Dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Çinli OPPO ile ilgili haberleri hatırlıyorsunuzdur. 2020 yılında Tuzla'da 12 bin metrekarelik bir tesis açmıştı. Türkiye'deki bu tesis OPPO'nun dünyadaki 10'uncu fabrikası unvanını da almıştı.
Oppo'nun küresel pazarda söz sahibi olabilmek adına oluşturduğu planda Türkiye'ye de yer vermişti. Oppo, Tuzla telefon üretim tesisini 2021 yılında 50 milyon dolarlık bir yatırımla açmıştı.
Oppo telefon markası 2004 yılında Çin'de kurulmuştur. Oppo'nun Sahibi Kim? Oppo'nun sahibi BBK Electronics'dir.
Özet olarak satış başarısızlığı, artan maliyetler ve kalifiye eleman bulunamaması nedeniyle fabrika üretiminin durdurulması gibi sebepler Oppo'yu ülkemizden çekilmeye itiyor gibi gözüküyor. Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus markalarının sahibi olan BBK Electronics, aynı zamanda Oppo'nun da sahibi durumunda.
İlgili 17 soru bulundu
Çinli akıllı telefon markası Oppo, 2021'de 1.5 milyona yaklaşan cihaz ve yüzde 13'lük pay ile Türkiye pazarında üçüncü sıraya yerleşirken, Oppo'nun hemen ardından 1.3 milyonluk mobil cihaz ve yüzde 12.4'lük pay ile Redmi dördüncü sırada yer aldı.
İstanbul'daki fabrikasının açılışını bakan Varank'ın yaptığı dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Çinli OPPO, Türkiye'den ayrılan. Şirket, 20 milyon dolar yatırımla Mısır'da fabrika açma kararı aldı.
Vivo ve Oppo aynı şirket olan BBK Electronics Corporation'a aittir, ancak farklı markalardır. Her iki marka da farklı tasarım ve özelliklere sahip telefonlar sunar. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre Vivo veya Oppo arasında seçim yapabilirler.
2021 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye akıllı telefon fabrikası kuran Oppo, küresel kriz nedeniyle işten çıkarmalara başlamış üretimi durdurmuştu.
Reeder, Sezen Sungur Saral ve Murat Sungur'un sahip olduğu bir Türk teknoloji markasıdır. Reeder, 2010 yılında kurulmuştur ve Türkiye'de tablet, akıllı telefon ve e-kitap okuyucu üretmektedir.
Oppo, bir önceki yıla göre 2021 yılında 37,6 milyon adet satış ile listede 4. sırada, Vivo markası ise 36 milyon adet akıllı telefon satışı ile listede 5. Sırada yerini almaktadır.
Yerli Üretim Telefonlar
Söz konusu yerli telefon markaları, kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. General Mobile; GM 22 Pro, GM 22 Plus, GM 22, 21 New Edition, GM 21 Plus New Edition ve GM 21 New Edition telefonlarıyla kullanıcıların beğenisini toplamayı başarıyor.
Araştırmalarımıza göre, 10 markanın 51 akıllı telefon modeli Türkiye'de üretiliyor. Bunlar arasında Samsung ve Xiaomi'nin 10'ar adet modeli bulunuyor. GM, Vivo ve Reeder gibi markalara ait 16 yerli modelin ise vergisiz telefon kapsamına girmesi şimdiden netleşti.
Konu hakkında sorduğumuz, “OPPO Türkiye'de çekildi mi?” sorusuna gelen resmi cevap tam olarak şöyle oldu: “OPPO'nun Türkiye pazarındaki satışlarına, teknik servis ve parça desteğine devam ettiğini memnuniyetle aktarmak isteriz.
Realme (realme olarak stilize edilmiş), Shenzhen merkezli bir akıllı telefon üreticisidir. Marka, 4 Mayıs 2018'de, daha önce Oppo Electronics'in Başkan Yardımcısı olan Sky Li tarafından Oppo'nun alt markası olarak kuruldu.
Yerelde artan talebi karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada Türkiye'deki tüketiciler arasında popüler olan A Serisi ve Reno Lite model akıllı telefonlar üretiliyor.
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor.
"OPPO" markası 2001 yılında Çin'de tescil edildi ve 2004 yılında piyasaya sürüldü. O zamandan itibaren OPPO, 40'tan fazla ülke ve bölgeye yayıldı.
Dünyanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden Xiaomi, Salcomp ortaklığı ile yıllık 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip İstanbul Avcılar'daki fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.
Vivo Communication Technology Co. Ltd.
(Çince: 维沃移动通信有限公司), Çin merkezli bir tüketici elektroniği şirketidir. Şirket, 2009 yılında Shen Wei tarafından kurulmuşdur.
2019'da başlayan ABD ambargosuna dek pek çok pazarda dikkatleri üzerine çeken Huawei, ambargonun ardından büyüme ivmesini neredeyse tamamen kaybetti. Hizmet gücünü artırmak isteyen marka bu doğrultuda yeni bir adım atarak bir başka Çin menşeili marka Oppo ile güçlerini birleştirme kararı aldı.
Genel olarak, Vivo, yüksek kaliteli kameraları ve uzun pil ömrü ile öne çıkarken, Oppo ise uygun fiyatlı ve kullanımı kolay akıllı telefonları ile bilinir. Vivo'nun öne çıkan özellikleri: Yüksek kaliteli kameralar. Uzun pil ömrü
2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri