İki adet toka veya lastik alıyoruz, tişörtümüzü iki yanından güzelce kıvırıp lastik/tokayla bağlıyoruz. Bağladığımız tişörtü bir kat katlayıp elimizle düzeltiyoruz. Mamma mia ! Bu bilgi işe yarar, beğenmeyi ve kaydetmeyi unutma !
Tişörtü sıcak suda yıka.
Çamaşır makinesi ayarlarını mümkün olan en sıcak su ayarına getir. Tişörtü normal yıkama programında yıka. Yeni bir tişört satın aldıysan ve giymeden önce onu küçültmek istiyorsan sıcak suda yıkamak lifleri sıkıştırıp tişörtün bedenini hafifçe küçültecektir.
evet daraltıyorlar ama neredeyse tişört kadar para alıyorlar bu yüzden yapmazlar genelde.en az 10 lira alıyorlar ben çok sevdiğim bir tişörtü daraltırmıştım terziyi ikna edene kadar canım çıktı.
Tişörtünüzün size tam olarak uyması için beden daraltma işlemi yapılmaktadır. Beden daraltma işleminin ölçülerinize göre yapılması ile birlikte tişörtünüzdeki bol kısımlar yok edilmektedir. Bu işlem sayesinde tişörtünüzde kırışıklık oluşma olasılığı da en az seviye indirilmektedir.
Bu tip tişörtler geniş ve bol kalıplı olduğu için altına giyeceğin şort ve pantolonların dar olmasında fayda vardır. Böylece alt-üst kombininde uyumlu bir denge yakalayabilirsin. Siyah oversize tişört modellerini, beyaz skinny jean veya rahat jogger pantolonlarla kombinleyerek stil sahibi bir görünüm yakalayabilirsin.
İlgili 31 soru bulundu
Özellikle kilo problemleriniz varsa, görünüşünüzden rahatsız oluyorsanız oversize modelleri sizin imdadınıza yetişecektir. Bir beden büyük alarak, kendinizi rahat hissedebilirsiniz. Oversize tişörtler geniş ve büyük kesim olduklarından, tişörtünüzün alt kısmını pantolonun içine sokmayın.
Büyük kalıp olarak bilinen bu terimde ifade edilen şey ise modaya uygun bir tarz oluşturmaktır. Normal kalıba sahip kıyafetleri 1 ya da 2 beden büyük alarak oversize tarz yaratmak mümkün değildir.
Tişörtün çok kısa ya da çok uzun olması görüntüyü olumsuz etkileyeceği için tişört alırken dikkat edilecek önemli bir nokta da tişörtün boyunun uzunluğudur. En ideal tişört boyu ne kalça üzerinde ne de kalçanın çok altında durmamalıdır. En uygun olarak tişörtün boyu kalça kemiğinin hemen altında bitmelidir.
Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur. Çekmemesi için el yıkaması önerilebilir. El yıkaması ılık ve de soğuk su ile gerçekleşir.
Sürtünme ve aşınma:
Özellikle sürtünme ve aşınma tişörtlerde deliklere yol açabilir. Bu sürtünme, örneğin mutfakta tezgaha sürtünme gibi tekrarlayan hareketlerle ya da pürüzlü yüzeylere sürtünme gibi çeşitli şekillerde meydana gelebilir.
Tişört boyu için
Mezura ile tişört yakamızın bittiği omuz hizasından, pantolon kemeri taktığımız noktanın 8-10 cm kadar aşağısına gelecek şekilde ölçülür. Bu ölçü ise tişört boyu için gereklidir.
Öncelik tişört kumaşının kaliteli olmasıdır. Pamuklu, pamuk ve polyester karışımı kumaşlar tişörtler için en iyi tercihtir. Kumaş kalitesinden sonra dikiş kalitesi ön plana çıkar. Alacağınız tişörtün dikiş yerlerini kontrol etmeli ve uç kısımlarında boşluk olduğundan emin olmalısınız.
Bir parça tebeşir ya da tekstil kalemi kullanarak ölçümünü tişörtünde işaretleyebilirsin. Keskin bir kumaş makasıyla tişörtü enlemesine kes. Tişörtü düz bir zemine koyarsan daha rahat kesersin. Tişörtün kenarlarını çek ki kumaş kıvrılsın.
Tişört kollarının dirsek ve ön kol bölgesine kadar uzun olduğu, boy ve bel ölçülerinin ise daha büyük olduğu kesimler oversize kesim dahilinde yer alır. Bol tişört de denilen oversize tişörtler, son dönem modasında kendine sık sık yer buluyor.
Fakat çok sıcakta yıkamak kıyafetlerin renginin açılmasına ve kıyafetlerde sarkmaya sebep olabilmektedir. Bunlara rağmen hala kıyafetlerinizi küçültmek istiyorsanız 60-90 derece arasında yıkama yapacağınız kıyafetlerde küçülme görülecektir.
Aktif Üye. Bazı kumaşlar normal yıkamada küçülüyor.40 da yıkayıp deneyin olmazsa bir çözüm bulursunuz. Ama 90 da küçülme dışında kırışma çok olabilir.O riske girmeyin derim.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Yıkama Talimatlarına Göre Programınızı Seçin
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir.
38 beden m standartlarda bir ölçüdür. Bu beden ölçülerinde şu detaylar da göz önünde bulundurulabilir: 1,60 boy 50- 55 kilo M beden. 1,65 boy 50-55 kilo M beden.
Kişiler şu boy ve kilo karşılaştırmalarını yapabilirler: 1,70 boy, 65- 70 kilo L beden. 1,65 boy, 60- 65 kilo L beden. 1,60 boy, 55- 60 kilo L beden.
İlk olarak giysinizin etiketine bakmanız doğru yolu izlemenizi sağlar. Fakat, genel olarak tüm pamuklu giysiler 30 veya 40 ° C'de yıkanır. 80 ila 95 ° C ise beyaz çamaşırlar için daha uygundur. Yine de pamuklu kıyafetinizin etiketindeki talimatlara bakmak sağlıklı sonuç almayı sağlar.
Oversize üst giyim ya da alt giyim seçenekleri kilolu göstermez. Kıyafet altındaki bedenini daha toplu ve daha ince gösterebilir.
Oversize Kimlere Yakışır? Oversize ürünler üzerinizde bol gözüken salaş ve rahat duran tüm ürünleri içerisine alır. Üzerinizde bol durduğu için zayıf erkeklere, kilolu erkeklerden daha çok yakışır.
1,60 boyda olanlar 60- 65 kilo ise XL bedene denk gelir. 1,65 boyunda olanlar 65- 70 kilo ise XL bedendedir. 1,70 boyunda olanlar 70- 75 kilo ise XL bedendedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri