5. Şampuanın içine hangi yağlar konur? Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz yağları doğru oranda ve dikkatli bir şekilde eklemelisiniz. Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır.
Eğer saçlarınızı verimli şekilde uzatmak isterseniz, saç maskesine yahut şampuan içine kekik yağını ekleyebilirsiniz. Kekik yağını aktarlardan ve eczanelerden temin ederek saç uzatma isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
saç derinize ve saç boylarınıza sürmeniz yeterlidir. saçınızı daha sonra bone veya streçle sarmanız etkiyi arttıracaktır. akşam yatmadan kullanıp sabah yıkamanız yeterli olacaktır. saçta uzun süre kalması sorun teşkil etmez organik olduğu için hiçbir yan etki oluşturmaz.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
Saçların daha canlı ve parlak olmasını sağlayan bu kür haftada bir kez düzenli olarak uygulandığında saçların hızlı uzamasını destekler. Ayrıca badem yağı şampuan içine eklenerek de kullanılabilir.
Şampuan: Çam terebentin yağını şampuan içine ekleyerek çam terebentin şampuanı elde edebilirsiniz. Her duş esnasında saçlarınıza bakım yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bunun için bir şişe şampuan içine yaklaşık 20 damla çam terebentin yağı eklemeniz yeterli olabilir.
İnce telli saçların canlı ve hacimli görünebilmesi için şampuan seçimi önemlidir. Bu tip saçlar için üretilen ve içeriğinde kolajen, keratin, argan yağı, avokado yağı veya ısırgan yağı bulunan şampuanlar saçınızı besleyerek daha dolgun ve canlı görünmesini sağlayabilir.
Biberiye yağını doğrudan saç derinize masaj yaparak uygulayabileceğiniz gibi şampuan ya da saç kreminizin içine damlatarak da uygulayabilirsiniz. Saçı yıkadıktan sonra durulamaya gerek kalmayan ürünlerin içine de ekleyerek kullanabilirsiniz.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Biberiye yağının kullanımı genellikle kullanmış olduğunuz şampuanın içine koymaktır. Kullanmakta olduğunuz şampuanın kapağını açarak içerisine 20 - 30 damla damlatmanız yeterli olacaktır. Bu uygulamanın yanı sıra biberiye yağını elinize bir miktar dökün. Ve saç diplerinize masaj yaparak uçlara kadar yağı sürün.
Bu durum ise saçların kolayca kırılmasına neden olur. Kuruyan saçlar canlılığını yitirir ve sağlığını kaybeder. Saçlara sağlığını yeniden kazandırmak için Hindistan cevizi yağı kullanmanız önerilir. Hindistan cevizi yağını saç maskesinde kullanarak ya da şampuan içine ekleyerek kullanabilirsiniz.
Çörek otu yağı saç maskesi içinde kullanıldığında deride oluşan sorunları iyileştirmektedir. Sıcak günlerde saç derisinde oluşan sivilceleri önlemek için çörek otu yağını şampuan ya da maske içinde düzenli şekilde kullanmalısınız.
Şampuan, tonik, losyon, duş jeli, krem gibi kozmetik ürünlerin içeriğinde sıkça kullanılan çay ağacı yağı, topikal olarak kullanılıp asla yutulmaması gereken bir yağdır.
100 mililitrelik bir şampuan içerisine yaklaşık 5-6 damla argan yağı katmanız yeterli olacaktır.
Şampuanın içerisine damlatılacak 3-4 damla nane yağıyla saç bakımınız yapılmış olur. Nane yağı, kullandığınız şampuanda eğer varsa kanserojen maddeleri de yok eder. Nane yağının saçlara faydası eskilerden beri bilinmektedir. Saçlarda oluşan kepeklenmeyi engeller.
1 yemek kaşığı defne yağı, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı ve 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını kase içerisinde iyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza güvenilir şekilde uygulayabilirsiniz.
Vitamin eksikliğinde ise saçlarda kırılma meydana gelir. Bu kırılma sorununu engellemek için zeytinyağını saçlarınız için kullanmalısınız. Dilerseniz; şampuan içine birkaç damla zeytinyağı ilave ederek her duşta yenilik yaşayabilirsiniz. Saç kırılması sonucunda oluşan kötü görünüm, zeytinyağı sayesinde önlenir.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Limon, misket limonu, greyfurt ve portakal gibi narenciye yağları diğer esansiyel yağlarla karıştırılmamalı veya güneş ışığına veya UV ışığına maruz bırakılmamalıdır. Bunun nedeni, bu yağların ışığa duyarlı olması ve ciltte tahrişe, kabarcıklara ve hatta yanıklara neden olabilmesidir.
Doğal yağlar ise bu noktada her daim elimizin altında olması gerekenlerden. Biberiye yağını saç sağlığına olumlu etkileri bulunan hindistan cevizi yağı, badem yağı, hint yağı ve jojoba yağı gibi yağlarla karıştırarak saçlarınıza haftalık olarak yoğun bir maske uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri