İçeriğinde retinol bulunan krem ve serum gibi ürünler cilt kullanımında emilerek retinoik asit formunu almaktadır. Yani ürünün kullanımından beklenen fayda etki etmeye başlar. Retinol içeren ürünler, diğer yaşlanma karşıtı ürünler gibi 30'lu yaşlardan sonra kullanılması tavsiye edilmektedir.
Retinol kullanımı tamamen cildin ihtiyacına göre, herhangi bir yaş gözetmeksizin kullanılabilir, ancak hamileler ve emziren anneler üzerine klinik çalışma yapılamadığı için, teratojenik risklerinden dolayı özellikle kaçınmaları ve doktorlarına danışmadan kullanmamaları gerekiyor.
Retinol birçok cilt problemi üzerinde etkili olduğundan sık tercih edilen bir üründür. Kullanımına erken yaşlarda başlamak, yaşlanma belirtilerini erkenden önleyeceği için idealdir. Ancak cilt gelişimini 20'li yaşlardan önce tamamlamaya devam ettiği için, erken yaşlarda kullanılması pek önerilmez.
Başlangıç seviyesi Retinol
Araştırmalar, bu aralıktaki konsantrasyonların yaşlanma belirtilerini geciktirmede, gözenek boyutunu en aza indirmede ve cildin sağlıklı görünümünü iyileştirmede etkili olduğunu göstermiştir. 20 li yaşlar için de idealdir.
Genel olarak, retinol özellikle geceleri tavsiye edilirken, C vitamini en iyi sabah kullanılır. Sabah ilk iş C vitamini serumunuzu temiz, kuru cilde uygulayın, ardından cilt tipinize uygun bir yüz nemlendiricisi ve SPF - 30 veya daha yüksek bir güneş kremi kullanın.
İlgili 27 soru bulundu
Eğer yağlı bir cildiniz varsa, hafif formüllü retinol serumları sizin için daha ideal. Eğer kuru bir cildiniz var ise, daha yoğun formüllü retinol kremleri veya nemlendiricilerine yönelebilirsiniz. Eğer hamileyseniz veya emziriyorsanız, retinol kullanılmaması gerektiği uyarılıyor.
Aynı zamanda retinol epidermisi incelttiği için cildimiz leke oluşumuna karşı daha savunmasız kalır ve daha kolay bir şekilde lekeler oluşabilir. 3. Asitlerle birlikte kullanmayın. Retinol kullanımı cildinizin hassasiyetini arttırabilir.
Retinol, etkili bir içerik olduğu için derin kırışıklıkları gidermek için genellikle 35 yaş ve üzeri için tercih ediliyor ama retinolün kırışıklık önleme etkisini de düşündüğümüzde, cildinde ihtiyaç görüyorsan, cilt bakım rutinine dönemsel olarak dahil edebilirsin.
Yağlı cilt tipinde aşırı sebum üretiminden kaynaklanan cilt problemlerinin azalmasına katkı sağlayan bu bileşen, kuru cilt tipinde ise nem kaybına bağlı gelişen sorunların giderilmesine yardımcı oluyor.
25'li yaşlardan sonra başta göz çevresi olmak üzere bazı değişiklikler başlar. Göz çevresi cildi ince ve hassastır, yaşlanmaya bağlı en erken değişimler burada görülür. Bu dönemde seçilecek cilt tipine uygun temizleyici, tonik, su bazlı nemlendirici ve güneş koruyucu kullanılmalıdır.
KİMLER KULLANABİLİR? İnce çizgi, kırışıklık, esneklik kaybı gibi yaşlanma belirtileri, akne problemi yaşayan ve erken yaşlanma belirtilerini önlemek isteyen herkes Retinoid kullanımından yararlanabilir.
Retinol, benzoil peroksit, AHA ve BHA gibi asitlerle beraber kullanılmıyor, çünkü bunlar hem retinolün etkisini azaltıyor hem de tahrişe neden olabiliyor.
Fakat retinol aktif bir içerik olduğu için başka asit içeriklerle birlikte kullanılmaması öneriliyor. Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
Cilt sorununa yönelik bir serumu 30 yaşından önce de kullanabilirsin. Konu cilt bakımı olduğunda, herhangi bir kısıtlama olduğunu söyleyemeyiz. Eğer bir ürüne cildinin ihtiyacı olduğunu düşünüyorsan, yaş bundan tamamen bağımsız kalabilir.
Çağla Şıkel, her Youtube programında üstüne bastırarak C vitaminin cilt için inanılmaz faydalarından bahseder. C vitamini ağız yoluyla alındığı gibi serumlu takviyelerde mevcuttur. Bunlarla yapılacak bakım rutinleri cildi daha genç tutar.
Besinlerde 2 tip A vitamini bulunur. Bunlardan ilki önceden oluşturulmuş (premade) A vitaminidir. Aynı zamanda retinol adıyla da bilinir ve aktif bir A vitamini tipidir. Et, balık, kümes hayvanları, tam yağlı süt ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalarda bulunur.
Neutrogena Retinol Boost Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi Kullanımı: Günlük olarak göz altı bölgesine üç nokta hâlinde uygulayın, göz kontürü çevresine nazikçe uygulayın. Kullanım sıklığını cildinizin hassasiyetine göre ayarlayın.
Retinol, A vitaminin değişik özelliklere sahip olan çeşitlerinden biridir. Farklı cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alabilen bu özel bileşen, tek başına da cilt bakımı için tercih edilebilir.
Retinol bugün en çok yaşlanma karşıtı ürünlerle anılsa da çıkış noktası sivilceler üzerindeki etkinliği. 30 yaş üzeri kolajen kaybı, ince kırışıklık gibi sorunlarda iyileşme için tercih edilirken her yaşta (ergenlik dahil) sivilceler için de kullanılabilir.
C Vitamini Serumu Kaç Yaşında Kullanılır? C vitamini serumu, antioksidan özelliği yüksek, zengin vitamin kaynağı özel bir bakım ürünü olarak 30 - 35 yaş arası kişiler için idealdir. Daha olgun cilt yapısına sahip kişiler cilt uzmanından onay aldıktan sonra bu serumları kullanabilir.
Yaşlanma ile savaşmanın en iyi yolu koruyucu önlemlerdir ve 20'li yaşlar ile birlikte bu önlemlerin alınmasına başlanmalıdır. Cildimiz için yapacağımız günlük bakım rutinleri ile cildimizi koruyarak bu süreci olabildiğince geciktirebiliriz.
Ciltte doğal bir peeling etkisi yaratan bu içerik, cildinizi hücre seviyesinde yenileyerek daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Anti-aging özelliklerinin yanı sıra akne bakımı için kullanılan retinol, derin temizleme özelliği ile tıkanan gözenekleri açarak, siyah nokta ve akne üretimini önlüyor.
Hücre dönüşümünü hızlandırmayı sağlayan retinol aydınlık bir cilt ortaya çıkarabilir. Cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur: Düzenli kullanım ile teninizi, güneş lekelerini, sivilce izlerini, hiperpigmentasyonu ve koyu lekeleri bile gidermeye yardımcı olabilir.
Reçetesiz bir şekilde alınıp retinol krem ve retinol serum formlarında da kullanılabilen retinolün vücutta daha sağlıklı bir şekilde etki etmesi uzman doktor eşliğinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri