POMEM, polis meslek eğitim merkezinin kısaltmasıdır. Lisans, önlisans, lise düzeyinde eğitimi görüp kariyerini Emniyet Genel Müdürlüğünde devam ettirmek kişilerin başvurabileceği bir kurumdur.
Lise, lisans ya da ön lisans mezunu olan kişiler POMEM için başvuruda bulunabilir. Ayrıca yurt dışında bir okuldan mezun olunması halinde denklik belgesinin gösterilmesi gerekir. En az lise mezun olan kişiler polis memuru olarak atanabilmek için POMEM'e başvuru yapabilir.
POMEM' den mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerine aday polis olarak atanabilir. Adli Bilimler Enstitüsü (ABE): Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı'nın ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretim elemanı ve uzman personel yetiştirir.
POMEM ya da Polis Meslek Eğitim Merkezi, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 2 yıllık yüksekokul mezunlarından ve 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 ...
PMYO'larda 2 yıllık eğitim verilirken POMEM'lerde ise, en az 4 ay eğitim verilir. PMYO'lara en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Fakat POMEM'lere başvuru sayısının %20'sini geçmemek üzere ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. PMYO'lara başvuru yapabilmek için TYT esas alınır.
İlgili 38 soru bulundu
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Madde 7 - POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı (6) aydır. Her öğretim süresi iki (2) dönem, her dönem ise en az oniki (12) haftadan oluşur. Eğitim-öğretim Başkanlıkça belirlenecek tarihte başlar. Dönemler arasında bir (1) haftalık sömestr izni verilir.
Pomem de “Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak” ibaresi bulunmakta ve bu yıl 23.Dönem Pomem Alımlarına 31 aralık 1989 ve sonrası doğanlar yani 1990 ve sonrası başvurabilmiştir.
POMEM'e başvuru yapabilmek için ilk şart önlisans veya lisans mezunu olmaktır. Farklı olan diğer şart ise POMEM'e başvuru yaparken dikkate alınan sınav puanıdır. PMYO, YKS puanı ile başvuru alırken, POMEM, KPSS ile başvuru kabul etmektedir. POMEM'de eğitim süresi 4 ay olup yatılıdır.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
Polis Akademisi Başkanlığı'nın pa.edu.tr internet adresinden yapılacak olan POMEM başvuru duyurusu ile lisans ve ön lisans mezunları polislik başvurularına başlayacak. Bu yılın POMEM başvurularının ne zaman başlayacağı, polis adaylarının gündeminde yer alıyor.
Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.
POMEM BAŞVURU ŞARTLARI 2023
POMEM, her sene İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği bir taban puanı ile KPSS'ye giren adayların bu şartı sağlamasıyla başvuru yapması halinde değerlendirilerek alım yapmaktadır.
Buna göre adayların öğrenim sırasında evlenmeleriyle ilgili kısıtlamalar kaldırıldı. POMEM ve PMYO'ya girişte, adaylarda aranacak şartlardaki 'adayın kendisinin ve evli ise eşinin' ibaresi yürürlükten kaldırıldı.
29378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (6.800) erkek, (1.200) kadın, önlisans mezunu (1.700) erkek, (300) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacağı duyurulmuştur.
Lise mezunlarının girdiği üniversite sınav sonuçlarına göre öğreni alan Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), ikincisi polis yetiştiren okula gelecek olursak, Polis Meslek Eğitim Merkezleri yani POMEM. POMEM'e girmek için en az önlisans mezunu olmanız gerekmektedir. Sonuncusu ise Polis Amirleri Eğitim Merkezidir.
Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 4 Nisan 2015 tarihli 6638 sayılı kanunun 29316 sayılı resmi gazetede yayımlanması ile Polis Akademisi Başkanlığına bağlanmış olup 1650 kişilik kapasitesi ile eğitim ve öğretim hizmetleri Müdürlüğümüzde devam etmektedir.
c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ...
Polis Meslek Yüksekokullarına, Ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında başvuruda bulunabilmektedirler. Ön lisans mezunlarına diğer lise mezunlarından farklı bir ayrıcalık tanınmamaktadır.
2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı yapılacak olan polislik için taban puan TYT puan türünde en az 250.000 olarak belirlendi.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür.
Tazminat 7.900 lira. Ayrıyeten bulunduğun gün kadar devlet sana ne kadar masraf yaptıysa ona göre tazminat ödersin. Ayrıca istifa edeceksen etme pişman olursun. Tazminat 7.900 lira.
Türkiyedeki pomem parkurlarına ve pomem parkurunun detaylarına bu yazımızda değinmeye devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere polis fiziki yeterlilik parkuruna hazırlık yapmak isteyen adayla ilk müracat tarihinden fiziki yeterlilik sınavına kadarki süreç olan 2 aylık bir zamanda azimle sınavlarına hazırlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri