Günde 8-10 bardak su içerek ses telleri için gerekli nemlendirme sağlanmalıdır. Bol oksijen alın: Düzgün bir ses için yeterli hava almalısınız. Bunun için çok hızlı konuşmayın ve daha sık nefes alın. Burun yoluyla, derin ve karından nefes almak doğru bir teknik olacaktır.
Bal ve limon ses kısıklığına, ses tellerinin kurumasına ve zedelenmeye iyi gelen iyileştirici bir yapıya sahiptir. Zencefil: Sesin kısılmasını engellemek için zencefil çayı içerisine bir kaşık bal ekleyip, karıştırarak içilebilir. Sarımsak: Gün içerisinde 2 diş sarımsak yemek ses tellerinin sağlığını korur.
İlgili 15 soru bulundu
Çünkü fısıldamak ses tellerinin daha da zorlanmasına neden olur. Bol sıvı tüketmek: İçecekler boğazın nemli kalmasını ve ses kısıklığı sorununun hafiflemesini sağlayabilir. Alkol ve kafeinden uzak durmak: Alkol ve kafein, boğazı kurutarak ses probleminin daha da kötüleşmesine yol açabilir.
Yani besinlerin nefes borusuna kaçması gibi aksi bir durum söz konusu olmadığı sürece yediğimiz içtiğimiz hiç bir şey ses tellerimize doğrudan temas etmez. Bu nedenle de, bitki çayı, bal, çiğ yumurta gibi besinler doğrudan yenilip içildiği anda sesimizi güzelleştirmez.
Şarkı söyleyecek kadar güzel bir sesiniz olmadığınızı düşünüyorsanız hemen yanıldığınızı söyleyelim. Aslında dünya üzerindeki sağlıklı her birey şarkı söyleyebilir. Yani şan dersi sesi güzelleştirir mi sorusunun cevabı olumludur. Çünkü ses, eğitilebilen bir şeydir.
Ergenlik Döneminde Temel Frekans
Ergenlikte ses değişimi ortalama 3-6 ayda tamamlanırken en fazla 1 yıl sürer. Kızlarda ses değişimi 15 yaşında, erkeklerde 14-15 yaşında tamamlanır.
Elma sirkesi tüketmek ses tellerinin rahatlamasını sağlar. Sirke, enfeksiyonlarla savaşmak için kullanılan doğal ürünler arasında yer alır. Enfeksiyona bağlı ortaya çıkan ses kısılmalarına çözüm olabilmektedir.
İnsan sesi yaşlandıkça değişir.Bunun nedeni larenks (hançere, gırtlak), solunum sistemi, ağız ve boğaz dokusundaki anatomik değişiklikler. Bunların bir kısmı kas atrofisi (organların körelmesi), dokuların sertleşmesi ve zarların kuruması sonucu ortaya çıkar.
En az 8 bardak su içilmeli. Ses tellerinin üzerini örten tabakanın nemlendirilmesi şarttır. Bunun için günde en az 6-8 bardak su içilmelidir. Ortamdaki havanın nem oranı da önemlidir.
Evet yumurtanın içerisinde N-asetil sistein amino asidin ses tellerine etkisi vardır. Ses telleri üzerinde ki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olması ile daha rahat daha temiz ses çıkmasına yardımcı olmaktadır.
Özellikle bireysel olarak ses ve nefes egzersizleri üzerinden, sesi daha güzel hale getirmek mümkün. Tabii doğal bitki kaynaklarını da kullanarak tonlama daha güzel hale getirilebilir.
SESİN EN BÜYÜK DÜŞMANLARI
“Sigara sesin en büyük düşmanıdır. Gırtlak ve akciğer kanserinin en önemli nedenidir. Sigaranın kesinliklebırakılması, bulunulan ortamda sigara dumanına maruz kalınmaması gerekir. Kafein (kahve, çay, çikolata) ve alkol, ses tellerini kurutarak ses teli hasarını artırır.
Ses kısıklığı yaşadığınızda ve boğaz yolunun tahriş olması durumunda karadut pekmezini hatırlayabilirsiniz. Karadut pekmezini kaşıkla yiyerek veya ılık sütle karıştırarak solunumu rahatlatabilirsiniz. Doğal bir soğuk algınlığı ilacı olan bu pekmez, ses tellerini yumuşatır.
Yaşlandıkça ses telleriniz gevşiyor ve konuştukça hava sızdırıyorsunuz, böylece sesiniz hırıltılı bir hale geliyor. Bu aynı zamanda, neffessiz kaldığınız için çok uzun cümleler kuramamanız anlamına geliyor. Ayrıca, kaslar zayıfladığı için yaşlandıkça sesiniz inceliyor.
6. Ilık bir bardak sütün içine bir çay kaşığı bal ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin. İyice karıştırın. Karabiberli ballı sütü sevmeseniz de dayanın ve için. Bu süt de sesinizi açmaya yardım edecektir.
Ses kısıklığının meydana gelmesine, nörolojik sıkıntılar, psikolojik rahatsızlıklar, kalıtsal durumlar, hamilelik, kullanılan ilaç ve hormonlar, kötü huylu tümörler sebep olabilir. Ses kısıklığının en yaygın sebebi, akut larenjittir.
Sesteki çatallanma, kalınlaşma, iniş çıkışlar, boğuk ses ve diğer tüm farklılıklar ses kısıklığı olarak değerlendirilir. Ses çıkarmamızı sağlayan organlarda oluşan bir problem seste bozulmaya yol açar.
Kendi sesimiz hem dışarıdan hem de kendi içimizden duyduğumuz bir sesin karışımı. Bu da sesimizin çok daha derin ve zengin olmasını sağlıyor. İki ses karşılaştırıldığında dışarıya çıkan sesin daha ince ve daha yüksek perdeye sahip olduğunu görüyoruz.
Ancak ses dalgalarını oluşturan ses telleri titreştiğinde bu titreşimler boynumuzdaki ve başımızdaki kemikler tarafından da iletilir. Kokleaya ulaşan bu titreşimlerin frekansı havada yayılan sesin frekansından daha düşüktür. Kendi sesimizi bu iki farklı yoldan ulaşan ses dalgalarının birleşimi şeklinde algılarız.
Birincisi dışarıya yani hava boşluğuna çıkan sesi dış kulak yoluyla.İkincisi de içerde oluşan ve boğazdan hatta ses tellerinden başlayıp dişlerde,rezonans boşluklarında yani tamamiyle kafa ve göğüs içindeki titreşimleri aldığımız iç kulak yoluyla. Yani bir nevi biz sesimizi stereo duyuyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri