Reklamcılık ön lisans bölümü üniversitelerin açık öğretim programları ile tamamlanabilmektedir. Reklamcılık lisans ve ön lisans programlarına ek olarak Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklam Tasarımı ve İletişim gibi benzer 4 yıllık lisans bölümleri de mevcuttur.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, üniversitelerde İletişim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan, yalnızca Sözel puan türünden öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Üniversitelerin Reklamcılık ya da Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünden mezun olanlar reklamcı olur. Ancak bu bölümlerden mezun olmayan kişiler de kendilerini geliştirdikleri takdirde reklamcılık yapabilir. Reklamcı reklam metinleri yazar, pazar araştırması yapar, belirlenen stratejiye uyacak şekilde aksiyon alır.
Reklam Tasarımı ve İletişim Bölümü
Reklamcılık mezunları, pazarlama ve marka yönetimi konularında da çalışabilirler. Bu alanlarda, reklam kampanyalarının oluşturulması ve yönetimi, marka yönetimi, pazarlama stratejileri, halkla ilişkiler faaliyetleri ve diğer iletişim faaliyetleri gibi konularda görev alabilirler.
İlgili 31 soru bulundu
Reklamcılar, genellikle reklam ajansları, reklam departmanları, medya kuruluşları, pazarlama firmaları gibi kurumlarda çalışabilirler. Türkiye'de iş kurumu tarafından yayınlanan istatistiklere göre, ortalama bir reklamcı maaşı 15.000 TL ile 24.000 TL arasında değişebilir.
Reklam Satış Temsilcisi; reklam yapmak isteyen firmalarla iletişime geçen ve firmaların kullanacakları tekniklerin belirlenmesini sağlayan, aynı zamanda firmalar için yaratıcı öneriler sunan kişiye verilen mesleki unvandır.
Türkiye genelinde pek çok üniversitede reklamcılık bölümü bulunmaktadır. Özellikle de İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinde reklamcılık bölümü bulunmaktadır.
Fikir vermek açısından halkla ilişkiler ve reklamcılık okumak, daha mantıklı ve ders içeriği açısından da sektöre daha yakın olabilmenizi sağlıyor. Her iki alanda da kendinizi geliştirme ve kendinizi görme, hangi alana yakın olacağınızı belirleyecektir.
Reklamda oynayan oyuncunun kazanacağı para reklamın bütçesine göre farklılık gösterebiliyor. Marka popüler bir markaysa bütçesi de büyük oluyor. Böylece oyuncuda daha fazla para kazanabiliyor. Büyük bütçeli çekimler genel olarak 3 gün sürebiliyor.
Kamu ve özel sektör kurumlarının halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, reklam, pazarlama iletişimi departmanlarında, halkla ilişkiler şirketlerinde ve reklam ajanslarında halkla ilişkiler ve reklam uzmanı olarak kariyer yapabilirler.
Pazarlama ve Reklamcılık bölümü lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler ilgili meslek lisesi mezunları arasından sınavsız olarak ve bunu yanında ÖSYM tarafından yapılan sınav(lar) ile seçilmektedir. Programa her yıl yaklaşık 50 öğrenci alınmaktadır.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2 yıllık eğitim süresine sahiptir. Programın örgün ve açık öğretim seçenekleri bulunur. Bunun yanı sıra Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünün, lisans programı da bulunur.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar özel ya da devlet kurumlarının iletişim, basın ve halkla ilişkiler gibi birimlerinde, ayrıca halkla ilişkiler ajanslarında çalışma imkânına sahiplerdir.
Yerl./Kont.
Herhangi bir kurum içerisinde, iletişim uzmanı, reklam ve halkla ilişkiler sorumlusu, kurumsal iletişim sorumlusu, marka yöneticisi, pazarlama iletişimi koordinatörü gibi ünvanlarla çalışabilirler.
Reklamın yapıldığı coğrafi alan temelinde reklamlar, yerel reklam, bölgesel reklam, ulusal reklam, uluslararası reklam ve global reklam olarak beşe ayrılır.
Reklam filmlerinde oyuncu veya model olarak rol almak için ilk yapılması gereken şey iyi bir cast ajansı veya model ajansına başvuru yaparak, kayıt yaptırmak (başvurunuz onaylanırsa) ve ajansın sizi yönlendirdiği projelerin ön görüşme ve audition çekimlerine sürekli katılmanız gerekir.
Ajans Direktörü, reklam ve pazarlama alanında çalışan bir profesyoneldir. Ajans direktörü, markaların hedef kitleleriyle etkileşim kurmasını sağlamak için stratejiler geliştirir ve uygular. Ayrıca, markaların pazarlama ve reklam kampanyalarının yönetimini de üstlenir.
İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, yaratıcılık, strateji, marka, tüketici davranışı ve araştırma alanları ile halkla ilişkilerin, kurumsal iletişim ve itibar yönetimi gibi tüm boyutlarında uzmanlaşan iletişim profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Halkla İlişkiler - Tanıtım Bölümü 2023 taban puanları en düşük 205,88329, en yüksek 443,43746'dır. Halkla İlişkiler - Tanıtım Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 811957, en yüksek 2145'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri