1995. 24 Nisan'da PTT'deki telekomünikasyon ve posta hizmetleri birbirinden ayrılarak PTT'nin telekomünikasyon hizmetleriyle ilgili tüm personel, varlık ve yükümlülükleri; hisselerinin tamamı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na ait olan Türk Telekom'a transfer oldu.
Türk Telekom (tam adıyla Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi), 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan PTT'nin (eski adıyla Osmanlı Posta Nezareti) telekomünikasyon ve posta hizmetlerinin 1995 tarihinde birbirinden ayrılması sonucunda Türkiye'ye telekomünikasyon hizmetlerini sunmak amacıyla devlet tarafından kurulmuş şirket.
İktidar, 3 bankayı borç yükünden kurtarmak amacıyla Türk Telekom hisselerini 2026 yılında kendiliğinden devlet kontrolüne geçecek olmasına rağmen Varlık Fonu'na satın almış oldu.
Türk Telekom hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türk Telekom'un çoğunluk paylarının satın alınması ve payların devir işlemini 31 Mart 2022 itibarıyla tamamladı.
İlgili 18 soru bulundu
Suudi ortaklı Lübnanlı Hariri ailesine ait OTAŞ, özelleştirme için kullandığı kredileri ödemeyerek Türkiye'den çekildi ve alacaklı 32 bankanın kurduğu Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş. (LYY) şirketine Türk Telekom'daki yüzde 55'lik hissesini 2018 yılında devretti.
2012'de Türk Telekom'un Avea sermayesindeki toplam payı %89,99'a yükseldi. 2015 yılında İş Bankası Grubu'nun sahip olduğu Avea hisselerinin Türk Telekom'a devir işlemlerinin tamamlanmasıyla Avea hisselerinin tamamı Türk Telekom'a geçti.
Türk Telekom 2005'te özelleştirilmiş ve 2008'de halka arz edilmiş; artan verimlilik ve genişleyen hizmet yelpazesi ile sonuçlanan başarılı bir değişim sürecinden geçmiştir. Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
Ancak 40 milyar dolarlık bu satış Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmişti. Yıllar sonra AKP iktidarında 2005 yılında ise bu kez satış gerçekleşti. Türk Telekom Lübnanlı Hariri ailesi ve Suudilerin ortak olduğu Oger'e 6.5 milyar dolara satıldı.
Böylece Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un çoğunluğuna sahip oldu. Bu işlemin ardından Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan devretmiş oldu. Yerli sermaye ise yabancı sermayeye aktarılmış oldu.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
Taahhüt gün sayınız da, kalan taahhüt süresi ve cayma bedeli ise, SMS yolu ile telefonunuza gelir. Türk Telekom taahhüt sorgulamasını kısa mesaj olarak yapmak yerine ücretsiz mesaj olarak *124# tuşlayarak da yapabilirsiniz.
TÜRK TELEKOM SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR? Türk Telekom bayileri sabah 08:30'da açılmaktadır. Akşam saat 17:00'da mesai bitmektedir. Türk Telekom Genel Müdürlüğü ise 08:00-18:00 saatleri arasında çalışmaktadır.
Pttcell bildiğiniz gibi 2013 yılından bu yana Türk Telekom'un mobil sanal şebeke operatörü (MVNO) olarak mobil iletişim hizmetleri veriyor. İmzalanan yeni anlaşmayla Pttcell, 5 yıl daha Türk Telekom mobil şebeke ve teknik altyapısını kullanmaya devam edecek.
Pttcell gibi hem faturalı hem de faturasız olarak tarifeleri mevcut ve TT mobil yani Türk Telekom altyapısı kullanıyor.
Özel Telekom / Adsl Tahsilatları
Hzm.Paz.Tic.A.Ş.) adına fatura ödemelerinizi tüm PTT işyerlerinden ve Pttmatiklerden yapabilirsiniz.
2005 yılında Türk Telekom'un özelleştirilmesi kapsamında şirketin yüzde 55 hissesi, Lübnanlı Hariri ailesine ait olan Saudi Oger'e bağlı Oger Telecom'un bu amaçla kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ olan OTAŞ'a geçmişti. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, o dönem cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin; ekonomi yönetiminin THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi kurumların satışını yapmaya hazırlandığına yönelik haberini yalanladı.
1995 yılında Tansu Çiller tarafından özelleştirme kapsamına alınan Türk Telekom'un %55 hissesinin satışına dair hissedarlık anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Oger Telekom arasında dün imzalandı. Halkbank Genel Müdürlüğü'nde yapılan törende, hisse devir ve teslimi gerçekleşti.
Görüldüğü gibi, yasanın Telsiz Kanunu'nda yaptığı değişiklikle kurulan Telekomünikasyon Kurumu'nda çalışan personel “memur” statüsünde olup, 1475 sayılı İş Kanunu ile 2821 sayılı Sendikalar Kanununu ilgilendiren bir yönü bulunma- maktadır.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanan 2023 Yılı Telekomünikasyon Hizmetleri Ücret Tarifesi uyarınca; sizin adınıza devlete ödenen vergiler aşağıda belirtilmiştir. Faturalı ve Faturasız bütün aboneler için yıllık 113,14 TL'dir.
BİMcell, süpermarketler zinciri BİM'in hayata geçirdiği sanal GSM hizmeti. BİM ve Türk Telekom işbirliğiyle hayata geçirilen bu proje Türkiye'de bir market zincirinin gerçekleştirdiği ilk GSM şebekesidir.
Şirket, Aria ticari ismiyle 28 Eylül 2000'de faaliyete geçti. Daha sonra 8 Nisan 2004 tarihinde Aycell ile birlikte Avea çatısı altında birleşti. Uzun süre Avea markası altında AyCell ile ortaklıklarını sürdürürken 2016 yılında bu ortaklık Türk Telekom tarafından satın alınmış ve Türk Telekom markası altına girmiştir.
Türk Telekom, entegrasyon süreci kapsamında yola tek marka olarak devam etme kararı aldı. Böylece Avea ve Ttnet markaları, Türk Telekom markası altında birleşmiş oldu. Birleşme sonucunda Avea ve Ttnet markaları artık kullanılmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri