Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Ruhsat belge seri no diğer adıyla ruhsat seri no; Emniyet Genel Müdürlüğüne sisteminde kayıtlı, 2 harf ve 6 rakamdan oluşan bir numaradır.
Ruhsat seri no ise, araç ruhsatını açtığınız zaman sağ altta 2 harf ve 6 rakamdan oluşan dizidir. Yani ruhsat seri no nasıl bulunur? Sorusunun cevabı, “ruhsat açıldığında sağ alt tarafta bulunur”dur. Ruhsat olmadan da ruhsat seri no bulunabilir.
Araç Ruhsat Seri Numarası Nereden Öğrenilir? Araç ruhsat seri no öğrenme, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan yapılır. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.
Ruhsatı açtığınız zaman sağ alt kısımda 2 harf ve 6 rakamdan oluşan Belge Seri isimli bir dizi görülür. Ruhsat seri no işte budur. Eğer ruhsat belgesine erişiminiz yoksa bu bilgiyi e-Devlet üzerinden öğrenmeniz de mümkündür. Bunun için e-Devlet üzerinde Adıma Tescilli Araç Sorgulama sayfasına girmeniz gerekir.
İlgili 35 soru bulundu
Trafik tescil belgesi seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere Emniyet Genel Müdürlüğü yani EGM aracılığı ile erişilebilmesini sağlamaktadır. Numara ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada yani ruhsat sahibinin isim soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en sağ alt kısmında yer almaktadır.
Ruhsat Seri No, ruhsat içerisinde adres bilgilerinin bulunduğu sayfanın sağ alt köşesinde yer almaktadır. Bu numara iki harf ve 6 rakamdan oluşmaktadır. Dolayısıyla Seri No istendiği zaman bu numaranın verilmesi gerekmektedir. Ruhsat No aynı zamanda muayene randevuları için de şart koşulmaktadır.
SN veya seri numarası, ürünün üretim tarihi ve garanti durumu gibi bilgilerini kaydeden benzersiz bir numaradır. Her ürün yalnızca bir seri numarasına sahiptir.
Tescil belge kodu ya da ruhsat belge numarası, araç ruhsatında bulunan bilgilerdir. Bu bilgiler EGM veri tabanında kayıtlıdır. EGM yardımı ile tescil belge kodu girerek bilgilere ulaşırsınız. Tescil belge numarası ise ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfada en altta yer alır.
Tescil tarihi bir aracın trafiğe çıktığı tarih olarak bilinmektedir. Aracın üretildikten sonra tüm işlemlerinin tamamlanması ve ardından trafiğe çıktığı tarihi tescil tarihi olarak ifade etmek mümkündür. Aracın trafiğe çıkış tarihi, tescil tarihi olarak ifade edilebilir.
Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.
Ruhsat belgesi, aracın özelliklerini ve araç sahibinin kişisel bilgilerini içeren iki yapraklı dört sayfadan oluşur. Özelliklerin yer aldığı sayfada aracın markası, modeli ve tipiyle beraber motor ve koltuk sayısı bilgileri yer alır. Bu sayfa üzerinde araç muayenesi numarası da bulunur.
Aracın ruhsatında sol alt köşede "kullanım amacı" hususi veya ticari yazmasına göre ayrıldığı zannedilir. Ancak gerçek bundan çok farklıdır. Öncelikle ruhsatta sol orta kısımda "Araç Sınıfı" bölümüne bakmak gerekir. Eğer "M1" yazıyorsa "otomobil" sınıfına dahildir ve 2 yılda bir vizeye girer.
Emeklilik Gözetim Merkezi A.Ş. (kısaca “EGM”), 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca Hazine Müsteşarlığının görev ve yetkilendirmesi çerçevesinde, merkezi İstanbul'da olmak üzere 10 Temmuz 2003 tarihinde kurulmuştur.
ASBİS kısaltması; Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi manasına gelmektedir. ASBİS, araç tescil ve sürücü belgesi işlemlerinin internet üzerinden yapılabilmesini sağlamaktadır.
Teknenizin her iki bordasına da ruhsat numarası ve tekne ismi yazılmak zorundadır. Ayrıca teknenin kıç tarafına tekne ismi, ruhsat numarası ve bağlama limanı yazılmalıdır.
Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
Tescil belgesi olarak da bilinen bu resmi evrak araç sahipleri için oldukça önemlidir. Bir nevi kimlik görevi gören ruhsat her zaman araçta taşınması gereken belgeler arasındadır. Trafik kontrolünde ve satış işlemlerinde ihtiyaç duyulan bu belgenin eksikliği durumunda cezai yaptırımlar uygulanır.
Aracın trafiğe çıktığı tarih tescil tarihi olarak ifade edilir. Genelde bu durum aracın üretildiği tarih ile karıştırılır. Ancak aracın tüm işlemlerin tamamlanması ile beraber trafiğe çıktığı durum tescil tarihi olarak bilinir.
Seri numarası yalnızca rakamlardan oluşur (ör. 6007041). Tek bir cihazı belirten benzersiz bir kimliktir.
Yeni kimlik kartınızın ön yüzünde bulunan seri numarasıdır.
Seri numarası genellikle ürünün yan veya arka tarafındaki etikette SN veya S/N veya Seri Numarasından sonra basılıdır.
Otomobillerin son muayene geçerlilik tarihi ruhsatın sağ tarafında yazmaktadır. Ancak araç sizdeyken muayenesi biter ve siz aracı muayene işlemine sokarsanız. Yeni muayene geçerlilik tarihi ruhsata işlenmeyecektir. Bu durumda muayene istasyonunda almış olduğunuz belgede aracınızın muayene tarihi yazacaktır.
Araç sahipleri, E-Devlet üzerinden giriş yaparak araç muayene tarihi sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. İlk adım olarak E-Devlet şifresi veya mobil imza ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra "Araçlarım" bölümüne gidilerek araç bilgileri seçilir.
Araç muayene etiketi kaldırılıyor
Düzenleme ile 2023 başından itibaren araçların plakalarına yapıştırılan araç muayene etiketleri de kaldırıldı.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri