eleman.net verilerine göre, Müzik Öğretmeni 2023 yılında ortalama 19.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müzik Öğretmeni , Temmuz 2023 yılında ortalama 19.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 15.620 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Piyano Öğretmeni olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Piyano Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 22.900 TL civarındadır.
Devlet okullarında öğretmenler haftada 12 saat ders vermekle görevlendirmiştir. Bu öğretmenlere, okullarında ya da dengi olan okullarda haftada altı saate kadar ücretle mecburi ek ders verilebilme imkanı sunulmuştur. Bu aşamada müzik öğretmeninin maaşı elbette yükselecektir.
Müzik öğretmenliği bölümü yetenek sınavları öğrencilerin sandığının aksine çoğu zaman oldukça zor bir sınavdır. Müzik öğretmenliği bölümü olan üniversitelerin sayısı her geçen gün artsa da yine de pek yeterli olmadığı gibi kontenjanları da sınırlıdır.
Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı [MÖABD], ilk ve orta dereceli kurumlara müzik öğretmeni yetiştirmeyi hedefleyen 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Programa kabul edilecek öğrenciler müzik yeteneğini oluşturan özelliklerden hangilerine ne ölçüde sahip olduklarının saptandığı Özel Yetenek Sınavı ile seçilirler.
İlgili 16 soru bulundu
3) Müzik Öğretmenliği Programına başvuru yapabilmek için adayların 2020 TYT'de en az 150 ve üzeri puana (TYT en düşük 800.000 inci başarı sırası) veya Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı uyarınca ÖSYM Başkanlığı tarafından dönüştürülen 2019 TYT puanına sahip olmaları şartı aranır.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırdı.
Yetenek sınavlarına giriş için öğrencilerin başvurularında özel bir durum aranmıyor ve üniversite sınavına girip baraj puanını aşmış tüm lise mezunları için açık tutuluyor fakat bazı liselerden mezun olmanın sonucu etkilediğini söyleyebiliriz.
Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrenciler, Müzik Öğretmeni unvanına sahip olmaya hak kazanır. Konservatuarların opera, şan, Türk Sanat Müziği gibi ilgili bölümlerinden mezun olan bireylerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları gerekmektedir.
Müzik Bölümü – Konservatuvar Meslekleri
Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Bu duruma göre okullarda boş geçen derslere; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları gireceklerdir.
Yeni çizelgeye göre lise 1. sınıfta öğrenciler Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinden birini “Zorunlu” olarak seçip haftada 2 saat okuyacaklar. Öğrenci seçtiği bu dersi üst sınıflarda da haftada 1'er saat görecek.
Bununla birlikte, belirlenen asgari ücretlere göre, 2023 yılı itibariyle atanmış bir matematik öğretmeninin brüt maaşı 25.000 TL, net maaşı ise vergi ve diğer kesintiler düştükten sonra yaklaşık 20.000 TL civarındadır.
Müzik öğretmenlerinin çalışma alanları genellikle okullardır. Bu öğretmenler, devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında çalışabilmekteler. Ayrıca, özel müzik kurslarında çalışabilmeleri de mümkündür. Sadece özel ders vererek serbest çalışan müzik öğretmenleri de bulunuyor.
Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Müzik öğretmenliği bölümü, TYT sınavı ve sözel puan türüne göre öğrenci kabul eder.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi konservatuar müzik bölümü yetenek sınavları ile alım yapıyor ve bu yetenek sınavı 2 aşamalı bir süreçten oluşuyor. Birinci aşama sınavı: (Bu sınava ön kayıt yaptıran bütün adaylar katılır.)
Kulak sınavlarında 1,2,3 ses, ezgi ve ritim tekrarı, çalgı icrası ve eser seslendirme sorulur. Bu okulların sınavları konservatuvar, müzik öğretmenliği ve güzel sanatlar fakülteleri yetenek sınavlarına nazaran daha kolay olur. Okula göre değişmekle birlikte İstiklal Marşı okumanız da istenebilir.
İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan verilen tek ses, iki ses, 3 ses ve dört ses, ezgi ve ve ritim tekrarları yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, müzikalite ve icra performanslarını ölçmeye yönelik çalma ve söyleme sınavı yapılmaktadır.
KPSS P10 PUAN TÜRÜ
Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür.
Müzik öğretmenliğiokumak isteyen kişiler için üniversiteler tarafından belirlenmiş herhangi bir taban puanı ve başarı sıralaması bulunmamaktadır. Sadece özel yetenek sınavlarına başvuru yapılabilmesi için adayların TYT sınavından en az 150 puan almış olmaları gerekmektedir.
Öğretmenlik mesleğine başvurmak için belirli bir yaş sınırı bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri