Paragraf sorularını doğru bir şekilde çözmek öncelikle soru kökünü iyi okuyup anlamaktan ve irdelemekten geçer. Paragraf sorularının çözümüne öncelikle soru kökü okunarak başlanmalı, sonrasında paragraf okunmalıdır.
Bunu çözdükten sonra esas konuya; yani taktiklere gelirsek paragraf netlerini yükseltmek ve hız kazanmak için her gün en az 40 paragraf sorusu çözmelisiniz.
→ 40 tane paragraf sorusu aslında 40 dakikanın altında çözülmeli çünkü TYT'de süre sıkıntısı çok yaşanıyor ve toplamda soru sayısı 120 bu 120 sorunun 40'ı da Türkçe ne kadar az sürede paragrafı bittirirsek bizim için o kadar iyidir paragraf çözerken mutlaka sayaç tutun sayaca göre kendi hızımızı geliştiririz o yüzden ...
İlgili 18 soru bulundu
Net bir süre ile sınırlandırılmamalı. Fakat 1 dk. dan fazla oyalanmamayı denemelisin. ÖSYM her geçen yıl aynı bilgileri daha çok anlamaya yönelik sorduğu için soru üzerinde bir şey yapabilmek için ilk önce kavramış olmak gerekiyor.
Paragraf soruları önce motivasyon gerektiriyor
Bu yüzden paragraf çalışmalarını zihninin daha dinlenmiş olduğu saatlere koyabilirsin. Paragraf ne zaman çözülmeli sorusunun doğrudan bir cevabı olmasa da sabahları zihnin daha dinlenmiş olacağından sabah paragraf çözmek verimli olabilir.
Hem soruları hem de soru köklerini okuyup daha iyi anlamak için bol bol paragraf sorusu çözmen gerekir. Paragraf sorusu çözmek sınavların yanı sıra günlük hayatta da senin için faydalıdır. Paragraf çözerek okuma becerilerini geliştirebilir, algılarını hızlandırabilirsin.
Günlük çözeceğimiz 20-30 arasındaki paragraf sorusu; okuduğunu anlama, yorumlama, çıkarımda bulunma gibi becerilerimizin gelişmesine oldukça yarar sağlayacaktır. Ayrıca paragraf sorusu çözerek ve kitap okuyarak okuma hızımızı artırabiliriz ki bu da sınavda oldukça işimize yarayacaktır.
Ana düşünceyi belirlemede yanılgıya düşmemek için parçayı bütünüyle kavramayı amaçlayarak okumak gerekir. Parça okunduktan sonra, “Bu parçada yazarın asıl anlatılmak istediği nedir?” sorusuna doğru bir cevap alınırsa, ana düşünce belirlenmiş olur. Ana düşünce cümlesi, yazarın amacını belirleyen cümledir.
Örneğin sınavın hemen başında odaklanan biriysen önce paragraf soruları ile sınava başlayabilirsin. Fakat ilk aşamada paragraf soruları okumak bazı kişileri yorabilir. Hatta uykusunu getirebilir. Sınavın geri kalanını riske atmamak için son aşamalarda paragraf sorularını çözebilirsin.
1-Düzenli Olarak Günde 20 Paragraf Sorusu Çözmek
Çıkmış ALES sorularını çözmek de bu konuda harika bir seçim olur. Hem ÖSYM kalitesinde ve soru dilinde hazırlanmış paragraflar çözmüş olursunuz hem de zamanı yönetme becerinizi arttırırsınız.
Paragraf Hız Soruları - Hız ve Renk Yayınları
Listemize TYT paragraf soru bankaları içinde en çok satan kaynaklardan biriyle başlıyoruz. Hız ve Renk Yayınları'nın Paragraf Hız Soruları kitabı, uzun paragraf sorularında bile zorlanmamanızı sağlayacak bir kaynak.
Paragraf soruları çözerken müzik dinlemek eğer konsantrasyonunuzu yukarıda belirttiğim gibi dağıtmıyorsa, sarkının sözlerine ya da ezgisine dalıp okuduğunuzu kaçırmıyorsanız sakıncası yoktur.
Paragraf sorusu çözmeliyiz.
LGS' de sayısal bölümde de uzun metin halinde soru sorulduğunu görebiliriz. Bu nedenle sadece Türkçe dersi için değil Fen, İnkılap, Matematik, Din gibi dersler için de mutlaka paragraf sorusu çözmeliyiz.
Bu durumdaki öğrenciler, günde en fazla 60 – 100 arasında soru çözmeli, geriye kalan zamanlarını da konu anlatımına ayırmalıdır.
Paragrafta çıkarılamaz, söylenemez, yanlıştır veya değinilmemiştir soruları yan düşünce soru tipi olarak adlandırılır. Bu sebeple bu tarz olumsuz soru köklerini gördüğünüzde önce şıkları okumanız gerekir.
kesinlikle etkiler.fakat bayağı bir birikiminin olması lazım.2,5 ay çok kısa.sen en iyisi paragraf çöz.çöze çöze hem hızlanırsın hem de soruyu kavraman gelişir.
Paragraf konusunda çok zorlanan, odaklanmakta güçlük çekenler için günde 20-30 paragraf ile başlamalarını öneririm. İdeal olan sayı -eğer paragraf konu anlatımını bitirdiyseniz- günde 50-80 arasıdır. Gerçekten odaklanarak, verimli bir şekilde çözerseniz günde 50 paragraf çözmek sizi bu konuda başarıya götürebilir.
Bir paragrafın konusunu bulabilmek için, yazıda, “Ne üzerinde duruluyor? “, “Ne hakkında söz söyleniyor?” sorularına cevap verilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri