Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
Online check-in yaptıysam uçuş saatimden ne kadar önce havalimanında olmalıyım? Ayrıca havalimanına vardığımda ne yapmalıyım? Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz.
İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.
İlgili 29 soru bulundu
Online check-in yaptıktan sonra e-mail ve SMS ile gelen barkodu mobil biniş kartı kabul eden havalimanlarında güvenlik geçişlerinde uçuş biniş kartı olarak kullanabilirsiniz. Basılı olarak kullanabileceğiniz gibi cep telefonunuzdan da okutabilirsiniz.
Sadece el bagajı ile seyahat edecek yolcular, uçak firmaları tarafından belirlenen ağırlık ve ebatlarda, kabin boy valizlerini ya da bagajlarını yanlarında uçağa alabilirler. Online Check-in yaptırmış ya da biniş kartını almış olmaları yeterlidir.
Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra, size PNR numarası ve diğer bilet bilgilerinin yer aldığı bir SMS ve e-posta gönderilir. Otobüse binerken bilet çıktısı almanıza gerek kalmaz sadece PNR numarası ve kimliğiniz ile otobüse binebilirsiniz.
Biletinizi bastırmak zorunda değilsiniz. Biletinizi obilet.com üzerinden satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz tarafınıza e-mail ve SMS ile gönderilmiş olacaktır. Biletinizi bastırmanıza gerek olmadan yalnızca kimliğinizi göstererek seyahatinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Online uçak biletinizi satın aldıktan sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz belgeyi yazıcıya göndererek çıktısını alabilirsiniz. E-bilet belgenizi, e-posta hesabınıza yollanan postada da bulabilirsiniz.
Pek çok havayolu şirketi size mobil check-in imkanı veriyor. Bunun için cep telefonunuzdan uçak biletinizi aldığınız firmanın mobil uygulamasına ya da web sitesine girip “Check-in” başlığını tıkladıktan sonra PNR kodunuzu(rezervasyon kodu) ve ad-soyad bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir.
Online check-in işlemleri uçuş saatinden 24 saat önce başlar ve uçuşa 90 dakika kala biter. Bu süre içinde check-in işleminizi yaptırabilirsiniz.
Online check-in yapan ve bagajı olmayan yolcular havalimanındaki check-in bankosuna uğramadan doğrudan güvenlik şeridinden geçerek QR Barkod ile uçuşa katılabilirler. Bagajı olan yolcular ise havalimanındaki online check-in bankolarına gidip bagajlarını teslim etmelidir.
Check-in işlemleri için, iç hatlarda uçağın kalkış saatinden en az bir saat önce, dış hatlarda ise uçağın kalkış saatinden iki saat önce, havaalanında olmaya özen gösterin.
Bugüne kadar hiçbir müşterimize bu tür bir sorun yaşatmadık ve var olan sorunlar da banka kaynaklı sistemsel sorunlar olarak karşımıza çıktı. Uçak bileti satın alma işlemlerini tamamladıktan birkaç dakika sonra bilet ve seyahat ile ilgili tüm detaylar hem mail adresinize hem de cep telefonlarınıza iletilecektir.
Dijital bilet, müşterilerimize hem PDF hem de karekod ile etkinlik alanına girme imkanı sağlayan bir teslimat şeklidir. Satın alma işleminiz sonrasında size gönderilen işlem özeti e-postasında ve/veya sms mesajında yer alan linke tıklayarak, dijital biletlerinize hem karekod hem de PDF formatında ulaşabilirsiniz.
Check-in işlemi havaalanında bagaj verme ve bilet kontrol işleminden geçme olayıdır. Misafirlerimiz havaalanına gitmeden önce flypgs.com'dan Check-in sekmesinden Rezervasyon (PNR) Numarası ve ad- soyadınızı girerek işleminizi yapabilirsiniz.
Online satın alma sonrasında “ işleminiz başarıyla gerçekleşti” yazan ve biletinizin detaylarının yer aldığı bir pencere açılır. Dilerseniz bu görüntünün ekran resmini alıp saklayabilir ve çıktısını alıp yanınızda bulundurabilirsiniz.
İnternet bağlantınızın olmaması ihtimaline karşı olarak biniş kartının ekran görüntüsünü almayı tercih edebilirsiniz ya da havalimanına gittiğinizde kiosklardan ve kontuarlardan fiziki biniş kartınızı alabilirsiniz.
Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Kontuar Check-in
Pegasus'da check-in işlemleri iç hatlarda 45, KKTC ve dış hatlarda tarifeli kalkış saatine en geç 60 dakika kala sona erer. Bu süreye kadar bagaj ve check-in işlemlerini tamamlamamış olan yolcular o uçuş ile ilgili tüm haklarını kaybederler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri