POMEM fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için, oluşturulan parkuru erkek adayların en fazla 48 saniye, kadın adayların ise en fazla 51 saniye ile tamamlamaları gerekmektedir.
Yapılan açıklamaya göre adaylar PMYO parkur sınavlarında ağırlık taşıma, takla atma, koşu, sıçrama tahtası gibi etaplara katılacak. Parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekecek. 60 puanın altında alan adaylar ise başarısız sayılacaklar.
Yapılan açıklamaya göre PMYO parkur mülakatlarını erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekiyor.
Tabi bütün bunların olabilmesi için özel harekât polisi olmak için gereken şartların neler olduğunu biliyor olmalısınız. PÖH olmak için boy kilo şartları şu şekilde: Kadınlarda boy 1.62, erkeklerde de 1,67 üzerinde olmalıdır.
PMYO Giriş Sınavı fiziki yeterlilik parkuru zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
POMEM fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için, oluşturulan parkuru erkek adayların en fazla 48 saniye, kadın adayların ise en fazla 51 saniye ile tamamlamaları gerekmektedir.
Ama her iki grup adaydan da başvuru almak için bazı şartları sağlaması da beklenir. Bu kapsamda ise, PÖH adaylarında aranan ilk şart ise, yaş sınırıdır. Bu şarta göre de polis adaylarının 28 yaşından gün almamış olması gerekir.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek. POLİS ALIM KONTENJANI KAÇ OLACAK? YKS Temel yeterlilik testinden 150 puan alan ve barajı geçen öğrenciler, Polis Meslek Yüksek Okulu tercihlerini yapabilecek.
Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.
Sınav yapıldığı tarihte 26 yaşından büyük olanlar lise mezunu polislik için başvuramaz. Yaş düzeltmeleri sınav başvurusu sırasında geçerli sayılmaz. Sınava başvuru yapabilmek için erkeklerin en az 167 cm, kadınların ise 162 cm olması gerekir. Beden kitle indeksi en az 18 en fazla 27 olmalıdır.
İşte detaylar... Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir.
PMYO - POMEM PARKUR | Türkiye Rekoru 37 Saniye 🇹🇷 - YouTube.
POMEM alımının zorlaşmasının başlıca nedeni parkur zorluğudur, alımın her dönem daha da zorlaşmasının diğer nedeni ise aday sayısındaki artıştır. Aday sayısı arttıkça parkur daha eleyici olmaktadır. Parkurda başarılı olmak isteyen adayların çok iyi hazırlanması gerekir.
Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır. Adayın; Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramasının ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
TYT'de 40 net 264,342 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 40 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında okul puanı yani OBP (ortaöğretim başarı puanı) 300, diploma notu ise 60 olarak kabul edilmiştir.
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
Bu şarta göre adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve silah taşıma engelinin de bulunmaması gerekmektedir. PÖH olmak isteyen adaylar evliyse hem kendinin hem de eşinin adli sicili incelenmektedir.
PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28'dir. PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek.
Polisliğe başvuruda bulunmak için adayların en az 60 puan almaları gerekmektedir. Ardından polis olmak için çeşitli sınavlardan geçen adaylardan, bu sınav ve mülakatlarda başarılı olanlar polis olmaya hak kazanmaktadır.
Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.
Paem, Pmyo ve Pomem yıl sonu mülakatı, polis ve komiser yardımcısı adaylarının mesleğe geçmeden önceki son engelidir. Bu aşamayı geçen adaylar polis memuru veya komiser yardımcısı olarak göreve başlayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri