Şahmeran duası okunması için elbette sebepler aramak kifayetsizdir. Ancak bazı zamanlarda bu duanın okunması adeta ilaç gibi gelir. Fakirlikten kurtulmak, dünyanın problemlerinden uzak durmak, hayırlı kısmet bulmak isteyenler, Şahmeran duasını okumalıdırlar. Fakat bu duanın günde az 7 sefer okunması gerekir.
İşinin yola girmesini isteyenler, kısmetlerinin açılması, mal ve mülk edinmesi, gireceği sınavlarda başarılı olmasını isteyenler için Şahmeran duası önerilir. Huzur ve bereketli bir hayat için, hayırlı kısmet bulmak, kazançlara güzellik ve bereket katmak için Şahmeran duası okunur.
Dua-i Şahmeran'ı okumadan önce abdest alınır, iki rekat namaz kılınır. Namazdan sonra 3 Fatiha-i Şerif, 3 İhlas suresi okunur.
Şahmeran Duası, Allah'ın isimleri toplandığı için duaların şahı olarak da bilinir. Allah katında makbul olduğu söylenen bu bu dua, her türlü istek için okunabilmektedir. Kısmet arayanlar, zengin olmak isteyenler, işe girmek isteyenler, dertli olan kişiler Şahmeran duasını okuyabilirler.
İlgili 16 soru bulundu
Bazıları bu duayı sihir ritüellerinde kullanılan kuran ayetleri gibi gayeler için okumaktadır. Bu haramdır.
İşte detaylar... ŞAHMERAN DUASINI OKUMAK GÜNAH MI? Ancak bu dua Kuran-ı Kerim'de geçmemektedir.
İçten ve samimiyetle okunmalıdır. Şahmeran duası her zaman ve günün her saatinde okunabilir.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
(70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir.
Bihakkı Lâilâhe illallahü Muhammedin Resulullahi Yarab, sen ol Şan'ı büyük Allah, sen ki yedi kat yerleri ve gökleri yarattın: Yarab senin izzetin hürmeti için Filanca'nın gönlünü ve canını ve yedi kat endamını ve iradesini ve kararını bana çevirgel, gayrilerinden gönlünü ayırgil.
Genellikle masallarda yılan figürü kötü olarak tanımlansa da, şahmeran; doğurganlığı, bereketi, bolluğu ve iyiliği temsil eder. Şahmeran figürünü içeren resimler Anadoluda kem gözlerden korunmak için, daha çok genç kızlar ve kadınlar tarafından şans getirmesi amacıyla özellikle yatak odalarına asılır.
Şahmeran Duası Nedir? Şahmeran duası oldukça büyük olan dualardan bir tanesi oluşturmaktadır. Çok çeşitli faydaları bulunan bir dua olmaktadır. İnsanların sıkıntılarını ya da dertlerini giderebilen, fakirleri mevcut fakirliklerinden kurtaran, kısmet arayan kişilere kısmet kapısını açabilen bir dua olmaktadır.
Şahmeran ya da Şahmaran, Türk-İran-Irak-Kürt ve Anadolu mitolojilerinde rastlanan akıllı ve iyicil olarak tanımlanan bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan şeklindeki Maran adı verilen doğaüstü yaratıkların başında bulunan ve hiç yaşlanmayan, ölünce ruhunun kızına geçtiğine inanılan varlık.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Kenzül arş duası insanların başına gelen her türlü darlık, hastalık ve garabet, felaket ve şer gibi kötülüklerin def edilmesi, isteklerin kabul olması için okunan faziletli bir duadır. Kenzül arş duasının içerisinde Kuran-ı Kerim'den çeşitli ayetler ve Peygamber Efendimiz (s.a.v) hadislerinden kısımlar bulunur.
Bismillah 20 duası, işlerin rast gitmesi, zorlukların kolaylaşması için her gün okunması tavsiye edilir. Allah'ın adını anarak ve Allah'ın rızasını kazanmak üzere zikri ve dua ile başlanan her günün daha bereketli ve kolay geçeceği rivayet edilir.
Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.
Allah Rasûlü dua edeceğinde bazen kıbleye yönelir, bazen koltuk altı görünecek kadar ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açarak, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Dua ettikten sonra ellerini mutlaka yüzüne sürer ve ashâbına da bunu tavsiye ederdi.
La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin bu dua, Allah'ın birliği ve büyüklüğünün kabul edilmesi, insanın kendi kusurlarını ve günahlarını kabullenmesi, Allah'tan af ve yardım dilenmesi anlamına gelir. La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin duası ile ilgili hadis de mevcuttur.
Lâ İlâhe illâllahu vahdehü lâ şerike leh, lehü'l mükü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey'in Kadir. Lâ ilâhe illallahu ve lâ havleve la kuvvete illâ billahil Aliyyil Azim. Es-elüke bismike'l-e'azze'l-ecelli'l-ekrem. Rabbi, Rabbi, Rabbi, Ya Rabbi, Ya Rabbi, ya Rabbi.
11 ismi azam duası nasıl yapılır? İsmi Rahman duası da denilen İsmi Azam duasını okumak için öncelikle abdest alınır. Daha sonra kıbleye yönelerek 3'er defa Fatiha ve İhlas suresi, bir defa da Ayetel Kürsi okunur. Ardından Esmaü'l Hüsna'dan alınan 5 isimle terkip edilen İsmi Azam duası okunur.
İsmi Azam Duası dileklerin kabulü, sıkıntılardan ve kötülüklerden kurtulmak için okunur.
Bir diğer yandan Şahmeran'ın erkek olarak kabul edildiği örnekler de bulunur. Hatta bazı hikayelerde Şahmeran'ın ölümüyle sonuçlanan olaylar zinciri Şahmeran'ın Tarsus Padişahı'nın kızına aşık olması ile başlar ve onun peşinden öldürüleceği hamama gitmesiyle kaçınılmaz sona doğru ilerler.
Şahmaran Gerçek mi? Fars kökenli bir efsane olan Şahmaran Efsanesi, hem Türk kültüründe hem de dünyanın birçok kültüründe uzun yıllar anlatılan bir efsane olmuştur. Mersin'in Tarsus bölgesinde yaşadığına inanılan Şahmaran kültürel bir efsanedir. Gerçekliğine dair herhangi bilimsel ve tarihsel bir kanıt bulunmamaktadır.
Efsaneye göre Şahmeran bir yeraltı ülkesinde yılanlarıyla birlikte yaşamaktadır. Şahmeran'la tanışan ilk insanın ismi bazı kaynaklarda Belkıya olarak geçerken, bazı kaynaklarda bu isim Camşab olarak değişmektedir. Kimi kaynaklarda ise Şahmeran'la ilk buluşan kişinin Lokman olduğu anlatılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri