Saç bakım yağları, elde edilmek istenilen sonuca göre çeşitli şekillerde kullanılabilir. Şampuan kullanmadan önce yağı kuru saçınıza uygulayın. Saç derinize masaj yaparak, saçınızın uzunluğu boyunca dağıtın. Derin bakım için 30 dakika ila birkaç saat, hatta gece boyunca saçınızı sararak bekletin.
Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor.
Uygulama sonrası durulama gerektirmeyen ürünümüzü maske gibi kullanmayı tercih ederseniz duştan 30 dakika önce saçınıza sürüp sonrasında durulayarak kullanım sağlayabilirsiniz. Günlük kullanıma uygun olan ürünümüzü haftada en az 2 kez kullanmanızı öneriyoruz.
Saç bakım yağını duş sonrası, saç şekillendirmeden önce, gece yatmadan önce ya da maske olarak kullanabilirsiniz.
Saç bakım kremleri iki farklı gruba ayrılır. Saç yıkama esnasında ve şampuandan sonra kullanılan ürünler, saçta belirli bir süre bekletildikten sonra durulanmalıdır. Durulanmayan saç bakım kremleri ise duş sonrasında uygulayabileceğiniz, saçlarınıza gün boyu koruma desteği sağlayan ürünlerdir.
İlgili 25 soru bulundu
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır.
Saçların doğal yağlanma süreci uzadığında yani saçlarınızı kirli ve yağlı bıraktığınızda diplerdeki kirlerin artmasına ve saç diplerinin tıkanmasına sebep olur.
Saç tipinize bağlı olarak, ayda bir veya iki kez doğal yağlar ile saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Uyumadan önce hindistan cevizi, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçınıza maske yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır.
Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz. Ardından ikinci kez normal şekilde saçlarınız şampuanlayarak yağı tamamen ve doğru şekilde arındırabilirsiniz.
Mısır Unu: Temiz bir makyaj fırçasıyla saç diplerine mısır unu uygulamak saçtaki yağların kamufle olmasını sağlayacaktır. Fön Makinası: Saç diplerindeki yağların kuruması için fön makinası ile saçları daha hacimli ve bakımlı görünmesi sağlanabilir.
Bakım yağlarının içeriğinde saça iyi gelen yağlar bulunması ile de saçı yumuşatmakta ve parlak bir görünüm sağlamaktadır. Durulama gerektirmeyen bu saç bakım yağları genellikle temiz saça köklerinden başlayarak saç boylarına daha sonrasında ise saç uçlarına uygulanmaktadır.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Hakiki soğuk sıkım saf zeytinyağı yüksek oranda E vitamini içerdiğinden, saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına destek olur. Geceden saça zeytinyağı sürüp yatmanıza gerek yoktur. Çünkü saç dipleri zeytinyağını kısa sürede emeceği için geceden saçlara zeytinyağı sürüp yatmanıza gerek yoktur.
Yıpranmış saçlara hangi yağ iyi gelir? Yıpranmış saçlar için; hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, shea yağı kullanılabilir.
Saç bakım rutini nasıl olmalıdır sorusuna cevap arayanlar için verilecek en doğru yanıt şu şekildedir. Saç bakım rutini saçı temizlemekle başlar, adından saç boyu ve uçları kremlenerek durulanır. Sonrasında ise ihtiyaca yönelik saç bakım maskesi ya da saç bakım yağı sürülerek saça istenilen nem sağlanır.
En Doğru Saç Yıkama Rutini Nedir? Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Sürekli Aynı Şampuanı Kullanmak Doğru mu? Sürekli aynı şampuanın kullanılması, saç ve baş derisi için olumsuz olabilir. Zamanla saç, o şampuanın etkisine alışabilir ve istenen sonucu vermeyebilir.
Fön makinesini açtığınız zaman ısısının orta seviyeye ayarlayın ve saçlarınıza tutarak aynı zamanda saçlarınızı tarayın. Fön makinesi ile yapacağınız bu işlem sonrasında yağlı saçlarınızın daha temiz gözükmesini sağlayabilirsiniz. Saç spreyi kullanarak da yağlı saçlarınızın temiz gözükmesini sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri