Otomobilin motor kısmında zamanla toz, çamur, zift, yağ katmanları, kireç, demir tozları ve pas birikir. Otomobilin sağlıklı çalışması için en hayati parçası motordur. Bu nedenle araç motorunun temizliği önemlidir. Oto motor temizleme işlemleri ile motordaki tüm aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir.
Araba Motoru Yıkanırsa Ne Olur? Bir arabanın motorunu yıkamak, aracınızın bakımının önemli bir parçasıdır. Motorunuzun sorunsuz ve verimli çalışmasına yardımcı olur ve hatta aracınızın ömrünü uzatabilir. Ancak, yanlış yapılırsa, motor bileşenlerinde erken aşınma ve yıpranmaya neden olabilir.
Teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
Doğru bir şekilde yapıldığında, motor yıkama aracın performansını artırabilir ve temizliği sağlar. Aksi takdirde, suyun motorun içine nüfuz etmesi veya elektrik bağlantılarının hasar görmesi gibi ciddi sorunlar oluşabilir. Bu nedenle, motor yıkama işlemi profesyonel bir araç bakım merkezinde yapılması önerilir.
250 TL - 1600 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Motor Yıkama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Motor Yıkama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
İlgili 22 soru bulundu
Motorda bolca bulunan elektronik sensörler su ve yoğun nemden etkilenebilir ve kısa devre yapabilir. Bu sensörün yanmasına neden olabilir ve değişmesi gerekebilir. Alternatör ve bujiler ıslanabilir ve ateşleme düzgün yapılamayabilir, motor vuruntulu çalışır. Eskiyen kablo ve hortumlar yırtılabilir.
İşlem Süresi: Aracın kirlilik ve araç boyutuna bağlı olarak ortalama 40-60 dakika sürer.
Yüksek basınçlı su spreyleri kullanmayın ücretli çalışan oto yıkamalarda bulduğunuz gibi. Yüksek basınçlı su ya da hava motosikletinizin parçalarına da zarar verebilir. Gevşek kirleri çıkarmak için motosikletinizi soğuk suyla iyice durulayın. Soğuk su kullanarak sünger ya da yumuşak bir bezle temizleyin.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
Motor Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Her iki otomobilde de akü, beyin vb. elektronik aksamların su geçirmeyecek şekilde plastik bir poşet veya su geçirmez malzeme ile korunması gerekiyor. Havlu veya bez ile yalıtılması asla faydalı değil.
Motor temizleme işlemleri için su yeterli bir temizleyici olmaz. Her zaman özel temizlik deterjanları kullanılmalıdır. Sprey formunda olan temizlik deterjanları kullanılabilir. Bu deterjanların yağlara karşı etkili olması şarttır.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Motoru yıkatmak çoğunlukla zararlı olmakla birlikte işlemin nasıl yapıldığıyla alakalıdır. Yapılabilecek en yanlış uygulama basınçlı yıkama ile sıcak bir motorun yakınması işlemidir. Bir hayli yüksek tazyike sahip olan su motor içerisine sızabileceği gibi tüm noktaları zorlayacaktır.
Esasen motor sıcakken yıkanır, ancak soğuk değil ortam sıcaklığında veya mümkünse sıcak su tercih edilmelidir.
Sıcak motorun yıkanması motor bloğunun çatlayarak zarar görmesine neden olmaktadır. LPG'li araçların motorları su ile yıkandıktan sonra bir süre çalışmayabilir, bu nedenle basınçlı hava ile temizliğinin yapılması en doğru seçenektir.
Yüksek hızdan ziyade yüksek devirde sürekli seyir etmek, yağ sıcaklığının artmasına sebep olur. Yağ sıcaklığı belirli bir seviyeden sonra ise motor içi sürtünmeler zarar verici boyuta gelir. Yüksek hızda seyretmekten çok yüksek hızda sabit devirde ilerlemek motoru yorar.
Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
bujiler ıslanmıştır. bujiler ıslanmıştır. Büyük ihtimal distribütör e su gitmiş ondan çalışmıyo yarına kadar kurur zaten çalışır başka su kaçacak açıkta bi yer yok.
Motosiklet Yıkama İçin Nelere İhtiyacınız Olacak? Bisikletinizi temizlemek için bulaşık bezi veya bulaşık sabunu gibi yanlış maddeler kullanmak boyaya zarar verebilir.
Motorun sıcak yüzeyi, soğuk su ile temas ettiğinde çatlayabilir. Tazyikli su nedeniyle kaputun içine girmiş taş ya da çamur parçası, motor aksamlarının arasına sıkışabilir. Son dönemlerde üretilen otomobillerin hemen hemen hepsi elektronik sensörlere sahiptir. Bu sensörler, su nedeniyle kısa devre yaparak bozulabilir.
Motosikletinizi sık kullanıyorsanız ya da tozlu ya da kirli yollarda sürüş yapıyorsanız yılda bir defadan daha sık yağ değişimi planlamanız gerekir. Düzenli yağ bakımı yapmamak, tozların motor yağını kirletmesine ve daha kötüsü motorun zarar görmesine neden olabilir.
Motorun içerisindeki basınç artacak ve bu da direncin artmasını etkileyecek. Zamanla motorunuz yıpranacaktır. Motorun bütününe zarar veren bu durumlar ne yazık ki, sizi daha fazla zarara uğratacaktır.
Motorun Suyunun Eksilmesinin 5 Nedeni
Radyatör, su sızdırıyor olabilir. Radyatör boru bağlantıları gevşemiş olabilir. Motor su hortumunda delik ya da çatlak olabilir. Su deposunda çatlak olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri