Şebeke suyunun kireç oranının yüksek olması çamaşır makinesinin her çalıştığında rezistansta, kapakta, kazanda ve hatta deterjan gözünde kireç birikime neden olur. Eğer bu kireç uzun süre temizlenmez ise çamaşır makinesi içerisinde kötü kokuya neden olacaktır.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Bunun için yarım su bardağı karbonatı ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin deterjan haznesine boşaltmanız ve makineyi çalıştırmanız yeterli.
Kireçli sulardan ve çamaşır makinesi üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak için ise mutlaka kireç önleyici kullanmak gerekiyor.
İlgili 28 soru bulundu
Çamaşır makinenizin deterjan gözüne, likit veya toz deterjanınızın üzerine ekleyin. Suyunuzdaki kireç derecesine göre ne kadar Calgon koyulacağını ayarlayabilirsiniz.
Bir kap içerisinde iki yemek kaşığını geçmeyecek şekilde limon tozu ve bir bardak beyaz sirke koyulmalıdır. Koyulan ürünler güzel bir şekilde karıştırılarak, makinenin iç kısmına ve deterjan kısmına koyulabilir. Makine kısa bir programda çalıştırılarak gerekli olan kireç sökücü temizliği tamamlanmış olacaktır.
Çamaşır makinesi kireç çözücü kullanın. Kireç kalıntılarının birikmesini engellemek ve makinenizin ömrünü uzatmak için Siemens tarafından test edilmiş ve onaylanmış çamaşır makinesi kireç çözücü kullanmanız önemle tavsiye edilmektedir.
Yani kireç taşı durumundaki yapıyı, kireç tozuna dönüştüren bir cihazdır. Manyetik kireç önleyici cihazları kireci yok etmezler, yok edecek gözüyle bakılırsa, manyetik kireç önleyici işe yaramıyor denmektedir.
Deterjanlarda da sudaki kireci önleyici maddeler yok mudur? Her deterjan ortalama %10 oranında kireç önleyici maddeler içerir. Fakat deterjanların içindeki bu maddeler sudaki kireci makinenizi korumaya yetecek kadar yumuşatamaz. Bu nedenle, her yıkamada gereken miktarda Calgon kullanmalısınız.
Rezistansın arızalı olup olmadığını anlamanın en kestirme yolu elektrik bağlantısını kontrol etmektir. Rezistanstan ürüne elektrik gelmediği takdirde bir arıza meydana geldiğini söylemek mümkündür.
Makinelerin görevlerini yerine getirmeleri aşamasında ana parça olarak yer alan rezistansın arıza yaptığının anlaşılması ise son derece kolaydır. Çamaşır makinenize elektriğin ulaşmasına karşın eğer istenen su ısısı oluşmuyor ise rezistansta arıza var demektir.
Rezistans sağlamlık kontrolü yapılırken farklı teknikler öne çıkmaktadır. Rezistans sağlamlık kontrolünde en kesin sonuç veren ve en kolay tekniklerin başında elektrik bağlantısını incelemektir. Ürüne elektrik gelmediği takdirde rezistansların arızalı yani sağlam olmadığını söylemek mümkündür.
Rezistansı Temizleyin
Makinelerdeki kireç oluşumunun en fazla olduğu bölgelerden birisi de rezistanstır. Bu nedenle de çamaşır makinesi temizleme sırasında rezistansın düzenli olarak kireçten arındırılması şarttır.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Porçöz Kireç Çözücü Ekstra Güçlü 1000 ml
Kireçli boş alüminyum, çelik,teflon ve emayesi çatlak olmayan çaydanlıktaki kireci çözer. Lavabo, fayans ve küvetteki inatçı sarı pas lekelerini temizler. Şişe, bardak, sürahi ve tüm camlardaki kireci temizler. Cam ve zemindeki badana lekelerini kolayca temizler.
Kireç önleyici filtre sudaki kireci çeken bir süzgece sahiptir ve kireç zerreciklerinin içeceğinize karışmasını önler. Kireç sağlığınız için zararlı değildir. Su ısıtıcısını kireç önleyici filtre olmadan kullanabilirsiniz, ancak kireç içeceğinize tozlu bir tat verebilir.
Çamaşır makinenizin ve çamaşırlarınızın taze, temiz ve mis kokulu kalması için düzenli olarak ayda bir kez yüksek sıcaklıkta bakım yıkaması yapın, makinenin içinde çamaşır koymadan en az ayda bir kez 90°C ile 95°C arasında bakım yıkaması yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.
Porçöz Çamaşır Makinesi Temizleyici ile makinenizde zamanla biriken deterjan artıklarından, kirden, küften ve kötü kokulardan 3 adımda kurtulun, makinenizde kapsamlı hijyen sağlayın. Porçöz Çamaşır Makinesi Temizleyiciyi düzenli kullanarak makinenizi uzun yıllar kullanın.
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Size bir püf noktasi vereyim.Calgon yerine,kirec sökücü asit (sivi porcöz) kullanabilirsiniz.Bu uygulamayi senede bir yapmaniz yeterlidir.
BORAKS VE ÇAMAŞIR SODASI KULLANIMI
Boraks maddesini çamaşır sodası ile sulandırdıktan sonra bu karışıma bir bez batırıp bu bezle karışımı kireçli olan alanlara sürüyoruz. Çok fazla bastırmadan bu karışımla ovduğumuz alanlardaki kalıntılar kolaylıkla çıkacaktır.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri