Bakanlıkça il/ilçe emrine atama yapılması halinde, öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, hizmet puanları ve yeterlikleri dikkate alınarak il milli eğitim müdürünün teklifine göre valilerce belirlenir.
Sözleşmeli Öğretmenler: Norm kadro fazlası olan sözleşmeli öğretmenlerin tespiti; atamaya esas puanlarına göre okul/kurum müdürlükleri tarafından belirlenecektir. Norm kadro fazlası olan ve aylıksız izinde olan norm kadro fazlası sözleşmeli öğretmenler bilgilendirilecektir.
2.2. Norm kadro fazlası sözleşmeli öğretmenler, eğitim kurumlarına ait Bakanlık onaylı en son norm kadro tespit çizelgeleri esas alınarak, atamaya esas sözlü puanı daha düşük olandan başlamak üzere belirlenir.
Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Yani aslında norm kadronun mantığı öğretmen başına düşen ders sayısının 21 olmasıdır.
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.
İlgili 24 soru bulundu
Dolayısıyla norm kadro fazlası öğretmenlerin il içi il dışı yer değiştirmede tercih yapma zorunlulukları bulunmamaktadır. Norm kadro fazlası öğretmenler hakkındaki son durum nedir?
3. Daha sonra boş kalan eğitim kurumlarına ilçe emrindeki ve okullardaki norm kadro fazlası öğretmenlerden hizmet puanı en düşük olandan başlanılarak aynı ilçe içerisindeki ihtiyaç sayısı kadar re'sen atama yapılacak olup ilçe dışına re'sen atama yapılmayacaktır.
norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.
Kadrosu ilçe milli eğitim müdürlüklerinde olan norm kadro fazlası öğretmenlerin işlenmesi ve başvurularının onay süreci ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacaktır. işlemi ile ilgili tüm sorumluluk okul/kurum müdürlüklerine aittir.
Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.
Yukarıdaki gibi bir durumda bütün dersler norm kadrodaki öğretmene verilir ve norm fazlası öğretmen her iki okula da görevlendirilir.
“Ek Madde 1 –Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz.” Maddesi yürürlüğe girmiştir. Okul Yönetimlerinin Sorumlulukları: Okul yönetimleri norm kadro fazlası öğretmenleri bildirmekle yükümlüdürler.
Peki Norm Fazlası Olan Öğretmen Nasıl Belirlenir? Eğer ilgili kurumda norm fazlalığı oluşmuşsa norm fazlası olan öğretmen hizmet puanı en düşük olan öğretmen olarak belirlenir. Eğer puanlar da eşitse hizmet süresi baz alınır. Hizmet süresi en düşük olan öğretmen norm fazlası olur.
Hizmet puanlarının eşit olması durumunda hizmet süresine bakılır. Hizmet süresi en az olan öğretmen norm fazlası olarak değerlendirilir. Hizmet puanı ile birlikte hizmet süresinin de eşit olması durumunda atamaya esas puanı esas alınır ve en düşük puanda ki öğretmen norm fazlası olarak değerlendirilir.
a) 15-41 saate kadar 1, b) 41-81 saate kadar 2, c) 81-121 saate kadar 3, c) 81-121 saate kadar 3, d) 121-161 saate kadar 4, e) 161-201 saate kadar 5, Toplam ders yükünün 201'den fazla olması halinde her 40 saat ders yükü için ilave 1, atölye ve laboratuvar öğretmeni norm kadrosu verilir.
Norm fazlası olan Alan/Bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görevlendirilemez.
kurumlarına atama başvuruları 28 Kasım - 02 Aralık 2022 tarihleri arasında alınacaktır. kendi ilçesinden 20 tercihi doldurmadan, 2. Öncelik olarak başka ilçeden tercihte bulunamayacaklardır.
CEVAP 4: Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç veya norm kadro fazlası olan öğretmenler zorunlu çalışma yükümlülüğüne ilişkin durumları da dikkate alınmak suretiyle, atama için başvuru yapabileceklerdir.
Bu hükümlere göre; norm kadro fazlası veya aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini bir öğretmenin bir başka okulda geçici görevlendirilebilmesi için görevlendirildiği okulda açıkça ihtiyaç bulunması gerekmektedir.
Norm fazlası öğretmen tespit işleminde en düşük hizmet puana sahip kişilerden puanları eşit olanlar arasında ise hizmet süresi az olana bakılır.Hatta okula en son gelen öğretmen hizmet puanı yüksek olduğu takdirde Eğer okulda görev yapan öğretmenlerden puanı fazla ise okulda kalır.
Milli Eğitim Bakanlığı veya Valiliklerce istihdam fazlası oldukları gerekçesiyle norm kadro açığı olmayan okullara norm kadro dışında öğretmen atamaları yapılmaktadır.
MEB norm kadro yönetmeliğinin 26. maddesi gereğince, öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak yeni derslik/şube açılması, yeni alan veya bölüm açılması, alan veya bölümün kapatılması, sınıfların kapatılması vb. gibi durumların varlığı halinde, süre şartı aranmaksızın norm kadro düzeltmesi yapılabilmektedir.
Norm kadro fazlası olan öğretmenlerin kendi branşları dışında maaş karşılığı olarak nöbet, idari görev, kütüphane memurluğu, atölye görevi gibi görevler bulunarak maaş karşılığı görevlerini doldurmaları istenmektedir.
5- Bu duyuru kapsamında norm kadro fazlası olarak görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri