Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Vatandaş PTT aracılığı ile şifre zarfını teslim alır ve zarfta bulunan 5 haneli nümerik şifre vatandaşın tek kullanımlık ilk şifresi olarak kendisine tanımlanır. Vatandaş e-Devlet Kapısı'na ilk defa girdiğinde bu şifreyi kullanmak zorundadır.
İlgili 28 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi - Adrese Teslim e-Devlet Kapısı Şifre Başvurusu Hizmeti Artık Tüm Türkiye'de.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
MESAJLA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA VAR MI? Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT'ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
e-Devlet Kapısı'na daha önce şifre ile giriş yaparak cep telefonu numarasını kaydedip doğrulayan vatandaşlarımız; e-Devlet şifrelerini unuttukları durumda, şifrelerini PTT şubelerine veya TÜRKSAT Kablo ofislerine gitmeden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde @ekapi üzerinden yenileyebilirler.
İPÇ şifresini unutan veya ilk defa almak isteyen müşterilerimiz PTT Anasayfa Online işlemler menüsünden yeni şifre al/şifremi unuttum sekmesinden kart bilgileri ve cep telefon numarası güncel ise şifre oluşturabilir.
- PTT kart şifresi sıfırlama işlemleri SMS yöntemi ile de yapılmaktadır. Cep telefonu ile ''SIFRE'' boşluk ''istenilen dört rakamlı şifre'' boşluk ''kart arkasındaki yedi rakamı'' yazılarak 3290'a gönderilmelidir.
Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. PTT'den ilk kez alınan e-devlet şifre ücreti 2 TL'dir. Unutulması durumunda tekrar alınan her şifre için 4 TL alınır.
Vatandaşları veya 15 yaşını doldurmuş engelli kimlik kartına sahip olan vatandaşlarımız bu hizmeti kullanarak beyan edecekleri adreslerine ücretsiz e-Devlet Kapısı Şifresi gönderimi talebinde bulunabilmekte, başvurularının durumlarını takip edebilmektedir. İnternet Bankacılığı, E-İmza, Mobil İmza ve T.C.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz. Çağrı Merkezimize Almanya'dan +90 312 160 numarası, Amerika'dan +90 160 numarası aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Ek olarak mobil uygulamalarımız vasıtası ile anlık bildirim yapılabilmektedir. e-Devlet Kapısı ticari içerikli e-posta veya SMS göndermemektedir, kullanıcıların iletişim bilgilerini üçüncü parti kişi veya kurumlar ile paylaşmamaktadır. e-Devlet Kapısı'ndan gönderilen iletiler aşağıdaki içerikleri kapsar.
SMS ile. Bankamızda kayıtlı bulunan cep telefonunuzdan sırasıyla; SIFRE yazıp bir boşluk bırakıp, kartınızın son 6 hanesini yazıp bir boşluk bırakıp, kartınızın arka yüzünde bulunan güvenlik kodunun (CVV / CVC2) ilk 2 karakterini yazıp 3404'e gönderebilirsiniz.
e-Devlet'te Engel Yok
Eğer e-Devlet Çağrı Merkezi 160'a telefon ile ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız, işaret dili bilen e-Devlet Çağrı Merkezi çalışanlarımız ile görüntülü olarak görüşebilir ve e-Devlet Kapısı'nı kullanırken karşılaştığınız tüm sorunlar ile ilgili hızlı destek alabilirsiniz.
Bu hizmet hafta içi 08:00-18:00 saatleri arası hizmet vermektedir.
E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir. Kimlik örneğine ulaşabilir.İkamet ve adres bilgilerini görüntüleyebilir. Kişi adına kayıtlı araçları ve mülkleri sorgulayabilir.Dava ve icra dosyalarını görebilir, inceleyebilir.
1. NFC teknolojisi ile farklı bir telefon numarası doğrulama: e-Devlet Kapısı şifresi veya internet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra farklı bir telefon numarası ile giriş yapma seçeneğini kullanarak kimlikle doğrulanmış cep telefonu numaranızı değiştirerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayınız
Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz, şifrenizi göremez ve adınıza şifre değişikliği yapamaz.
Öncelikle doğrulama kodu girişi ekranında görüntülenen cep telefonu numaranızın güncel olup olmadığından emin olunuz. Ekranda gösterilen süre içerisinde doğrulama kodu girilmediği takdirde “Tekrar Gönder” düğmesi açılacaktır. SMS gelmemesi durumunda bu düğmeye tıklayıp tekrar SMS talebinde bulunabilirsiniz.
Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri