Patara Plajı, ücretlidir. Giriş ücreti 2023 yılında güncel olarak 200 TL'dir. Bunun yanında hem şezlong hem de şemsiye hizmeti 100 liradır.
Patara Antik Kenti Giriş Ücreti Ne Kadar? Antik Kente giriş ücreti 30 Türk Lirasıdır. Patara, haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz döneminde 08:30-21:00 (01 Nisan-01 Ekim), Kış döneminde 08:30-17:30 (01 Ekim-01 Nisan) saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Patara Plajı giriş ücreti 90 TL.
Ücret karşılığında bu imkandan yararlanmak mümkün. Patara Plajı Ziyaret Saatleri: Patara Plajı ve Patara Örenyeri haftanın 7 günü ziyaret edilebiliyor. Patara Plajı haftanın 7 günü sabah 08.00 ile 17.00 arasında ziyarete açık.
Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında yer alan Patara Plajına giriş ücreti kişi başı 7.5 lira olarak belirlenmiştir. Bu yalnızca giriş ücretidir.
Fotoğraf: Giriş ücretli müzekart geçerli.
İlgili 16 soru bulundu
Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir. MüzeKart'ınız ile tarihte bir yolculuğa çıkmak için MüzeKart satış noktalarına ulaşmak için tıklayınız. MüzeKart ile gezebileceğiniz T.C.
3. Patara Plajı giriş ücreti 2023
Patara Plajı, ücretlidir. Giriş ücreti 2023 yılında güncel olarak 200 TL'dir. Bunun yanında hem şezlong hem de şemsiye hizmeti 100 liradır. Eğer müzekart ya da öğretmen kimlik kartınız varsa içeriye ücretsiz girebilirsiniz.
Patara Plajı'nda Yüzülür Mü? Patara Plajı, tertemiz sahili ile Akdeniz'de yüzülebilecek en güzel plajlardan biri. Plaja her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak.
Patara Plajı alabildiğine uzun olup, yoğun rüzgar nedeniyle deniz oldukça dalgalıdır. Yüzmeye çalışırken biraz yorulabilirsiniz çünkü dalgalar kulaç atmanıza engel olmaktadır. Denizin seviyesi girdiğinizde direkt olarak derinleşmemekte, deniz oldukça sığ bir yapıya sahiptir.
Patara Plajı Kaş'a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı.
Giriş Ücreti : 70 TL - Durum : AÇIK
545-546 yıllarında Pers egemenliğine girene kadar bağımsızlığını sürdüren kent, M.Ö. 475–450 yılları arasında büyük bir yangın felaketi geçirmiştir.
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Kaputaş Plajına girişler ücretsiz. Aynı zamanda bir halk plajı da olan Kaputaş Plajına girişlerde herhangi bir ücret alınmıyor.
Her yıl çok sayıda turisti ağırlayan Kleopatra Plajına girişler ücretsizdir. Bu plaja gelen kişiler ise şezlong ve plaj şemsiyesi ve benzer eşyaları ücretleri ile birlikte satın alabilirler. Plajda aynı zamanda her 50 metrede bir sahil büfeler yer alıyor.
Patara Plajı Hakkında Bilgi
Aynı zamanda ücretsiz duş ve tuvalet gibi olanaklar da bulunuyor. Diğer yandan yer yer 200 ya da 300 metreye kadar derinliğe sahip olan Patara Plajı, 12 kilometre gibi oldukça yüksek bir uzunluğa sahiptir.
Patara Plajı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahip olduğu alan sebebiyle dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir.
Patara Plajına giriş çıkış saatleri; 15 Mayıs ve 15 Eylül tarihleri arasında deniz kaplumbağaları caretta carettalar ile dönüşümlü olarak kullanılmasından dolayı sabah 08.00 ve akşam 19.00 saatleri arasında kullanıma açıktır.
Patara Plajı'nın denizi genel itibariyle sığ bir yapıdadır. Bu bakımdan yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilebilmektedir. Antalya'nın en çok rüzgar alan plajlarından biridir.
Gün batarken restoranlar masalarını tam denizin yanına, çakıl taşlarının üzerine kuruyorlar. Kaş'ta denize en yakın yemek yiyebileceğiniz çok romantik bir atmosfer oluşuyor. Üstelik Büyük Çakıl'ın restoranları deniz balığını mutfaklarından eksik etmeyorlar. Büyük Çakıl'a giriş ücretsiz.
Soyunma kabini, tuvalet ve duş mevcut. Patarada likya krallarının meclisi olduğu için, tarihte çok önemli bir yere sahip.
Bu plajı önemli kılan bir diğer özelliği ise plajın Caretta Caretta'lara ev sahipliği yapması. Patara Plajı, Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı ve bu yüzden de sabah 08.00 ila akşam 19.00 saatleri dışında plaj ziyarete kapatılıyor.
Kaş plajlarının belki de en bilineni Kaputaş Plajı. “Türkiye'nin Maldivleri” olarak bilinen Kaputaş Plajı, bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Kaş'a 20, Kalkan'a ise 7 kilometre uzaklıkta yer alan bu güzel plaj, coğrafi oluşumundan dolayı “Kanyonağzı Plajı” olarak da isimlendiriliyor.
Patara ören yerine giriş eğer Müzekart'a sahipseniz antik kent ve plaj için ücretsiz oluyor. Eğer Müzekart'a sahip değilseniz ören yerine 90 TL karşılığında giriş yapabiliyorsunuz. Hatırlatmadan geçmeyelim, öğretmenler ve öğrenciler de Patara Antik Kenti'ne ücretsiz giriş yapabiliyor.
Giriş ücreti olarak 10 TL talep edilen Ölüdeniz Plajı'nda şezlong kiralama ücreti ise ortalama 30 TL'dir.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
3. Patara Plajı
Halka açık olduğu için herkes burada. Aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli üreme alanı. Kumun altındaki yuvalara zarar vermemek için şemsiye saplamamak, kumu eşelememek lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri