklaşık olarak da 1,609 km eder.
Mil aktifleştirme işlemi sadece Türk Hava Yolları internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapılabilir. Aktifleştirilen Millerin kullanımı Miles&Smiles programı kurallar ve koşullarına tabidir. Mil aktifleştirme işlemi sonucunda kısa mesaj (SMS) veya e-posta aracılığıyla üyelere bilgi mesajı gönderilir.
Türk Hava Yolları kanallarından** satın alacağınız uçak biletleri için Türk Hava Yolları Yolcu Programı Miles&Smiles üyelik statünüz veya bankamızdaki Mil segmentiniz fark etmeksizin her 4 TL harcamanıza 1 Mil kazanırsınız.
Türk Hava Yolları, AnadoluJet, Star Alliance üyesi veya diğer program ortağı havayolu firmaları ile yapacağınız uçuşlardan Mil kazanırsınız. Uçtukça kazanın, kazandıkça uçun!
Milleriniz Anında Yakıta Dönüşsün! Positive Card ve Miles&Smiles üyeliklerini eşleştirenler yakıta dönüştürmek istedikleri Mil miktarını belirleyip, biriken Millerini kolayca yakıta dönüştürebilecek ve anında Petrol Ofisi istasyonlarından yapacakları akaryakıt ve otogaz yakıt alımlarında kullanabilecekler.
Deniz mili deniz ve hava ulaşımında mesafeyi ifade etmek amacıyla kullanılan özel bir birimdir. Uluslararası Birimler Sistemi'ne (SI) dâhil olmamasına rağmen tercih edilmesinin nedeni Dünya'nın dairesel yapısını dikkate almasıdır. Kara mili ise iki nokta arasındaki doğrusal uzaklığı ifade eder.
Kilometreye çevirmek oldukça basittir. 1 mil, 1,609 kilometreye eşittir. 10 mil ise tam olarak 16,09344 kilometreye denk düşmektedir.
1 Deniz mili kaç metredir? Bir deniz mili ise 1852 mt dir. 1 derece 60mil, 1 dakika 1 mildir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri