Hint dini geleneksel sembolü. Jest hoş geldiniz, selamlıyorum, lütfen, teşekkür ederim. Namaste egzersiz, meditasyon.
Namaste kelimesi çoğunlukla yoga felsefesinde yer alan insanlara sevgi ve saygının sunulduğu bir kelimedir.
Özellikle Hindistan'da çok uygulanan bir selamlama şekli olan namaste hem ilk görüşte selam verirken hem ayrılırken kullanılabilir. Sanskritçe namaskar kelimesi ile eş anlamlı olarak da kullanılır ancak namaskar, günlük hayat içerisinde saygı göstermenin daha resmî bir yolu olarak bilinir.
Namaste kelimesi olduğu zaman genelde akla ilk olarak Hindistan gelir. Ancak bu kelimenin aynı zamanda Felsefi bir yönü vardır ve yoga öğretileri için büyük bir öneme sahiptir.
Namaste, bazen Namaskar ve Namaskaram olarak da söylenen, geleneksel bir Hindu saygı ve teşekkür selam, aynı zamanda bir sevgi ve saygı hareketidir. Bu hareket (namaste terimi değil), Güneydoğu Asya'nın Hint dinlerinin güçlü olduğu bölgelerinde de yaygın olarak, hem kutlamak hem de veda için kullanılır.
İlgili 43 soru bulundu
Namaste gerçek anlamı olarak pek fazla bilinen bir kelime değildir. Çok uzak bölgelerden Türkiye kadar ulaşmış sözcükler arasındadır. Bu bölgelerde 'merhaba ve hoşça kal' olarak kullanılır.
Sözcük, Türkçeye Farsça "saygı veya ibadet amacıyla yere kapanma, temenna" ile "İslami ibadet biçimi" anlamlarına gelen نماز (namâz) kelimesinden ödünçlenmiştir. Farsça sözcük, Orta Farsça "saygı gösterme, yere kapanma, dua" anlamındaki 𐭥𐭮𐭢𐭣𐭤 (namāz) kelimesinden evrilmiştir.
Namaste ( नमस्ते ), bazen namaskar ve namaskaram olarak da söylenen, günün herhangi bir saatinde kullanılan, karşıdaki kişiyi veya grubu saygıyla selamlamanın ve onurlandırmanın geleneksel, temassız biçimidir.
Namaste kelime anlamı olarak hoş geldin, merhaba ve iyi kal anlamlarına gelmektedir. Namaste kelimesi sadece ağız alışkanlığı olarak değil karşıdaki kişiye saygı ve sevgi duyulduğunu göstermek için kullanılır. Yoga felsefelerine göre var olan her canlıya sevgi ve saygı duyulması koşulu vardır.
Namaste, kelimenin tam anlamıyla 'sana boyun eğiyorum' anlamına gelir. Namaste yapmak için elleri kalp çakrasına yerleştiririz, gözleri kapatırız ve başımızı eğeriz. Ayrıca, elleri üçüncü gözün önüne bir araya getirerek, başı eğerek ve sonra elleri kalbe getirerek de yapılabilir. Özellikle derin bir saygı biçimidir.
Meditasyon ve yoga sırasında sıklıkla kullanılan Namaste kelimesi, merhaba ve hoşçakal anlamlarını taşıyan bir selamdır. Son dönemlerde yoga ile gündeme gelen “Namaste” nispeten çok fazla bilinmeyen bir kelimedir, çünkü çok uzak topraklardan gelmektedir. Hem merhaba hem de hoşçakal anlamında kullanılır.
Türk Dil Kurumu sözlüğünde namus iki farklı şekilde açıklanmıştır. İlk olarak "bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık, iffet" anlamına gelmekte; ikinci olarak "dürüstlük ve doğruluk" anlamını taşımaktadır.
Kümülatif kelimesi, birikerek artması yani verilerin birikerek üst üste toplanması anlamına geliyor. Kümülasyon kelimesinin anlamı 'kümelenme' şeklinde de tabir edilebilmekte.
Yoga (Sanskrit), Hindistan kaynaklı fiziksel ve zihinsel disiplinleri tarif etmek için kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda Hinduizm, Budizm ve Jainizm'de çeşitli meditatif uygulamalara da yoga adı verilmektedir. Hinduizmde, altı geleneksel felsefe okulundan (āstika) biri olarak kabul edilir.
Yani meditasyon aslında yoga geleneğinin bir parçası. Zamanla yoga daha çok fiziksel yönüyle öne çıkmış, fitness ile ilişkilendirilir olmuştur. Hareket yoganın önemli bir parçasıdır. Kasları çalıştıran yorucu yönüyle fiziksel antrenman değeri taşır.
sanskritçe bir kelimedir. hanuman hinduizm'de bir maymuna benzeyen ilahi bir varlık, asana duruş demektir. maymun pozu olarak bilinir. türkçe'de ise bacak açma pozu olarak bilinir. bir bacak önde diğer bacak arkada olacak şekilde mata tamamen kalçaları oturtarak yapılır.
Arapça marḥaban (bikum) مرحباً (بكم) “«(size) ferahlıkla» (karşılama sözü)” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça rḥb kökünden gelen marḥab مرحب “ferahlık” sözcüğünün zarfıdır. Bu sözcük Arapça raḥaba رحب “ferah ve geniş idi, rahat etti” fiilinin +an ekiyle mafˁal vezninde masdarıdır.
Portekizce Oi, boas, ola.
Yoga Felsefesi Nedir? Yoga felsefesi temelde yoga yapan kişilere yol gösteren bir rehberdir. Yoga felsefesi sizin şiddetten uzak, daha mutlu ve daha sağlıklı bir hayata ulaşmanızı amaçlar. Derin ve uzun süreli bir memnuniyete dönüşen bu mutluluk, bedeniniz ve zihniniz açısından daha tatmin edicidir.
Yoga kelimesi Sanskritçe bir isim olan योग (Yuj) kelimesinden gelmektedir. Bu kelimenin anlamı “bağlanma, birleşme, koşum, boyunduruk” kelimeleri ile benzeşmektedir.
Spekülatif kelimesi TDK içerisinde farklı anlamlar sunmaktadır. Başlıca anlamı ise kişinin davranışlarında farklılık oluşması ve olayların çarpıtılması olarak bilinmektedir. Çoğu kişi davranışlarını farklı açılardan göstererek kendi işine geldiği gibi davranmaktadır.
Felsefe, kümülatif bir alan olarak kabul edilmektedir. Felsefe ilk ortaya çıktığı günden bu yana hemen hemen aynı kalmaktadır. Felsefenin her dönemde fazla gelişme göstermemesi, kümülatif olmasının bir kanıtı olarak görülmektedir.
- Büyük ve önemli. Majör kelimesi sıfat hali ile cümle içerisinde büyük ve önemli anlamında kullanılabilir.
Namus, kadınların cinsel davranışlarındaki ahlaki kurallara bağlılık anlamını taşımaktadır. Cinsel saflık ve bakirelik anlamının (Kardam, 2007) yanı sıra namus kavramı, kadının ve ailesinin saygınlığını ve ahlaki durumunu da kapsamaktadır.
Dinin buyruklarını yerine getirmeyen, dinden uzak ve serin kişiler şeklinde öne çıkar. Beynamaz Kime Denir? Dini açıdan namaz kılmayan kişiler beynamaz ifadesi üzerinden değerlendirilir. Yani bu kişinin namazdan uzak olduğu ve İslamiyet ile dini gereklilikleri yerine getirmediğine dair değerlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri