Bu sözler serbest dalış dünya rekortmeni Yeni Zelandalı William Trubridge'in neden daldığını anlattığı bir TED konuşmasına ait. Bir dalış aslında çok uzun sürmüyor. Aleksey Molçanov 136 metrelik dalışını 4 dakika 37 saniyede tamamladı.
Ercümen, 3 dakika 14 saniyede 100 metreye dalarak yeni rekorun sahibi oldu.
Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda 3 dünya rekoru kırıldı
Master erkekler 50-54 yaş kategorisinde Danimarkalı Jesper Stechmann 72 metreye inerek yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Türk Milli Takımı sporcularından Birol Özbek ise bu kategoride 56 metreyle ikinci sırada yer aldı.
Sportif dalış limiti 30 metredir. 18 yaşından küçük olan fakat ileri seviyede sertifikası bulunanlar ise 24m. derinliğe kadar dalabilirler. Başlangıç seviyesindeki dalıcılar için dalış derinliği kaç metredir? Başlangıç kursunu bitirmiş bir dalıcı en fazla 18 metreye inebilir.
Hava soluyarak yapılan en derin tüplü dalış rekoru ise Maurice Fargues'ye ait, 117 metre.
İlgili 32 soru bulundu
Bir yıldız dalıcı: Federasyona bağlı bir dalış kuruluşundan eğitim ve belge almış olmalıdır. Dalış donanımlarını takıp sökebilen, tüm dalış becerilerini kolaylıkla uygulayabilen, yanında üç yıldız dalıcı ya da dalış eğitmeni olması koşulu ile en çok 18 metre derinliğe kadar dalış yapabilen dalıcıdır.
Önderliğini yaptığı dalıcıların güvenliğinden birinci derecede sorumludur. En çok 30 metre derinliğe kadar dalış yapabilir, yaptırabilir. Dalış eğitmeni eşliğinde ve eğitim amacıyla en çok 42 metreye kadar dalış yapabilir. Sağlık beyanı doldurmak (Sualtı hekimine muayene olmanız sağlığınız için önerilir.)
Bahamalar'da yer alan Mavi Çukur'da düzenlenen organizasyonun 9. ve son gününde Şahika Ercümen, 100 metreye 3 dakika 14 saniye içinde dalarak dünya rekorunun yeni sahibi oldu.
Burdur Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve ilgili kurum kuruluşların destekleriyle Burdur'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'nde Milli Sporcumuz Şahika ERCÜMEN 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalıp serbest dalış dünya rekorunu kırdı.
Dalışı 1 dakika 54 saniye süren Vencl'ye, güvenlik önlemi kapsamında son 15 metreye kadar 4 kişi eşlik ederken, son 15 metrede ise yanında kimse olmadı. 50 metre ile daha önceki rekoru da elinde bulunduran Vencl, dalış sonrasında ağzından gelen kan nedeniyle kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı.
Dalış kursu nun içeriğinde de Toplam 15 saat teorik eğitim. 5 adet açık deniz dalışı ve tüm eğitimin sonunda yazılı sınavda başarılı olan dalıcı adaylarına uluslar arası geçerli Tssf Cmas 1 Yıldız dalıcı sertifikası almaya hak kazanırlar. Ayrıntılı bilgiler aşağıdaki gibidir.
Su Altında Nefesini 24 Dakika 37 Saniye Tutarak Guinness Rekorlar Kitabına Giren Dalgıç Hırvat dalgıç Budimir Buda Sobat su altında nefesini 24 dakika 37 saniye tutarak rekor kırdı. 54 yaşındaki dalgıç kendine ait rekoru geliştirirken o anları da böyle kaydedildi...
GECE DALIŞLARINDA DERİNLİK SINIRI VE HAVA TÜKETİMİ KONTROLÜ
Bu, sportif dalışlarda 1 yıldız seviyesindeki dalıcılar için max. 18m. 2 yıldız ve üstü sertifikaya sahip dalıcılar için ise max. 30m.dir. Gece dalışlarında ise dalış güvenliği adına planlama yapabileceğiniz max. Derinlik sınırı 15m.dir.
Tssf / Cmas Üç yıldız dalıcı eğitimine katılabilmek için şartlar ; 2 yıldız dalıcı belgesine yada eşdeğer belgeye sahip olmak. 2 yıldız belgesini aldıktan sonra kayıtlı 50 dalış yapmak.
İki yıldız dalış eğitimi aldıktan sonra 30 metreye kadar derin dalış gerçekleştirebileceksiniz.
Günümüzde dünya rekortmeni serbest dalgıçlar tek nefeste 200 metreden daha derine tek nefesle inip, 300 metre üzeri mesafeyi su altından yatay yüzüp, 10 dakika üzerinde nefeslerini tutarak bu sınırları test etmeye ve geliştirmeye devam etmektedir.
Serbest Dalgıçlar Vurgun Yemezler
Yani serbest dalıcı yaptığı tek bir dalış ile dekompresyon hastalığına yakalanmaz. Yaptığı mükerer derin dalışlar neticesinde bu hastalığın ortaya çıkma ihtimali vardır. Bunu önlemek ise oldukça kolaydır.
Hazırlıkların ardından 15 dakika yoga yaparak konsantre oldu. Saat 11.00'de 2 kez 60 saniyelik, iki kez de 2'şer dakikalık nefes açma dalışları yaptı. Saat 11.10'da rekora daldı.
0-10 metre arası bir derinlik için ağırlık hesabını vücut ağırlığınızın her 10 kilosuna 1 kilo gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin; 80 kg'lık bir vücut ağırlığına 8 kg ağırlık yeterli olur.
Sırtlarında taşıdıkları gaz/hava tüpleriyle nefes alabilen balıkadamlar 60 metre derinliğe kadar solunabilir HAVA,60 metreden daha fazla derinliklere ise oksijen ve helyum gazıyla dolu tüplerle dalarlar.
Denizde yüzme antrenmanlarını yaparken suyun altında uzun süre nefessiz kalabildiğinin farkına varan Devrim Cenk Ulusoy, bu yeteneğini Monopalet ve serbest dalış dalında daha iyi yapabileceğini düşünerek buna ağırlık vermiş. Sonunda da nefes almadan deniz altında 8,5 dakika kalabilmeyi başarmış.
Dalkılıç, rekor denemesi çalışmaları sırasında 22 Nisan'da yaptığı dalışta 106 metre derinliğe ulaştığını da anımsatarak, bu sonuçla Mısır'da 5 yıl önce kırdığı 105 metrelik dünya rekorunu geçtiğini ve 106 metrelik serbest dalış yeni rekorunun tescil edildiğini kaydetti.
Eğitim Ücreti : 4.500 TL (KDV Dahil)
CMAS 1 Yıldız Dalıcı Eğitimleri 20 kişi ile sınırlıdır.
1 YILDIZ DALICI KURS BEDELİ: 6000TL (Fiyata dahil olanlar 12-15 saat sınıfta teorik eğitim, İstanbul içinde kendi tesislerimizde ve teknemizden yapacağınız 5 eğitim dalışı, tüm dalış ekipmanları kira bedelleri, orjinal TSSF 1 Yıldız dalıcı kitabı, dalış kayıt defteri, TSSF'ye ödenecek olan tüm harçlar ve bröve ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri