2020 yılında abcoFARM markası ile tarım sektörüne de girdiklerini belirten Salih Sütcü, Çukurova'da 1000 dönüm alandaki narenciye bahçesi yatırımının ardından 870 dönümlük zeytin bahçesi ve Ereğli'de yer alan 1050 dönüm elma bahçesi projesi ile de toplamda 2920 dönüm alanda tarımsal üretim yaptıklarını kaydetti.
BEKİR SÜTCÜ
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışma hayatına devam eden SÜTCÜ, Eylül 2010 tarihinden bu yana Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir.
Abdioğulları, sektöründeki üretim gücüyle olduğu kadar 2002 yılından itibaren sunduğu markalarla da sektörde markalaşma anlamında öncü oldu. Kurumsallaşma yönünde çok hızlı ilerleyen şirketin başında Bekir, Ramazan, Mehmet ve Salih Sütcü olmak üzere 4 kardeş yer almaktadır.
fatih durhasan - Sahip - pidok plastik ve iplik dok san tic ltd şti | LinkedIn.
1962 yılında Kayseri'de doğan Bekir Sütcü, 1974 yılında Adana Cumhuriyet ilkokulu'ndan mezun oldu.
İlgili 19 soru bulundu
Abdi Sütcü'nün ölümünün 27. yıldönümünde, Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından 1992 yılında, 51 yaşında vefat eden Abdi Sütcü'nün hayatından kesitler sunuldu.
Memleketi Kayseri'den 1963 yılında bir gömlek bir hırkayla Adana'ya göç ederek, kullanılmış çuval ticareti yapan Abdi Sütcü'nün oğulları, babalarından öğrendikleri ticareti sanayi üretimiyle taçlandırmakla kalmayıp yarattıkları markaya da “Abdioğulları” adını vererek vefa borcunu ödüyorlar.
Dr. Mustafa SÜTÇÜ Kimdir? 1977 yılında Yozgat'da doğdu. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 2003 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başladı, 2010 yılında tamamladı.
27.02.2016 tarihinde Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine atanmış olup, 01.03.2016-27.01.2017 tarihleri arasında Ankara Vergi Dairesi Başkan Vekilliği görevini de yürütmüştür. 2006-2009 öğretim yıllarında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde Vergi Hukuku dersleri vermiştir.
Sütçü İmam, Fransız üniforması giymiş olan askerlere peş peşe sıktığı kurşunların Anadolu'daki milli direnişin ilk kıvılcımı olacağını bilmiyordu. Fransız askerinden birisini vurup öldüren bir diğerini de yaralayan Sütçü İmam, kadınları düşman tecavüzünden kurtardığı gibi Çakmakçı Sait'in de intikamını aldı.
Ortamı yatıştırmak ve kadınları kurtarmak isteyen Çakmakçı Said ve arkadaşları Ermeni askerlerince vurularak yere düştüğü sırada gönüllü imamlık yaptığı mescidin altındaki dükkanda süt satan Sütçü İmam, tabancasını alarak düşmana karşı ilk kurşunu 31 Ekim 1919'da ateşledi.
Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Rahmetli Abdi Sütcü' nün yol göstericiliğinde 1963 yılında kuruldu.
Bu olaya şahit olan Sütçü İmam, silahıyla ateş açmış ve bir Ermeni lejyon askerini öldürüp, bir diğerini de yaralamıştır. 31 Ekim 1919'da düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmam, Kahramanmaraş'taki kurtuluş hareketini böylece başlatmıştır.
SÜTÇÜ İMAM (1872-1922)
Kendisinin asıl adı “İmam” olmasına rağmen süt sattığı için ismi “Sütçü İmam” olarak bilinirdi. 'Sütçü İmam (Uzunoluk) Olayı' diye bilinen hadisenin olduğu 31 Ekim 1919 tarihi, Maraş Millî Mücadelesinde şanlı bir direnişin başladığı gündür.
31 Ekim 1919'da Kahramanmaraş'ta düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmam, Kahramanmaraş'taki kurtuluş hareketini başlatmıştır.
Evet, 15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgaline karşı çıkarak işgalci Yunan askerlerine karşı İLK KURŞUNU SIKAN Gazeteci Hasan Tahsin'dir, 31 Ekim 1919'da da Maraş'ta SÜTÇÜ İMAM, işgalcilere ilk kurşunu sıkmıştı.
Erzurumlu Kara Fatma, Sütçü İmam, Halide Edip Adıvar, Hasan Tahsin, Gördesli Makbule, Mustafa Kemal Paşa, Tayyar Rahmiye Hanım, Şerife Bacı, İsmet Paşa, Halime Çavuş, Fevzi Paşa, Kazım Karabekir, Nezahat Onbaşı, Şahin Bey, Yörük Ali Efe ve nice kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.
Maraş'ta düşmana karşı ilk kurşunu atarak, Milli Mücadele'nin timsali olan ve 25 Kasım 1922'de hayatını kaybeden Sütçü İmam, aradan geçen 97 yıla rağmen gönüllerde yaşıyor.
İngilizler, menfaatleri çerçevesinde Mondros Ateşkes Antlaşmanın hükümlerini uygulamaya koydular. Mondros Ateşkes Antlaşmasının 7. Maddesine dayanarak 22 Şubat 1919 günü Maraş'ı işgal ettiler.
Cahit Zarifoğlu'nun tek tiyatro eseri olan Sütçü İmam, tiyatro diline uygun olarak yazılmıştır.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 11.7.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurularak 1992-1993 Akademik Yılında eğitim-öğretime başlamıştır.
Geçimini etraftaki köylerden süt toplayarak ve topladığı bu sütleri kendi dükkanında satarak sağlardı. Maraş'ta kurtuluş mücadelesini başlatan kahraman , Kurtuluş Savaşı'nda güney cephesinde mücadele etmiştir.
Ortamı yatıştırmak ve kadınları kurtarmak isteyen Çakmakçı Said ve arkadaşları Ermeni askerlerince vurularak yere düştüğü sırada gönüllü imamlık yaptığı mescidin altındaki dükkanda süt satan Sütçü İmam, tabancasını alarak düşmana karşı ilk kurşunu 31 Ekim 1919'da ateşledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri