Kimler Kullanmalı? Mobil POS, adrese ürün teslim eden ve kapıda ödeme gerektiren iş kolunda faaliyet gösteren iş yerleri için uygun cihazlardır. 3100 sayılı Kanun uyarınca Yeni Nesil ÖKC kullanma yükümlülüğünüz bulunmuyor ise, Mobil POS kullanabilirsiniz.
Vergi Mükellefi Olmadan Sanal Pos Başvurusu Yapılabilir mi? Sanal pos başvurusunda bulunmak için vergi levhası sahibi olmanız gerekmektedir ve buna bağlı olarak vergi levhası olmadan sanal pos almak mümkün değildir.
Kimler ödeme kaydedici cihazı kullanmak mecburiyetindedir? Satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere satan veya aynı kimselere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, ödeme kaydedici cihaz kullanmak mecburiyetindedirler.
Cihazı bayiden satın alan mükellefler, cihaz, ruhsatname ve fatura ile birlikte yetkili servise başvurur. Yetkili servis elemanları, GİB sistemi ile iletişime geçerek cihazın kaydını yapar ve kullanıma açar. Satın alınan cihazların kullanıma açılması, mecburiyetin başlama tarihinden önce olmalıdır.
Mobil POS sistemleri genel olarak iki farklı mantıkla çalışır. NFC teknolojisi ile çalışan sistemlerde, ödeme kuruluşu veya bankanın uygulaması yüklenir. Uygulamaya, NFC teknolojisine erişim yetkisi verilir ve müşteri, NFC etiketinin olduğu kısma kartını yaklaştırarak ödeme yapabilir.
İlgili 22 soru bulundu
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
3100 sayılı Kanun kapsamına girmeyen veya Genel Tebliğlerde ÖKC kullanma mecburiyeti dışında bırakılan; toptancı, basit usule tabi olan mükellefler mobil POS kullanabilirler.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
Mükellefler Hakkında Duyuru
mükelleflerin, dilekçe ile tebliğde belirlenen şartları sağladıklarını gösteren teşvik edici bilgi ve belgelerle birlikte, gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı oldukları vergi dairelerine (merkez vergi dairesi) yazılı olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Eczanelerin de tabi olduğu yazar kasa ile ilgili mevzuata göre; ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden faaliyetlerinde seyyar POS cihazı kullananların, 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle yeni nesil POS özellikli yazar kasa kullanmaları gerekmektedir.
Bunun dışında Ticari faaliyette bulunan tüm işletmelerin ÖKC Yazar Kasa POS Kullanma Mecburiyeti Bulunmaktadır. Bu minvalde Ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanılmadığı tespiti edilirse, her bir tespit için birinci sınıf tüccarlar 1400 TL, ikinci sınıf tüccarlar 700 TL özel usulsüzlük cezası ödemek zorundadırlar.
kullanılması basit usulde vergilendirilmeniz açısından herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır.
Esnaf Muafiyeti belgesi Kapsamında tarafınıza Her hangi Bir Vergi levhası verilmez. Her Hangi Bir Fatura Defteri Basılmaz. Zorunlu Bağkur Primi şuan güncel durum ile İşletilmez. Vergi levhanız Olmadığı için Yazarkasa veya Pos Cihazı Alamazsınız.
Her bir tespit için ayrı ayrı olmak üzere, bu zorunluluğa uymadığı tespit edilen birinci sınıf tüccarlara 1.400 TL, ikinci sınıf tüccarlara 700 TL özel usulsüzlük cezası öngörülmüştür.
POS'um Cepte nedir? POS'um Cepte, Android işletim sistemine sahip cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştüren dijital POS ürünüdür. POS'um Cepte ile temassız özellikli kartlardan ve mobil temassız ödeme özellikli cep telefonlarından tek çekim veya taksitli işlemle ödeme alabilirsiniz.
“Sanal POS” ve “Pazaryeri Ödeme Çözümü” hizmetlerinden yararlanmak için ise şirket sahibi olmanız gerekmektedir.
Sanal POS nereden ve nasıl alınır? Sanal POS alabilmek için bir bankaya veya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylanmış bir ödeme kuruluşuna başvurulmalıdır. Dilerseniz bankamızın sunduğu sanal POS hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Herkes POS cihazı alabilir mi? Bankalardan Pos cihazı alabilmek için şirket yani işletme olmak gerekir. Pos cihazı kişilere değil, işletmelere verilir.
Günden güne daha büyük paya sahip olan e-ticaret alanında birkaç gereklilik yer almaktadır. Vergi muafiyetinin olması, faaliyetlerin devamı için vergi levhasının olması ve mükellef olmak gerekir.
Masaüstü POS ücreti alınmamaktadır. Mobil POS ücreti ne kadardır? Mobil POS ücreti 60 TL'dir.
Ziraat Katılım Cepten POS, Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızın NFC özelliğini kullanarak harici herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymaksızın temassız ödemeleri kabul edebilmenizi sağlayan ödeme çözümüdür. Akıllı telefonlarınızı POS cihazına dönüştürerek iş yeri dışında da ödeme alabilmenizi sağlar.
Yönetmelikte yer alan bilgilendirmelere göre, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren bilanço esası ile kayıt takibi yapan ticari işletmelerin POS cihazı bulundurmak zorunda olduğu bildirildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri