(3) Kurul, gerekli gördüğü takdirde özel uzmanlık gerektiren hususlarla ilgili olarak ihtisas sahibi üniversite, kamu kurum ve kuruluşları veya özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilerin görüşüne başvurabilir. MADDE 13 – (1) Kurul tarafından alınan kararlar Bakanlıkça uygulanır.
Reklam Kurulu'na yapılacak başvurular, yazılı şekilde ya da e-devlet üzerinden elektronik olarak yapılabilmektedir. Yapılacak başvuruda, şikâyete konu olan reklamın yayınlandığı tarih, mecra, reklam veren firma gibi bilgilere yer verilmesi talep edilir.
Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu da, reklamların idari denetimini yapmaya yetkili mercilerden birisidir.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Reklam Kurulu, "4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"a dayanarak faaliyet yürütür ve bu kanunun 17. maddesi uyarınca oluşturulmuştur.
İlgili 42 soru bulundu
Reklam Müdürü olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü gibi alanlardan mezun olunması gerekir. Pazarlama stratejilerini anlamak ve mesleğinde daha ileri gitmek isteyenler pazarlama alanında ön lisans ya da lisans düzeyinde eğitim alabilir.
“Tabiplik ve diş tabipliği mesleklerine ve tedavi müesseselerine, ficari bir veçhe verilemez”, (m. 8/1). “Tabip ve diş tabibi, yapacağı yayınlarda tababet mesleğinin şerefini üstün tutmaya mecbur olup, her ne suretle olursa olsun, yazılarında kendi reklamını yapamaz.
Normal mesleki hayatlarında reklam yasağına tabi olan meslek grupları, avukatlar, doktorlar, eczacılar ve mali müşavirlerdir. Bu meslek grupları kendi mevzuatları gereğince reklam yapamazlar. Elektronik ortamda bazı ürünlerin reklamlarının yapılması da o ürünlere ilişkin yasal düzenlemeler gereği yasaktır.
Reklamverenlere örnek olarak, Türk Telekom, Garanti Bankası, Eti Gıda, Hayat Kimya, Koç Holding ve benzerleri gibi kuruluşlar verilebilir. Bu tür kuruluşlar ya kendi şirketlerini ya da ürettikleri bir marka ya da hizmeti konu alan reklamlar sipariş ederler. Reklamcılığın ikinci tarafı reklam ajansıdır.
o) Türkiye Barolar Birliğinin görevlendireceği avukat bir üye, olmak üzere başkan dâhil on dokuz üyeden oluşur.
MADDE 6 – (1) Kurul üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi bitenler yeniden görevlendirilebilir veya seçilebilir. Üyelik herhangi bir sebeple boşaldığı takdirde, boşalan üyeliklere 4 üncü madde esasları dâhilinde bir ay içinde görevlendirme veya seçim yapılır. Yeni üye yerine atandığı üyenin kalan süresini tamamlar.
Reklamverenler Derneği 1992 yılında, "Türkiye'de reklamın önemini, etkinliğini, verimliliğini, bilincini anlatmak ve artırmak; reklamla ilgili tüm süreçlerde reklamverenlerin haklarını korumak" amacıyla kurulan dernek.
Reklam ajanslarının iş tanımını genel olarak yapacak olursak; reklam ajansları firmaların kullanacakları iletişim tekniklerinin saptanmasından başlayarak, firmalar adına yaratıcı tasarımlar üreterek bu tasarımların uygulanmasını sağlayan bütünleşmiş bir tanıtım hizmeti sunan kuruluşlardır.
Reklam filmlerinde oyuncu veya model olarak rol almak için ilk yapılması gereken şey iyi bir cast ajansı veya model ajansına başvuru yaparak, kayıt yaptırmak (başvurunuz onaylanırsa) ve ajansın sizi yönlendirdiği projelerin ön görüşme ve audition çekimlerine sürekli katılmanız gerekir.
“(Değ: 30.5.74 – KHK-12; Değ. kabul: 15.5.75 – 1897/1 m.) Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ...
Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği üyeleri ile medya temsilcilerinin, dürüst olmayan reklamlara karşı oluşturdukları Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK), 1994 yılından beri Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'na aykırı bulduğu reklamların düzeltilmesini ya da yayınlanmamasını reklamverenlerinden rica etmektedir.
Tanıtım amacıyla yapılan her şey reklam faaliyetleri kapsamına girmektedir. Tanıtım amaçlı yapılan; televizyon, radyo, internet gibi araçlarda yayınlanmak üzere yapılan, reklam filmleri, cıngıllar, reklam metinleri, reklam görselleri, reklam animasyonları v.b. çalışmalar reklam faaliyetlerine girmektedir.
Reklamcılar, genellikle reklam ajansları, reklam departmanları, medya kuruluşları, pazarlama firmaları gibi kurumlarda çalışabilirler. Türkiye'de iş kurumu tarafından yayınlanan istatistiklere göre, ortalama bir reklamcı maaşı 15.000 TL ile 24.000 TL arasında değişebilir.
Reklamcılık bölümü, öğrencilere pazarlama ve reklam becerileri kazandırmak amacıyla oluşturulmuş bir bölümdür. Reklamcılar bir ürün ya da hizmetin hedef kullanıcı kitlesine tanıtılmasını ve ulaştırılmasını sağlamakla görevlidir. Reklamcılık tanıtım ve iletişimi odağına alan bir bölümdür.
Reklam Danışmanı olmak için üniversitelerin Reklamcılık, Halkla İlişkiler, İşletme gibi bölümlerinden mezun olunması gerekir. Danışmanlık için ayrıca özel sertifikalı eğitim veren programlardan yardım alınabilir.
Reklam Satış Temsilcisi; reklam yapmak isteyen firmalarla iletişime geçen ve firmaların kullanacakları tekniklerin belirlenmesini sağlayan, aynı zamanda firmalar için yaratıcı öneriler sunan kişiye verilen mesleki unvandır.
Reklam sorumlusu, hizmet veya ürün için talebi artırmaya yönelik çalışmalar yapar. Üretilen hizmetler veya ürünler için alıcı bulmak, kurumsal başarıyı artırır. Müşteri beklentilerinin hizmet standartlarıyla uyuşması önemlidir. Ürünlerin talep karşılama seviyesini anlaşılır şekilde aktarabilmek karmaşık bir süreçtir.
Ajans Direktörü, reklam ve pazarlama alanında çalışan bir profesyoneldir. Ajans direktörü, markaların hedef kitleleriyle etkileşim kurmasını sağlamak için stratejiler geliştirir ve uygular. Ayrıca, markaların pazarlama ve reklam kampanyalarının yönetimini de üstlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri