Bu sebeple de sağlıklı bir evlilik yapılması açısından mutlaka sağlık raporu alınması tavsiye edilir. Bu raporda gerekli testleri ise şu şekilde sıralayabiliriz; anti hiv testi, hepatit b ve c testi, AİDS testi, idrar testi, akciğer filmi gibi birçok testler uygulanabilir.
Bu testler; Kan grubu, Viral Hepatitler ve Hemogram bakılırken bakılması gerekli olan genetik testlerdir.
Evlilik sağlık raporu için gerekli testler; kan tahlili, akciğer filmi, evlilik öncesi SMA testi ve Akdeniz anemisi testi şeklinde çeşitlilik gösterir.
Evlilik öncesi sağlık raporu işlemleri genellikle bir günde tamamlanabilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Evliliğe engel olarak kabul edilen bulaşıcı hastalıklar; frengi, bel soğukluğu, yumuşak şankı, cüzam ve veremdir."dedi.
Evlilik öncesinde mutlaka SMA testi de yaptırılması ilgili yasal mevzuat gereğince zorunlu hale getirilmiştir. Bu testin yaptırılmaması durumunda nikâhın kıyılması söz konusu değildir.
Evlilik sağlık raporu için gerekli testler nedir? Eşlerin kan tahlili yaptırması ve akciğer filmi çektirmesi gerekiyor. 2021 yılı Aralık ayı itibarıyla evlilik öncesi SMA testi de çiftler için zorunlu hale getirildi.
Evlilik için sağlık raporu veren hastaneler hangileri diye merak edenler için hemen açıklayalım: Evlilik sağlık raporu tetkiklerini aile hekimliklerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırabilirsin. Ancak sağlık raporu için aile hekiminin onayı şart.
Evlilik öncesi jinekolojik kontrol, mevcut bir hastalığın vs. erken teşhisini sağlayarak fayda sağlar. Ayrıca her kadının yılda bir jinekolojik muayene yaptırması da gereklidir.
Türkiye'de evlenmek isteyen kişiler, bağlı oldukları aile hekimlerine başvurarak evlilik raporu almak zorundadırlar. Başvurdukları aile sağlığı merkezinde aile hekimi tarafından muayeneleri ve bazı testleri yapılmaktadır. Bu testler cinsel veya kalıtsal yolla bulaşan hastalıkları belirlemeye yöneliktir.
SMA TESTİ evliliğe hazırlık aşamasındaki her çift için zorunlu. Test, yeni doğan bebeklerin her birine de erken tanı tanı ve buna bağlı tedavi avantajı sebebiyle uygulanıyor.
Peki, Nikah işlemleri kaç gün sürer? İşte detaylar... Nikah işlemleri, resmi kurumlardan alınacak belgelerin temini ve bu belgelerin evlendirme dairesine teslim edilmesi süresiyle birlikte ortalama 2-4 gün sürmektedir.
SMA tarama testi yeni evlenen çiftlere sağlık ocağında kan vererek yapılabilir. Ancak sonuçlanma süre 3-6 ay kadar sürmektedir. Hastalar daha sonrasında şüpheli sonuç ile karşılaşabilirler.
Aynı anda sağlık raporu almanıza gerek yoktur. Farklı zamanlarda ve hatta farklı sağlık kuruluşlarından bu raporu almak için başvuru yapabilirsiniz.
Bu tetkiklerin sonucu daha sonra aile hekimliğinde onaylatılmalı ve imzalatılmalıdır. Böylece aile hekimi imzalı sağlık raporu alınabilir. Evlilik İçin Sağlık Raporu İçin Gerekli Testler Nelerdir? Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir.
Nikah için sağlık raporu alınması uzun süren sizi çok uğraştıracak bir rapor değildir. Bu rapor için bir sağlık merkezine başvuru yaptığınız zaman 1 gün gibi kısa bir sürede bu raporu alabilme imkanınız vardır.
Evlilik Sağlık Raporu İçin Gerekli Testler
Akciğer röntgeniniz çekilir, Kan grubunuz tespit edilecek, Frengi, AIDS ve hepatit gibi hastalığınız var mı bakılacak, Kan uyuşmazlığı olan çiftler çocuk yapmadan önce önlem alınacaktır.
ERKEK TAŞIYICI ÇIKARSA, KADINA DA TEST YAPILACAK
Taşıyıcılık taraması, Ankara'da Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün kurmuş olduğu genetik laboratuvarında yapılacak ve birkaç gün içinde kişinin taşıyıcı olup olmadığı tespit edilecek. Eğer erkek taşıyıcı çıkarsa bu kez eş adayından da örnek alınacak.
SMA testi fiyatı özel hastane ve laboratuvarlarda 1500 TL – 2000 TL arasındadır. SMA Testi fiyatı testin yapıldığı kuruluşa göre değişir. Bakıldığında standart bir kan testi gibi görünse de aslında genetik tarama yapılır.
Test 7-10 gün içinde sonuçlanır.
Kan vermeden önceki 8-12 saat boyunca su dışında yemek, meyve ve sıvı alınmamalı. Az miktarda su içilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri