Windows İşletim Sisteminde RAM Bilgisi Görüntüleme Görev Çubuğuna sağ tıklanarak açılan menüden Görev Yöneticisi seçilir. Gelen ekranda Performans sekmesine tıklanır. Performans sekmesinde solda yer alan CPU, Bellek, 0 Diski, Ethernet başlıklarından Bellek başlığına tıklandığında sistem bellek durumu ekranı açılır.
Eğer fazla ayrıntıya girmeden Ram türümüzü ve Toplam Ram miktarımızı öğrenmek istiyorsak bu iş için herhangi bir yazılım kullanmaya gerek yoktur , Windows kullanıcısıysak Klavyemizdeki Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basalım karşımıza Görev yöneticisi gelecektir , Performans sekmesine geçiş yapalım ve burada solda yeralan ...
Başlat menüsünde bilgisayar simgesini bulun. Bilgisayar simgesini sağ tıklayın ve menüden Özellikler'i seçin. Sistem bölümünde, işlemci modelinin yanında MB (megabayt) ya da GB (gigabayt) cinsinden takılı bellek miktarı gösterilir.
Ya da klavyenizdeki Windows tuşu + X tuşuna basın ve Komut İstemi'ni (Windows 11 kullanıcıları için TERMİNAL) seçin. Açılan siyah pencerede "wmic memorychip get speed" (tırnak işaretleri olmadan) yazın ve Enter tuşuna basın. Speed başlığı altında RAM bellek hızınızı MHz cinsinden görebilirsiniz.
RAM bellek modelini öğrenmek için öncelikle bilgisayarınızı açmanız gerekir. Daha sonra görev yöneticisini açarak performans sekmesine tıklayabilirsiniz. Solda yer alan sütundan belleği seçin ve sağ üstte yer alan bilgiye göz atın. Bu alanda size belleğinizin türünü ve kaç GB olduğunu gösterir.
İlgili 25 soru bulundu
Windows İşletim Sisteminde RAM Bilgisi Görüntüleme
Görev Çubuğuna sağ tıklanarak açılan menüden Görev Yöneticisi seçilir. Gelen ekranda Performans sekmesine tıklanır. Performans sekmesinde solda yer alan CPU, Bellek, 0 Diski, Ethernet başlıklarından Bellek başlığına tıklandığında sistem bellek durumu ekranı açılır.
Satın alınması düşünülen 3200 MHz RAM ne kadar yüksek hafızaya sahip olursa o kadar iyidir. Çünkü uygulamaların istediği bir minimum RAM kapasitesi vardır ama maksimum kapasite sınırı yoktur.
Daha yüksek frekansta çalışan RAM, daha hızlı veri transfer hızlarına sahiptir ve böylece oyunlarda daha yüksek FPS değerlerine ulaşılabilir.
1600 Mhz hızında çalışan bu 8 Gb bellek, yüksek hızlı işlem yapabilme ve daha fazla veriyi aynı anda işleyebilme özellikleriyle bilgisayarınızın performansını artırır.
İlk olarak, Windows işletim sistemi kullanan bir bilgisayarda "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede "Sistem" sekmesine gidin ve "Sistem Bilgisi"ne tıklayın. Burada RAM belleklerinin markası, modeli, hızı ve kapasitesi gibi bilgileri görebilirsiniz.
32 GB yeterli, en fazla ise 64 GB olmalı
16 GB bellek çoğunlukla yeterli olur. 32 GB bellekle temel kullanım senaryosunda %20-25 dolduluk yaşayacağınız için bellekle ilgili kaygınız biter ve bunun güncel koşullarda ortalama bir kullanım için yeterli olduğunu söyleyebiliriz.
Bazıları birkaç eski oyunu oynamak için 8GB kullanıyor olmasına karşın daha modern oyunları seviyorsanız 16GB RAM kesinlikle oyun deneyiminizi iyileştirecektir. Peki ya Chrome veya Discord gibi arka planda çalışan görevler? Bunun için 32GB'a ihtiyacınız olabilir. 32GB RAM çok gibi görünüyor olabilir.
Ram Test Edin
Bu testi yapmak çok kolay, bilgisayarınızda Windows Tuşu + R tuşuna basarak Çalıştır konutunu açın ve içerisine mdsched yazarak enter tuşuna basın. Bilgisayarı yeniden başlatmanızı isteyecek ve mavi bir ekranda test başlatacak.
Bellek, yürütücü bir program tarafından en sık erişilen veri ve talimatları tutmak için kullanılır. RAM ise, ana kart üzerine yerleştirilmiş kalıcı belleği ve tüketicinin tahsis edilmiş yuvalara veya ek yerlerine takabileceği bellek modüllerini içerme eğilimindedir.
RAM kapasitesi ne kadar iyi olursa FPS değeri de o kadar artabilir. FPS değeri ise oyun içi bilgisayar monitörünüzün saniye başına kare hızını temsil etmektedir. Online oyunlarda çoğunlukla bu değerin 30'dan aşağı olmaması gerekir. RAM kapasitesinin ise 16 GB olması tavsiye edilir.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
En iyi RAM markaları arasında Corsair, Kingston, G.Skill, Crucial, ADATA, HyperX gibi isimleri sayabiliriz. Corsair, yüksek hızlı ve düşük gecikme süreli RAM modülleri ile tanınır. Ayrıca, uzun ömürlü ve yüksek performanslı ürünleriyle bilinirler. Kingston ise uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli RAM modülleri sunar.
FPS yi arttıran etkenler ram hızı, işlemci ve ekran kartıdır. Anakartınızın ve işlemcinizin maksimum desteklediği ram hızını araştırın o şekilde 8+8 3600 mhz e örneğin yükseltme yapabilirsiniz. Birkaç fps iyileşme olur.
Oyun için her ne kadar daha küçük veri alanı yeterli gibi görünse de ek güncellemeleri ile boyutu toplam 110 GB'ı bulmaktadır. Bu nedenle bilgisayarınızda gerekli alan boşluğu olduğundan emin olmanız en doğrusudur. Sadece bilgisayar için değil, PS4 için de oynanabilen GTA 5 oldukça popüler bir türdür.
Windows 11 Sistem Boştayken %57 (4.4) GB Ram Kullanıyor.
Bilgisayarınızın daha hızlı ve performanslı çalışmasını sağlamanın en etkili yollarından biri de sisteminizdeki bellek miktarını artırmak için RAM'inizi yükseltmektir. Windows 10, düzgün çalışmak için en az 4GB RAM gerektirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri