Xiaomi, Çin dışındaki üçüncü fabrikasını Hindistan ve Endonezya sonrasında Türkiye'de kurdu. İstanbul'un Avcılar ilçesinde kurulan fabrikanın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi. Fabrika Salcomp ve Xiaomi ortaklığıyla kuruldu.
Mijia, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır. Xiaomi'nin birçok ekosistem ürününü üretmektedir.
Redmi telefonları, Android sistemi ile Xiaomi'nin MIUI kullanıcı arayüzünü kullanır.
Türkiye'de üretilen yeni Xiaomi akıllı telefon modeli Redmi 12 satışa sunuldu!
Redmi, Xiaomi'nin düşük bütçeli, orta ve düşük seviyedeki özelliklere sahip telefonlarını temsil etmek amacıyla kuruldu. Kısa süredeki başarısıyla Xiaomi bünyesinden ayrı bir şekilde üretim yapmaya başladı ve bir markanın, üretici konumuna gelişine tanık olduk.
İlgili 24 soru bulundu
Xiaomi markalı telefonlarda öne çıkan özelliklerin başında uzun süre dayanabilen şarj ve uzun ömürlü batarya desteği gelmektedir. Xiaomi markasının Mi Note 10 modeli de uzun süreli şarj ve uzun ömürlü batarya konusunda öne çıkan modeller arasında yer almaktadır.
Telefon üretiminin yanı sıra kulaklık, bilgisayar ve ev aleti üretimi gerçekleştiren Xiaomi, Çin merkezli bir teknoloji şirketidir. Çin'in başkenti Pekin'de 2010 senesinde temelleri atılan Xiaomi, dünyanın birçok noktasında kullanımını yaygınlaştırmaktadır. Xiaomi'nin sahibi ve CEO'su Lei Jun'dur.
Salcomp işçileri haklarının gasbedilmesine karşı fabrikaya kapandı | Ekmek ve Gül. Salcomp Xiaomi fabrikasında işten çıkarılan işçilerin hakları gasbedildi. İşçiler kendilerini fabrikaya kapattı. Salcomp Xiaomi patronu 300 işçinin işten çıkarılacağını ve hakların tam verileceğini duyurmuştu.
POCO cihazlarının çoğunlukla Redmi cihazlarının klonları olarak karşımıza çıkıyor. POCO cihazları aslında Redmi''dir. Redmi ekibi tarafından hazırlanmıştır.
Sonuç Muhtemelen bu iki ROM arasındaki farkları karşılaştırarak cevabı almış olabilirsiniz. Evet, MIUI Çin, MIUI Hindistan'dan daha üstün, daha kararlı ve daha güvenilir. MIUI Hindistan, kullanıcı arayüzünün kararlılığı ve hata düzeltme konusunda çok sayıda taviz veriyor.
Fiyat performans açısından söylemek gerekiyor ki, Xiaomi oldukça önde. Özellikle ekran kalitesi ve pil açısından oldukça iyi modeller ortaya koyulurken fiyat olarak oldukça uygun olabiliyor.
6 Nisan 2010 tarihinde Lei Jun tarafından kurulan Çin merkezli Xiaomi telefon, tablet bilgisayar, akıllı ev cihazları ve daha sayısız ürüne hayat veriyor. 18 milyar doların üzerindeki geliri ve sayısı 15 bini aşkın çalışanıyla Çin'in en güçlü markalarından biri hâline gelen Xiaomi, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ...
Reeder, özellikle tablet modelleri ve e-kitap okuyucuları üzerinde yoğunlaşan, akıllı telefon, tablet ve aksesuar üretimi gerçekleştiren bir teknoloji markasıdır. Reeder yüzde yüz yerli sermaye ile çalışan bir Türk markasıdır.
Türkiye'nin yerli ve milli markalarından Reeder, 2017 yılında Samsun'da açmış olduğu fabrikada yerli üretime başlıyor. Yaklaşık 100 kadar çalışana sahip olan fabrika için Reeder, bugüne kadar 8 milyon TL'yi bulan yatırım yaptı. Reeder'ın Samsun fabrikasının yıllık üretim kapasitesi 600.000 cihaz.
Tarihçe. Realme ilk olarak 2010 yılında Çin'de "OPPO Real" olarak ortaya çıktı. 2018 yılında OPPO'dan ayrılana kadar bir alt marka olarak faaliyetlerini sürdürüyordu.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı. Ancak dünyada en çok satılan telefon markası ise yılın ilk çeyreğinde 76.5 milyon adet ile Samsung yer aldı. Samsung'u 52.4 milyon ile ABD merkezli Apple izledi.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Xiaomi'nin Türkiye'de distribütörü Evofone firması. Yetkili servisi ise Genpa, Evofone ve OUNO . Çoğunlukla Genpa üzerinden onarım yapıldığını belirtelim.
İstanbul'un Avcılar ilçesinde kurulan fabrikanın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı bildirildi. Fabrika Salcomp ve Xiaomi ortaklığıyla kuruldu. Toplamda 30 milyon dolarlık yatırımla 14 bin metrekare araziye kurulan fabrika, bugün yapılan törenle resmen açılmış oldu.
Xiaomi telefonların Türkiye'deki üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'de fiyat/performans telefonlarıyla kullanıcıların yakından tanıdığı şirket; Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S ve Redmi 10 2022 olmak üzere bugüne kadar Türkiye'de üretilen 4 telefon modelini kullanıcılarıyla buluşturdu.
Listenin üçüncü sırasında Xiaomi yer alıyor. Yüzde 22 oranında daralma yaşayan şirketin 30.5 milyon adet satış ile yüzde 11 pazar payına ulaştığını ve Koreli rakibinin neredeyse yarısı kadar cihaz sattığını görüyoruz.
Redmi, Xiaomi'nin alt markasıdır. Ürettikleri telefonlar vb. daha düşük kalitede olur. Bu telefonların yazılım anlamında çok problemleri olur. Mesela Redmi Note 8 modelinde birçok kullanıcı arayüz kasma problemleri ile karşılaştı (Bunlardan birisi de benim.).
Bir diğer Çinli teknoloji devi Xiaomi, Oppo'ya göre daha genç bir şirket diyebiliriz. Şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi'nin temellerini 2010 yılında attı. Herkes için erişilebilir ve kaliteli teknoloji görüşüyle yola çıkan Jun, kısa sürede şirketi global bir şirket hâline getirmeyi başardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri