Lei Jun (Çince: 雷军; 16 Aralık 1969, Xiantao, Hubei, Çin), Çinli milyarder, girişimci ve hayırsever, Haziran 2018'de Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'na kaydolduktan sonra dünyanın en büyük teknolojik alet üreticilerinden biri olan Xiaomi'yi kurdu.
Redmi, POCO ile beraber Çinli elektronik şirketi Xiaomi'nin sahip olduğu bir alt markadır. İlk olarak Temmuz 2013'te bir bütçe akıllı telefon serisi olarak duyuruldu. Giriş seviyesi ve orta sınıf cihazlarla 2019'da Xiaomi'nin ayrı bir alt markası oldu.
Xiaomi, Çin merkezli bir teknoloji şirketidir.
Bunun dışında Xiaomi Redmi serisinden 8C, 9T, Note 10S ve 10 modelleri de vergi indirimli satın alınabilecek telefonlar arasında yer alıyor. Xiaomi modelleri, güçlü işlemci özellikleriyle beraber Türkiye'de üretiliyor.
Çinli Realme'nin satışları son çeyrekte yüzde 132 arttı
Dünya genelinde Huawei ikinci sırayı alırken, Xiaomi üçüncü ve Apple-iPhone ise dördüncü sırada yer alıyor.
İlgili 29 soru bulundu
Redmi de 2019 yılı itibariyle başta yavru şirketken artık ayrılıp bambaşka bir marka haline gelen Xiaomi'nin alt markasının adı.
Haziran 2016'da OPPO, telefonlarını 200.000'den fazla perakende satış noktasında satarak Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi oldu. 2017 yılında OPPO Rusya pazarına girdi. OPPO'nun tam ön ekrana sahip ilk telefonu olan OPPO R11s ve R11s Plus Çin'de piyasaya sürüldü.
Deneyimli yönetici ayrıca, Xiaomi'nin bir parçası olarak kurulan Poco'nun artık bağımsız bir marka olarak faaliyet göstereceğini resmen açıkladı.
Xiaomi, Çin merkezli bir teknoloji şirketidir ve merkezi Pekin, Çin'de bulunmaktadır.
Xiaomi ve Salcomp'un ortak yatırımından mutluluk duyduğunu belirten Bakan Varank, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye pazarına açılan Xiaomi'nin, başarılı faaliyetlerini Türkiye'ye yaptığı bu yatırımla taçlandırdığını kaydetti.
Mandarince olan ve xiao ile mi kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşan Xiaomi küçük darı ya da küçük pirinç anlamına gelir. Telaffuz olarak ise şiao mi denilmesi yeterli olacaktır.
Akıllı telefon piyasasının liderlerinden Xiaomi'nin alt markası olarak hazırlanmış olan POCO, hazırlamış olduğu telefon modelleri ile orta segment fiyatlara sahip amiral gemisi tasarımlar ortaya koyuyor. Benzersiz teknolojiler ile estetik tasarımları bir araya getiren marka, kullanıcılarına keyifli deneyimler sağlıyor.
Xiaomi, Çin dışındaki üçüncü fabrikasını Hindistan ve Endonezya sonrasında Türkiye'de kurdu. İstanbul'un Avcılar ilçesinde kurulan fabrikanın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi.
Xiaomi'nin bünyesi altında en çok tanınan Poco, Redmi ve Mi markalarının yanı sıra, daha az bilinen Mijia, Haylou, ZMi, Ninebot, QCY, Huami ve Yi gibi 150'ye yakın partner şirketi bulunuyor.
Dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Çinli OPPO ile ilgili haberleri hatırlıyorsunuzdur. 2020 yılında Tuzla'da 12 bin metrekarelik bir tesis açmıştı. Türkiye'deki bu tesis OPPO'nun dünyadaki 10'uncu fabrikası unvanını da almıştı.
Türkiye'de akıllı telefon üretiliyor. Türk teknoloji şirketleri, son yıllarda yerel üretim kapasitelerini artırarak telefon modellerinin üretimi açısından sektörde önemli bir yer edinmeye başlamıştır.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Nokia Corporation (Fince: Nokia Osakeyhtiö, Fince telaffuz: [ˈnokiɑ], Britanya İngilizcesi telaffuz: [ˈnɒkiə], Amerikan İngilizcesi telaffuz: [ˈnoʊkiə]), (NOKIA olarak stilize edilir) 1865'te kurulmuş Finlandiya merkezli çokuluslu bir bilgi teknolojileri, telekomünikasyon şirketidir.
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee'dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Electronics'tir.
Güney Kore menşeili olan Samsung, üretimlerini Çin ve Vietnam'da gerçekleştirmektedir. Günümüzde aktif olarak kullanıcılara ulaşan onlarca farklı modeli bulunan Samsung'un en çok ilgi gören modelleri Note, Galaxy ve S serileridir.
Son yılların en popüler akıllı telefon üreticilerin Xiaomi, raflara “Mi” ve “Redmi” adında iki farklı alt marka ile çıkıyor. Hatta Redmi 2019 itibariyle Xiaomi bünyesinden çıkış yapan apayrı bir üretici oldu. Bir marka firmaya dönüştü.
Xiaomi markalı telefonlarda öne çıkan özelliklerin başında uzun süre dayanabilen şarj ve uzun ömürlü batarya desteği gelmektedir. Xiaomi markasının Mi Note 10 modeli de uzun süreli şarj ve uzun ömürlü batarya konusunda öne çıkan modeller arasında yer almaktadır.
Çinli üreticinin alt markası Redmi, normal şartlarda Xiaomi'den ayrılarak 2019'da bağımsızlığını ilan etti. Ancak Redmi'nin bağımsızlığını ilan etmesi, Xiaomi ile bağlarının tamamen koptuğunu göstermiyor. Zira her iki firma da, yine bir araya gelerek başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri