genelde 10 ile sınırlandırılmıştır kablosuz kullanıcı sayısı. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ( veri alışverişi ) 5 kullanıcı bile sorun çıkartabilir. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Modem arayüzündeki menüden öncelikle “Kablosuz ayarları”'na girin. Bu menünün altında kablosuz durumu adında bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir. Bu adreslerin her biri, bir cihazı temsil eder.
Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır. Açılan sayfada modemin IP adresinin yazdığı satıra basılarak istenilen şekilde değiştirilebilir.
Wireless Network Watcher, kablosuz ağınızı tarayarak ağınıza bağlı olan bilgisayar ve cihazları listeleyen ücretsiz bir programdır. Ağınıza bağlı olan cihazlara ait şu bilgileri görüntüler: IP adresi, MAC adresi, ağ kart üreticisinin adı ve cihaz adı.
Modem arayüzü için herhangi bir internet tarayıcısı kullanabilirsiniz. Google Chrome, Safari ya da Opera gibi tarayıcılar üzerinden modem arayüzüne girebilirsiniz. İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız.
Girdiğiniz siteler, indirdiğiniz programlar dolayısıyla bunun endişesine kapılabilir ama telefonunuzda ya da cihazınızda zararlı bir eklenti ya da yazılım bulunmadığı sürece ortak modemden girdiğiniz siteler gözükmez. Eğer cihazınızda zararlı bir yazılım olmadığına inanıyorsanız içiniz bu konuda rahat olabilir.
Modem arayüzü, modemin kullanıcı adı şifrelerinin değiştirilebileceği, modemin güvenlik şifreleme protokolünün değiştirilebileceği, kablosuz bağlantı şifrelerinin ve modem adının değiştirilebileceği yani modemle ilgili tüm ayarların yapılabildiği web tabanlı menüsüdür.
WPS Tuşu Nedir? Kablosuz modem WPS nedir sorusuna yanıt olarak Wi-Fi Protected Setup açılımının kısaltması olduğunu ifade edebiliriz. Türkçe anlamıyla Wi-Fi Korumalı Kurulum anlamını taşıyan WPS, özel alanlarda kullanılan kablosuz modemler tarafından iletilen internet ağına tek tuşla kolayca girilmesine olanak tanır.
Modem evinizle internet arasındaki köprüyü kurar, router ise evinizin içerisinde yerel bir ağ oluşturma görevi üstlenir. Modem ile router arasındaki fark ilk olarak budur. Bir diğer fark ise, modem tek bir IP alırken router farklı cihazlara farklı IP adresleri atar.
İnternet bankacılığı, alışveriş siteleri ve e-devlet sistemi gibi kişisel verilerinizi yoğun olarak kullandığınız sitelere ortak wi-fi ile bağlanmanız, siber suçlara davetiye çıkarabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için söz konusu sitelere ortak wi-fi üzerinden giriş yapmamanız en güvenli olanıdır.
Ayarlar > Mobil ağ > Kişisel ortak erişim noktası bölümüne gidin ve Kişisel ortak erişim noktası seçeneğini etkinleştirin. Ardından cihazınızın mobil veri veya Wi-Fi ağ bağlantısı diğer cihazlar ile paylaşılacaktır. Kişisel ortak erişim noktası için aşağıdaki işlemleri de yapabilirsiniz: Cihaz adı belirleyebilirsiniz.
Evet bağlanabilir ancak iki internete de ayrı fatura ödersiniz.
İnternet servis sağlayıcıları ADSL, VDSL ve fiber internet gibi farklı altyapı donanımlarını kullandıkları için her modem, her altyapıda aynı verimlilikle çalışmaz. Modeminizin hangi altyapı hizmetini desteklediğini modem üreticinizin resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
“Modem resetlemek nedir?” Modeme reset atma, fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Modeme reset atarsak, tüm ayarların sıfırlanmasını sağlamış oluruz. Resetleme işlemi sonrasında, bütün ayarlar tekrar yapılandırılır ve internet bağlantınız veya internet hızınıza ilişkin yaşadığınız sorununuz ortadan kalkar.
Kısaca nasıl bağlanacağınız özetlemek gerekirse; tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazın, buradan çıkacak ilk sayfa size modem kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi isteyecektir. Eğer Turktelekom modemine sahipseniz genellike kullanıcı adı : Admin şifre: turktelekom.
Web tarayıcıyı açın ve 192.168.1.1 yazın. Modem kullanıcı adı ve şifresini “admin / turktelekom” girin. Kolay kurulum'a girin ve İleri butonuna tıklayın. Türk Telekom'dan verilen internet kullanıcı adı ve şifrenizi girin.
Modem Işık Kontrolü - Diğer yöntemler kadar kesin sonuç vermese de etkili bir yol. Eğer modeminizin kablosuz bağlantı ışıkları sürekli yanıp sönüyor ve o anda sizin internete bağlı cihazınız bulunmuyor ise kaçak kullanım olabilir. Fakat telefonunuz dahil tüm cihazlarınız kapalı olduğu bir an olmalı.
Modeminizi kapatıp açtıktan sonra tekrar kurulan bu bağlantı, çoğu zaman daha düşük gecikme süreleri (latency) ile sağlanır. Böylece, internet hızınız ve bağlantı kalitesi artabilir.
Hayır, gelmez. Modemi kapatmak için bir sebep de yok aslında.
Hectopat. Her açıp kapatmanızda içerisindeki kapasitörler zarar görebilir ama ara sıra yaptığınızda bir sorun olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri