PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin ihtiyacına ve hastalığına göre ortalama 3-8 seans olacak şekilde planlanır. Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme için mezoterapi ile kombine edilebilir. Seanslar tamamlandıktan sonra yılda 1-2 kez olmak üzere enjeksiyonlara devam edilebilir.
Seans sayısı ve aralığı cildin durumuna, hastanın yaşına ve uygulama amacına göre değişebilir. Ortalama 4-6 seans sonrası her 6-12 ayda bir uygulama yapılması sonuçların korunmasına olanak verir. Seans sayısı arttıkça etkisi kalıcı olur. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.
Bir kür prp 2 hafta aralarla uygulanan 4 seans ile tamamlanır. Daha sonra 6 ayda bir tek doz tekrarı önerilir. Tam etki bir kür tamamlandıktan sonra görülür. Cilt daha ışıltılı, daha canlı ve daha genç gözükür.
PRP sonrasında ciltte ortaya çıkan parlak ve sağlıklı cilt görünümü bir süre sonra hafifleyebilir. Bu nedenle ek cilt gençleştirici uygulamalar ile takviye yapılmalıdır. 3 veya 4 kürlük PRP uygulamasından sonra kürleri her 10-12 ayda bir tekrar etmek gençleşme etkisini neredeyse kalıcı hale getirir.
PRP tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzman bir doktora danışarak muayene olabilirsiniz. PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1400 ₺ – 1600 ₺ aralığındadır.
İlgili 15 soru bulundu
Fakat PRP uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Kalıcılık süresi kişinin cilt özelliklerine göre değişmekle beraber 3 – 6 aydır diyebiliriz. PRP, zararsız bir uygulama olduğu için hasta arzu ettiği sürece yenilenebilir.
PRP, son zamanlarda cilt gençleştirme uygulamaları arasında en popüler olanlarından biri. Ciltte yalnızca uygulama bölgesinde değil derinin büyük bölümünde gençleştirme etkisi oluşturan PRP, kişinin kendi kanından alınan plazmalarının cilde enjekte edilmesi ile yapılıyor.
Kişi P-R-P ile yaşlılık ya da çevresel, fiziksel etkilerle ortaya çıkan lekeleri hedef alarak cilt altına verilen serumla lekenin önce rengini açar daha sonra da diğer seanslarla yok edilmesine imkan tanır. Lekelerden kurtulmak hem pratik hem de zaman kaybına uğramadan gerçekleşmiş olur.
Enjeksiyondan sonraki 7 gün boyunca kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamaya özen gösterilmelidir. Yine uygulamayı izleyen 2 gün boyunca sauna ve buhar odası gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunulmamalıdır. Hasta mümkünse 24-48 saat süreyle istirahat etmelidir.
18 yaşından büyük ve tıbbi engeli olmayan herkese uygulanabilen PRP tedavisi sonrasında, hasta hemen günlük yaşamına geri dönebilir. Yaklaşık 30 dakikalık bir işlem olan PRP tedavisinin etkileri 2 ila 3. seanstan itibaren görülmeye başlar.
Akut kas yaralanmalarında sıklıkla 1-2 seans yeterli olur. Yaş ihtiyaç duyulan seans miktarını belirleyen önemli bir faktördür. Çünkü yaşlandıkça vücuttaki kök hücre sayısı azalacağı için tedavi için daha fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır.
PRP Yüz Gençleştirmenin Faydaları
Cildi yeniler. Sivilce izlerini giderir. Güneş hasarını azaltır. Gözenekleri azaltır ve sıkılaştırır.
Yazın da PRP Yapılır Mı? PRP için mevsim önemli değildir. Yazın da yapılabilir ancak iyi bir güneş koruyucu kullanılmalıdır.
Prp Yüz enjekte edilerek yenileme işlemi başlatılır. Yüze PRP çok ince ve kısa iğneler ile ağrısız bir şekilde uygulanır.
Keza cilt kırışıklıklarını giderme ve kozmetik amaçlarla cilde yapılan PRP enjeksiyonlarının da işe yarayabileceğini söylemek en azından şimdilik mümkün değil. Bu son iki uygulamanın (yani saçlı deri ve cilde PRP enjeksiyonlarının) işe yaradığını gösteren ciddi bir kanıt da maalesef yok.
PRP kişinin kendi kanından elde edildiği için ciddi bir yan etkisi yoktur. Enjeksiyon uygulanan bölgede geçici bir şişme görülebilir. Oluşan bu şişlik 1-2 gün içinde kendiliğinden geçer ve herhangi bir zararı yoktur.
Cilt gençleştirme için prp işlemi yapıldığında işlem sonrası ilk 2 gün kızarıklık ve ciltte soyulma görülebilmekte sonrasında ciltte parlaklık oluşmaktadır. 4. seanstan sonra ise bu etki kalıcı hale gelmektedir. Bu nedenle prp ile cilt gençleştirme yapılan kişilere bu işlemin 4 seans yapılması önerilmektedir.
PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.
Prp nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ilk günlerde olur, ortalama 1 hafta sonra saçlarınızdaki iyileşmeyi hissedebilirsiniz tam etkisini göstermesi ise yaklaşık 1 ay kadar süre geçtikten sonra olacaktır.
Prp (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımın da son derece başarılı sonuçlar verdiği gibi cilt lekelerini, hafif kırışıkları, yaşlanma belirtilerini gidermek, cilde canlılık kazandırmak ve cildi yenilemek içinde uyguluyoruz.
PRP Saç uygulaması, 2-4 haftalık bir sürede gerçekleşecek 3 ila 5 seans şeklinde uygulandığı takdirde, olumlu sonuç veren bir tedavi yöntemidir.
Yan Etkileri Var mı? PRP uygulamasında, kişinin kendi kanından ayrıştırılan plateletlerin kullanılması ve bu işlemlerin steril şartlarda yapılması başlıca özelliklerinden biridir. Enfeksiyon ve alerji riskinin yok denecek kadar az olması sebebiyle güvenilir bir yöntem. Bugüne kadar bilinen bir yan etkisi yok.
PRP Kimlere Uygulanmaz? Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.
PRP uygulanan yaralarda skar, keloid veya iz kalma riski, uygulanmayan yaralara göre daha azdır yani yaranın iz bırakmadan iyileşmesini sağlar. Ayrıca yara iyileşince o bölgedeki renk değişimi daha az olur yani çevre deri ile benzer renkte iyileşir.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan ve "kamuda ilk" olma özelliği taşıyan kozmetik polikliniğinde, botokstan dolguya, kimyasal peelingden saç ve cilt sorunlarını gidermek için uygulanan Platelet Rich Plazma (PRP) işlemine kadar birçok hizmet devlet güvencesiyle veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri