MADDE 6- (1) (Değişik: 1/11/2017 Bakan Onayı) Öğrenciler, okulda öğrenime başladıkları tarihi takip eden aybaşından (ayın 15'i) itibaren harçlık almaya hak kazanırlar.
(2) Harçlıklar her aybaşında (ayın 15'inde) peşin olarak PAEM'de okuyan öğrencilere Başkanlıkça, POMEM ve PMYO'da okuyan öğrencilere ise bağlı bulundukları Müdürlüklerce ödenir.
Madde 24 - POMEM'lerde eğitim-öğretim parasız, yatılı ve üniformalı olup öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır. Ayrıca, öğrencilere Polis Meslek Yüksekokuluna yeni gelen öğrencilere ödenen miktar kadar harçlık ödenir.
Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) (Polis yetiştirir ve 6 ay eğitim verilir.) Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) (Polis yetiştirir ve 2 yıl eğitim verilir.)
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
İlgili 43 soru bulundu
(ç) (Değişik İbare: 23/02/2021 Bakan Onayı) Öğrencilere, harp okulları dördüncü sınıfta bulunan öğrencilerin aldıkları miktarda (10.200 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 53'ü) harçlık ödenir. yürürlüğe girer. MADDE 15- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.
POMEM'lerde eğitim - öğretim, parasız yatılı ve üniformalı olup, öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır.
MADDE 7- (1) Staj eğitimi, Başkanlığa ait birimlerin yıllık çalışma takvimlerinde belirtilen tarihler arasında, PMYO öğrencileri için hafta sonu dahil en az otuz (30) gün süre ile yaptırılır. PAEM öğrencilerinin staj süresi ise PAEM Müdürlüğü tarafından çıkarılan yıllık çalışma takviminde belirtilir.
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM): POMEM'ler, öğrencileri lisans mezunlarından oluşan, 8 aylık kurs türü bir eğitim veren Polis Akademisine bağlı eğitim kurumları. POMEM' den mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerine aday polis olarak atanabilir.
Madde 18 - Sınavlar sonunda asıl listeden POMEM'lere girmeye hak kazanan adayların sağlık kurulu raporları, İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlükleri aracılığıyla, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen Bölge Devlet Hastanelerinden, Bölge Devlet Hastanesi bulunmaması halinde İl Devlet Hastanesinden aldırılır.
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
MADDE 11 – (1) Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM'le ilişiği kesilir.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
Dönem POMEM Giriş Sınavına katılacak adaylar, 400 TL sınav başvuru ücretini, 8 Haziran 2023 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü, Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “30. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesabına yatıracak.
Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Sezer, “Örneğin polis memuru ilk görev yeri İstanbul'da sekiz yıl çalıştı, 30 yaşında doğu görevine gidecek ve ikinci bölge birinci gruptaki kentlerden birisinde beş yıl kaldı. 35 yaşında yeniden tayin olacak ama ilk görev yeri olduğu için birinci bölge, birinci gruptaki kentleri yazamayacak.
Yeni mezunların ise ilk atama yerleri batı illeri olacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. bölge (şark) illerine atanacak.
Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır. Ayrıca, PMYO veya POMEM mezunu olan veya herhangi bir lisans programı mezunu olan kişiler de meslek içi sınavlara girip sınavı kazandıktan eğitime tabi tutulup komiser yardımcısı olarak rütbe alabilirler.
Buna göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
Yasal düzenlemelerle beraber, tüm stajyerlere asgari ücretin yüzde 30'u kadar, yani 3.420.40 TL maaş ödenmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu minimum tutardır. İşletmeler isterlerse bunun üzerinde ücret verebilir.
yıl ibaresi olanlar varsa diploma aslını veya onaylı örneğini, yoksa mezun olduğu okuldan alınacak imzalı ve mühürlü ayrı bir belgeyi (2) adet fotokopileri ile birlikte. getirilecektir. (liseyi 2009 ve sonrasında bitiren adayların diploma veya hazırlık belgesi getirmelerine gerek yoktur)
MADDE 10 – (1) Öğrencilerin yüksekokula yatılı olarak devam etmeleri zorunludur.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri