Sıcak ve soğuk havanın karşılaşması ile gaz ortaya çıkıyor. PVC pencereler neden terler sorusunun yanıtı aslında budur.
Bu durumu önlemek için karşılıklı iki Pimapen pencere kanadının açılarak alanın günde en az iki kere havalandırılması yeterli olacaktır. Pimapen pencere sistemlerinin en büyük avantajlarından birisi, havalandırma işleminin kullanıcının kontrolünde ve istenilen zamanlarda yapılabilmesidir.
Bu malzeme çitanın arasına koyulmamış veya ömrünü tamamlamış ise ısı cam içerisindeki havayı dengelemediği (cam içerisindeki nemi bünyesinde toplar sıcaklık değişimlerinde cam içerisindeki ve yüzeyindeki buharlaşmayı engeller ) için terleme oluşabilir bu sorun ısı camlar değişerek aşılabilir.
Terleme şu yöntemler ile engellenebilir;
Binanın iç yüzey sıcaklıklarının yalıtım ile arttırılmasını sağlamak. (20–22 oC) İç ortamdaki nem oranını azaltmak için çift açılım yardımıyla kanat açılarak ortamın günde en az 3 kere 15'er dakika havalandırılması gerekir.
Pencerelerde oluşan buğudan kurtulmak için en önemli şey iyi bir yalıtım yaptırmaktır. İyi yalıtımı olan pencereler oluşacak olan buğuyu ve terlemeyi önler. Yalıtım yapılması pencerenizdeki buğuyu önlemenin dışında enerji tasarrufu da yapmanıza sebep olacaktır. Bu yüzden pencerelerinizde ısıcam kullanmanız önerilir.
İlgili 38 soru bulundu
Aracınızın camında buğulanma oluşuyorsa buğulanmanın kısa sürede kaybolması için kapıları bir süre açık bırakabilirsiniz. Bu durumda araç iç sıcaklığı ile dış sıcaklık arasındaki fark azalacaktır. Buğulanma kısa sürede yok olur.
Sıcak hava soğuk havaya oranla daha fazla nem taşır. Bu yüzden sıcak ve nemli hava, soğuk bir ortamla karşılaştığı zaman sıcaklığının azalmasıyla birlikte içerdiği nemin tamamını taşıyamaz hale gelir.Böylece içerdiği fazla nemi pencere gibi soğuk bir yüzeyin üzerine bırakır.
Kapalı olduklarında, hem gürültü hem de ısı yalıtımı dahil olmak üzere çift camın enerji verimliliği tasarrufunu sunarken, ışığın yaşam alanınıza girmesine izin verirler. Özellikle soğuk havalarda, balkon camlarınızın iç kısmında yoğuşma olduğunu yani cam balkonun terleme yaptığını fark edebilirsiniz.
Pencerelerde Isıcam'ın içinde (iki cam plaka arasında) olan terleme (buğulanma) üretim veya montaj hatasından kaynaklanan ve yalıtım camı ünitesinin özelliğini sona erdiren bir hatadır. Böyle bir durumda ısıcam ünitesi garanti kapsamında değiştirilir.
Duvarınızın terleme nedeni tamamen dış duvarınızda ısı izolasyonunun bulunmamasıdır. Gerçek çözüm, dışarıdan ısı izolasyonlu dış cephe kaplaması yaptırmaktır. Ancak kiracı olmanız ve apartmanda ortak karar alma gibi engeller olduğunu düşünürsek buna imkanınız yok.
Havada her sıcaklıkta belirli bir miktar su buhar olarak bulunmaktadır. Bu miktar arttığında veya sıcaklık düştüğünde, buhar su olarak yoğuşur ve terleme – nemlenme meydana gelir. Havanın içindeki su buharı, PVC pencereler ve cam yüzeylerde yoğuşma sıcaklığının altında olduğunda nemlenme – terleme görülmektedir.
D-Yoğuşma (Yoğunlaşma)
Gaz haldeki maddenin sıvı hale geçmesine yoğuşma denir. Yoğuşma sırasında madde dışarıya ısı verir. Buluttan yağmur yağması, sis oluşması, sabahları otların üzerinde çiy oluşması, soğuk havada camlarda buğulanma olayları yoğuşmadan kaynaklanır.
Isıcam'ın içinde (iki cam plaka arasında) olan terleme (buğulanma) üretim veya montaj hatasından kaynaklanan ve yalıtım camı ünitesinin özelliğini sona erdiren bir hatadır. Böyle bir durumda Isıcam ünitesi Isıcam Yetkili Üreticisi tarafından garanti kapsamında değiştirilir.
Sıcak ve soğuk yüzeylerin çarpışması sonucu oluşan yoğuşma, dışarıdaki hava soğuk ve içerideki hava sıcak olduğunda evlerimizde kendisini cam buğusu olarak gösterir. Özellikle alt ve üst katları kullanılmayan ya da ısıtılmayan ara katlarda bulunan pencerelerin camları yoğuşma sebebiyle fazlaca buğulanır.
Küf, tesisat sızıntıları, duvar yüzeylerinin nemlenmesi ve nemli kalması, oda sıcaklığı değişimi sonucunda duvarların terleme yapması ve yalıtım sistemindeki eksiklikler gibi sorunlar sonucunda oluşabilir.
Zeminlerde alttan gelen soğuk hava ve içerideki sıcak havanın çarpışması sonucu terleme oluşmaktadır. Bu durum parkelerin, süpürgelikleri çürümesine sebep olmaktadır. Engeleme yolları: Cam yünü döşenebilir.
Sirkeyi kağıt havluya dök, havluyu cama yapıştır bırak, kurusun. Sirke çoğu şeyi çıkartabiliyor. Ama uzun süre temas etmeli çıkartılacak şeye. sirke ile çimento lekelerini kolayca çıkarmıştık. denemekte fayda var..
Camda iz bırakmayacak bir bezi sabunlayarak camı silmek uzun sürece cam buğulanması sorununun önüne geçecektir. Camı silip cam buğusu kaybolduktan sonra ise aracınızın içini havalandırarak ve oda sıcaklığına getirerek araca hava akışı sağlamanız da yararlı olacaktır.
Buğu önleyici sprey: Tıraş jeli uygulamasına benzer bir şekilde gerçekleştirilen buğu önleyici sprey uygulaması da cam buğulanmalarına etkili bir çözüm sunuyor. Yapılan uygulamaya göre genellikle bir haftaya kadar cam buğulanmasını önleyebiliyor.
Boş ve temiz bir kaba çay sıcaklığında SICAK SU konur ve üzerine MAİNSOAPS ANTİFOG sabun hammaddesi ilave edilerek karıştırılır. Bu karıştırma işlemi yaklaşık 10 - 15 dakika sürer. MAİNSOAPS ANTİFOG sabun hammaddesi SICAK SU içerisinde tam olarak eridikten sonra soğumaya bırakılır ve işlem tamamlanır.
Ter, nefes ve ortam hava koşullarındaki nemden gelen su buharı soğuk bir yüzeye düşerek soğuduğunda sis olarak görülen bir film tabakası oluşturur. Bu film tabakası küçük sıvı damlalarına dönüştüğünde gözlük camlarında yoğuşma meydana gelir.
Evinizin yalıtımı zayıf ise kış mevsimlerinde tavanda su damlacıkları veya duvarlarda terleme dediğimiz sorun ortaya çıkar. Bu sorunun temel sebebi, yalıtımı zayıf olan duvarlarınızın ısı geçirme direnci zayıf olur ve kışın soğuğu içeri alır.
Bina yapınızın yeterli düzeyde hava akışı almasını sağlamak, trapez sac çatınızda karşılaştığınız yoğuşma miktarını büyük oranda düşürecektir. Bunun için basit ama pratik bir yöntem, hava sirkülasyonunu teşvik etmek için çatı mahyaları boyunca ve saçakların altına menfezlerin yerleştirilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri