Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rapor ne zaman sıfırlanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rapor ne zaman sıfırlanır?

Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

1 yılda ne kadar rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor süresi 40 günü geçerse ne olur?

Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor. Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Rapor ne zaman geçerli?

Az tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde en geç 5 yılda bir defa, Tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde en geç 3 yılda bir defa, Çok tehlikeli sınıfında yer alan iş yerleri için ise en geç yılda bir defa işe giriş sağlık raporları yenilenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozummed.com

Öğretmenlerin rapor hakkı ne zaman sıfırlanır?

1 Ocak itibari ile raporlar sıfırlanır tekrar 40 gün rapor hakkı başlar. Aileden birinci derece yakınınız ağır bir kaza geçirirse, refakat etmeniz gerekirse, raporla belgelendirilirse öğretmene 3 ay izin verilebilir, hastalık devam ediyorsa 3 ay daha izin verilebilir. Toplamda 6 ay refakat izni kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

TAKOGRAF GECE SIFIRLAR MI

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Öğretmen 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır. - Tek hekim raporunda kontrol muayenesi belirtilmiş ise, kontrol muayenesinde aynı hekim 20 günü geçmemek kaydıyla istirahat süresini uzatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Bir doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?

Bu Yönetmelikler gereği; memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok 10 gün daha rapor verilebilir. Bu şart altında memura tek hekim 10 + 10 = 20 gün rapor verebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Rapor alma hakkı ne zaman yenilenir?

Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Rapor neden sistemde görünmüyor?

Elinizde rapor varsa elektronik ortama düşmesini bekleyin. Elektronik ortamda gözükmüyor ise, ilgili hastaneye veya sgk il müdürlüğüne gidip sistemde gözükmesini sağlayın. İşverenin muhasebecisi varsa veya gidebilecek birileri var ise bu işleri muhakkak yaptırsınlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.mustafagulsen.com

Devlet memuru rapor alıp yurt dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Rapor alan bir işçi işten çıkarılabilir mi?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Kaç gün rapor alan işçi işten çıkarılır?

Raporlu iken işten çıkarılır mı? Eğer rapor 6 haftadan fazla ise iş veren iş sözleşmesinin feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Kaç gün rapor aldığımı nasıl öğrenebilirim?

Sağlık kurulu raporu sorgulama öncesinde alınan kurul raporlarına elektronik ortamda ulaşabilmek için gerçekleştirilen bir işlemdir. E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esemosgb.com.tr

1 ay içinde kaç kez rapor alınır?

Kişinin çalıştığı iş yerinde bulunan iş yerleri hekimi, ayda en fazla 2 gün istirahat rapor verme hakkına sahiptir. Aynı zamanda aile hekimleri de kişinin rahatsızlığına göre rapor verebilir. Ancak aile hekimleri de ayda en fazla 10 gün rapor verme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Rapor hakkı dolunca ne olur?

İş Kanunu işverene ayrıca uzun süren hastalıklarda da iş sözleşmesini sona erdirme hakkı tanımıştır. Kanuna göre, işçinin hastalığı nedeniyle rapor süresi, işçinin çalıştığı süreye göre belirlenen 2, 4, 6 veya 8 haftalık bildirim süresini 6 hafta aşarsa işveren tarafından iş sözleşmesi feshedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

İş yeri hekimi sigortalı olan kişiye bir defada en fazla iki gün rapor verebilmektedir. Tek bir hekim raporu ile kişiler en fazla 10 günlük rapor izni kullanabilmektedir. Bunun yanında eğer kontrol muayenesi de raporda detaylı olarak belirtilmiş ise 20 günü geçmeyecek şekilde daha uzun kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Rapor kaç saatte e devlete düşer?

İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: urladh.saglik.gov.tr

Rapor sistemden silinir mi?

Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

E devlete düşen rapor ne zaman düşer?

Sağlık kurulu raporu e-devlet sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Ancak raporun e-devlete düşmesi 3 iş günü kadar sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Sürekli rapor yenilenir mi?

Sürekli engelli raporu diğer ismi ile bilinen süresiz rapor verilen raporlar yenilenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Rapor yenilenmezse ne olur?

Alınan rapor süreliyse, süreli engelli raporu geçerlilik süresi bir yıldır. Yılın son gününe kadar geçerlidir. "Engelli raporu süresi bitince ne olur?" sorusunun cevabı şöyledir: Eğer zamanında rapor yenilenmezse engellilik raporu düşer ve engelli haklarından yararlanamazsınız. Bu durumda raporun yenilenmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Alınan rapor uzatılır mı?

İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmesi şartıyla rapor uzatılabilir. İş göremezlik raporunun 20 günü aşması durumu söz konusu olduğu zaman raporun sağlık kurulundan alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Hangi bahaneyle rapor alınır?

Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Rapor aldıktan sonra tekrar rapor alınır mı?

– Raporda hekimin istirahat süresinin bitiminde sigortalının çalışacağını belirtmiş olması, rahatsızlığı devam eden sigortalının rapor bitiminde tekrar hekime gitmesine ve tekrar istirahat raporu almasına engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT