Hazreti Ebu Bekir-Peygamberimizin En Yakın Arkadaşı
Ebû Bekir hem cahiliye döneminde hem de tebliğ sonrasında Hz. Peygamber'in (sav) en yakın dostu idi.Hicretten sonra kızı Hz. Âişe'nin (rah) Hz.
Son peygamber Hazreti Muhammed'in hicreti sırasındaki yol arkadaşı ve dostu, Birinci Halife Hazreti Ebubekir, vefatının 1385'inci yılında yad ediliyor.
Üsâme, “hibbü Resûlillâh” (Resûlullah'ın sevdiği kişi) veya babasından dolayı hibbü'bni'l-hib (Resûlullah'ın sevdiği kişinin sevgili oğlu) diye şöhret kazanmıştır.
İlgili 22 soru bulundu
Mekruh İsimler
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Mus'ab bin Umeyr.
Hazret-i Ömer (radıyallahü teâlâ anh), Peygamber efendimizin kayınpederidir. Hazret-i Ali'nin de damadıdır. Hayatta iken ismen Cennet ile müjdelenmiş on kişiden ikincisi olup, Hazret-i Ebu Bekir'den sonra eshab-ı kiramın en büyüğü, başka bir ifade ile, Peygamberlerden sonra insanların üstünlükte ikincisidir.
EBU BEKİR es SIDDIK (ra)
Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye hicret ederken O'na yol arkadaşı olmuş ve birlikte sığındıkları mağarada, Peygamberimiz'e zarar verir korkusuyla tüm yılan deliklerini elbisesi ile tıkamıştır.
Enes (r.a) “Peygamberimizin en sevdiği yemek kabaktı" buyuruyor. Bu rivayet Bulgaristan'da yaşayan Müslümanların kültüründe, Peygamberimizin doğum gününde kabak pişirmeyi bir alışkanlığa dönüştürmüş. Asırlar sonra, Peygamberlerinin dünyaya gelişini, yine Peygamberlerinin en sevdikleriyle kutlayan narin kalpler…
Ebu Bekir (r.a.) | Mehmet Yıldız - YouTube.
Peygamber (s.a.v. )'e ilk imân eden ve O'nunla birlikte ilk defa namaz kılan kişi, eşi Hz. Hatice oldu.
peygamber olan Hz. Âdem'den itibaren sırasıyla gelmiş olan bütün peygamber- lere intikal ettiği belirtilmektedir. Hz. Muhammed'in soyunun dayandığı İsmail Peygamber aracılığı ile bu nurun Hz. Peygamber'in büyük dedeleri vasıtasıyla babası Abdullah'a ve daha sonra kendisine geçtiği söylenmektedir.
Kendisine Hazreti Peygamber tarafından verilen "Ebu Türab" lakabından başka "el-Murtaza", "Allah'ın aslanı" ile zulüm ve haksızlıklar karşısında geri atmaması sebebiyle "Haydar-ı Kerrar" gibi lakapları vardı.
Ümeyyeoğullarından (Emeviler) olan Osman'ın künyesi İslam peygamberi Muhammed'in kızı Rukiyye'den olan oğluna nispetle Ebu Abdullah'tır. Bunun dışında Ebu Leyla olarak anıldığı da olurdu. Aynı zamanda İslam peygamberi Muhammed'in de damadı olmuştur.
Ebû Bekir (ra) | Muhammed Emin Yıldırım - YouTube.
Daha sonraki kaynaklar, yorum yaparak Hz.Aişe'nin evlenme yaşını 17-18'e çıkartsalar da, ilk dönem kaynaklar ı nişanın altı, evliliğin ise dokuz yaşında olduğu noktasında hemfikir gibidirler.
Aişe bint Ebu Bekir (Arapça: عائشة بنت أبو بكر; d. (?) 614, 617 Mekke - ö. 678, Medine), İslam peygamberi Muhammed'in eşlerinden biri ve birinci İslam hâlifesi Ebu Bekir'in kızıdır. Kureyş kabilesinden olup, Muhammed'in ölümünden sonra siyasi açıdan önemli bir rol oynamıştır.
Ömer bin Hattab (D. 586–590 Ö. 644 Zilhicce 26, 23 Hicri) Muhammed'in önde gelen yol arkadaşı ve danışmanıydı. Kızı Hafsa binti Ömer, Muhammed ile evliydi; Böylece O'da Muhammed'in kayınpederi oldu.
Tam adı "Ebû'l-Kâsım Muhammed ibn-i 'Abd Allâh ibn-i 'Abd'ûl-Muttâlib ibn-i Hâşim ibn-i 'Abd Menâf El Kureyşî" (Arapça: محمد بن عبد الله بن عبد المطلب بن هاشم بن عبد مناف القرشي) ya da daha kısa olan "Ebû'l-Kâsım Muhammed bin 'Abd Allâh bin 'Abd'ûl-Muttâlib El Hâşimî" olarak geçer.
Muhammed'in (sav) 14 Evliliğinin Sırrını Duyunca Şok Olacaksınız- Ezvac-i Tahirat | EFENDİMİZ'İN (sav) EVLİLİKLERİ Evliliklerden bir tanesinde zifafa girmeden boşanmıştır. Aynı anda hanesinde 9 hanımla birlikte hayatına devam etmiştir. 14 hanımının sadece 2 tanesi ile bekarken evlenmiştir.
En Üstün Sahâbîler.
Ehl-i sünnet âlimlerine göre en faziletli sahâbî Hz. Ebû Bekir'dir. İmam Şâfiî sahâbe ve tâbiînin, Endülüslü âlim Ahmed b. Ömer el-Kurtubî ise ümmetin selef ve halefinin bu konuda icmâ ettiğini söylemiştir (Irâkī, s. 354).
En çok hadis rivâyet eden sahâbîlerden Câbir bin Abdullah –(R.a)-, İkinci Akabe Beyʼatiʼne katıldığında 15 yaşlarındaydı. Hayatını Allahın ve Rasûlün yolunda harcayan ve bu uğurda şehit olmayı göze alan nice genç sahabeler. Bu yazı 55837 defa okunmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri