Öncelikle üç tüp kan alınır ve ardından kişilere akciğer filmi çekilir. Sonuçlar çıktığında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmazsa, kişilerin evlilik için bir engelinin olmadığına dair rapor verilebilir. Bu raporda kişilerin kimlik bilgileri, fotoğrafları, ikametgâh bilgileri yer almaktadır.
2) Mutlaka üç tüp kan alınmalı (en az 2'şer ml); iki tanesi analiz için Adli Tıp Kurumuna gönderilecek, bir tanesi kanı ALAN KURUMDA şahit numune olarak raporumuz ilgili Cumhuriyet Savcılığını ulaşana dek saklanmalıdır. 3) Kan vacutainer ile alınacak ise mutlaka gri kapaklı, (6 mg.
Laboratuvarımıza gelen çiftler kan tahlili sonuçlarını ertesi gün alabilirler.
Bu gün evlilik öncesinde yaptırılan testler;
Hepatit B taraması için :HbsAg Testi. Hepatit C taraması için : Anti HCV Testi. Sfilis (Frengi) için : VDRL Testi.
Bu tetkiklerin sonucu daha sonra aile hekimliğinde onaylatılmalı ve imzalatılmalıdır. Böylece aile hekimi imzalı sağlık raporu alınabilir. Evlilik İçin Sağlık Raporu İçin Gerekli Testler Nelerdir? Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Evlenemez raporu kimlere verilir konusu, evlenmeden önce yapılan tetkikler sonucu verilebilecek kararı ifade eder. Bu raporun hayati bir önemi vardır. Evlenmek isteyen bireylerin ve akabinde çocuk sahibi olmak isteyen bireylerin bu rapora sahip olması gerekir.
Kan vermeden önceki 8-12 saat boyunca su dışında yemek, meyve ve sıvı alınmamalı. Az miktarda su içilebilir.
Evliliğe engel olarak kabul edilen bulaşıcı hastalıklar; frengi, bel soğukluğu, yumuşak şankı, cüzam ve veremdir."dedi.
Hemogram (tam kan sayımı): Hemogram ile anemi (kansızlık) varlığı araştırılır. Hepatit B (HBsAg) Testi: Hepatit B virüsü araştırılır. Hepatit B tüm dünyada yaygın olarak görülen karaciğer iltihabıdır.
Evlilik öncesi sağlık raporu işlemleri genellikle bir günde tamamlanabilmektedir.
Hayır. Başvuruya mutlaka birlikte gelmeniz gerekiyor. Ancak, evleneceğiniz kişinin gelemeyecek durumda ise, evlilik işlemlerini yapabilmeniz için noterden vekaletname düzenletebilir. Vekaletname, evlilik için alınan fotoğraflı sağlık raporu ve fotoğraflarını size gönderir.
Evlilik öncesinde mutlaka SMA testi de yaptırılması ilgili yasal mevzuat gereğince zorunlu hale getirilmiştir. Bu testin yaptırılmaması durumunda nikâhın kıyılması söz konusu değildir.
4-Sarı kapaklı tüp-Biyokimya (Jelli serum ayırma tüpü)
Hormon ,mikrobiyoloji ve biyokimya testlerinde kullanılır.
Tahlil.com Cevabı : Evlilik için muhtemelen sağlık ocağında kan vereceksiniz ve bu kan tahlilleri içerisinde uyuşturucu maddeye bakılan tahliller yok.Evlilik için talasemi, kan uyuşmazlığı, AİDS , gibi tahliller yapılmaktadır.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Hangi Testlerin Yapılmasını Gerektirir? Çiftlerin yaptırması gereken evlilik öncesi tıbbi testlerin başında akciğer grafisi ve kan testleri gelmektedir. Bu testler genellikle çiftlerin hepatit B , C , AIDS , frengi gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından değerlendirmesidir.
Evlilik öncesi jinekolojik kontrol, mevcut bir hastalığın vs. erken teşhisini sağlayarak fayda sağlar. Ayrıca her kadının yılda bir jinekolojik muayene yaptırması da gereklidir.
Kendileriyle evlenilmesi haram olan kadınlar şunlardır: Anne, anne veya baba tarafından olan büyük anneler, kız, oğlan ve kızın çocukları yani torunlar, kız kardeş, kız ve erkek kardeşin kızları, hala, teyze, eşin annesi, kendisiyle birleşilen eşin başka kocasından olan kızı, oğlun eşi, evlilikleri devam ettiği sürece ...
Türk hukukunda sıhriyet hısımlığına “kayın hısımlığı” veya “dünür hısımlığı” denilmekte olup kayın hısımlığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile eşlerden biriyle diğerinin üst soyu veya alt soyu arasında evlenme yasaktır (Türk Medenî Kanunu, md. 129).
Evlilik İçin Sağlık Raporu Aç Karnına Mı Alınır? Evlilik için sağlık raporunun aç veya tok karnına alınmasında sakınca yoktur.
Regl döneminde vücut kan kaybediyor ama regl olmak kan bağışına engel değil, gerekirse kan bağışını güvenle yapabilirsiniz. İşin matematiğine baktığımızda yetişkin bir insan vücudunda (kiloya bağlı olarak değişen) 4.7 - 5.5 litre kan olduğunu görüyoruz. Kan bağışında bu oranın %10'unu yani 470 ml kadarını veririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri