Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir. Cildin kaybolan nemini telafi etmek için nemlendirici kullanmak da fayda sağlamayacaktır.
Doğal sabun cildi kurutmaz. Sabun yapımının doğal çıktısı tuz ve gliserindir. Gliserin havadaki nemi tutar böylece cilt gün boyu nemli kalır. Bu özelliğinden dolayı da gliserin çok kıymetlidir.
Örneğin, gül sabunu, çay ağacı sabunu gibi içeriği ve hidrasyon özellikleri sayesinde nemi tutan ürünler kuru ve hassas ciltler için sabun seçiminde doğru seçimlerdir. Aynı zamanda aloe vera sabunu da kuru ve hassas bir cilt için doğru bir sabun tercihi olacaktır.
Sabun cildi kurutabilir ancak içinde gliserin olan sabunlar tercih edilirse, normal sabunlara oranla ellerinizi daha nemli tutar. Gliserin iyi bir nemlendirici olmasından ötürü kremlerin içinde de sık sık kullanılır.
1. Kuru ciltler için yüz temizleme jeli önerisi. Kuru ciltli biri olarak, formülünde cildinin daha da kurumasına neden olacak alkol, sabun ve parfüm içermeyen yüz temizleyicilerini tercih etmelisin. Cildini temizlerken de sıcak veya soğuk sudan uzak durmalı, cildini ılık suyla yıkamalısın.
İlgili 17 soru bulundu
Sık sık el yıkama rutinin oluşması ile birlikte elde kuruluk, sabun sonrası ellerde batma ve kaşınma hissi sabun alerjilerinin en yaygın belirtilerinden biridir.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
Yüzü Sabunla Yıkamak Zararlıdır
Yüzümüz için kullandığımız sabunlar ancak içeriği nedeniyle zararlı olabilir. pH değerleri cilt yapısına uygun olmayan, nemlendirici içermeyen, yüksek derecede kimyasal madde bulunduran ve kokulu sabunları kullanmak zamanla ciltte tahrişe sebep olabilir.
İşte o etkiler. Sadece suyla banyo yapmak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkin bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler. Sabunu aşırı kullanmamak cildinizin pH dengesini bozabilir, kurutarak tahriş olmasına neden olabilir.
Normal sabunlar gibi köpürtülerek kullanılan şeffaf sabunları özellikle ciltte masaj yaparak uygulamak daha etkili olacaktır. Kullanım amacına göre ciltte 5 ya da 7 dakika gibi bekletilerek ılık suyla durulamak yeterli olacaktır.
Zeytinyağı sabunu: Antiseptik bir sabun olup pişik, ısırık, sivilce, mantar gibi hastalıkları yok ettiği görülmüş olup cilde canlılık kazandırır. Limon sabunu: Yağlı ciltler için ideal temizleyicidir. Mango sabunu: Mantar hastalıklarında kullanılır. Melisa sabunu: A vitaminli, cilt güzelleştirici ve ferahlatıcı sabun.
Bilindiği gibi sabun köpüren ve suyla etki halinde olan bir üründür. Dolayısıyla yüz sabunu kullanımı genelde suyla yüzün yıkanması şeklinde olmaktadır. Öncelikle yüz sabununu elimizde köpürtüp güzelce sanki el yıkar gibi yüzümüzü yıkayabilir. Ardından da güzelce bol su ile köpükler giderilir.
Uzun süreli sıcak duşlar veya banyolar cildi kurutabilir. Özellikle yoğun klorlu havuzlarda yüzmek de önemli bir kuruluk nedenidir. Sert sabun ve deterjanlar. Pek çok sabun, deterjan ve şampuan türü ciltteki nemi ve yağı gidererek kuruluğa neden olur.
Sık sık yüz yıkamak, cildi kurutur ve cildin koruyucu bariyerinin zarar görmesine sebep olur. Bu durum da, cildin tahriş olmasına neden olur. Karma, yağlı ve akne eğilimli bir cilde sahipseniz yüzünüzü günde 2 kez sabah-akşam şeklinde yıkamanız yeterlidir.
Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir. Cildin kaybolan nemini telafi etmek için nemlendirici kullanmak da fayda sağlamayacaktır.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Kaliteli ve doğal sabun içinde bulunan maddeler ile anlaşılan bir üründür. Doğal sabun; cildi tahriş etmemeli, ağır kimyasallar ve palmiye yağı içermemeli, cildi nemlendirmeli, düz bir yüzeye sahip olmalı, bunun yanında doğal antiseptik ve gliserin içermelidir.
Uzmanlar; yüzün duş sırasında yıkanmasını tavsiye etmiyor. Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor.
Normal Cilt Bakımı
Normal cilt günde 2 kez hafif bir bebe sabunu ile yıkanmalı ve gül suyu veya benzeri bir temizleyici kullanılmalıdır. Gece yatarken derinin nemini sağlayacak su bazlı nemlendirici kullanılmalıdır.
Hacı Şakir sabunla yüz yıkanmaz. Çünkü yüzümüzün pH değeri ile Hacı Şakir sabunun pH değeri arasındaki fark çok fazladır. Cildimizin pH değeri 5.5 civarındadır.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
Genellikle vücut temizliği için tercih edilen Duru Beyaz Saf Banyo Sabunu aynı zamanda çamaşırlarda da kullanılabiliyor. Cildi temizlerken aynı zamanda bakterileri yok eden ve tüm ölü hücrelerden cildi arındıran banyo sabunu yüz, el ve vücut temizliğinde kullanım için ideal.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri