Gebelik boyunca genişleyen ve esneyen karın kasları ve pelvik kaslar 6 hafta sonra toparlanır. 6 haftalık sürenin sonrasında egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz. Dolaşım, boşaltım, endokrin gibi diğer sistemlerde olan değişiklikler de 6 hafta sonunda normal haline döner.
Doğum sonrası 3. Ayda ise bu vajinal kıvrımlar tekrar oluşur. Doğumla beraber, bebek çıktıktan ve plasenta ayrıldıktan hemen sonra, kanamayı durdurmak için kasılmış olan rahminizin hemen göbeğinizin aşağısına kadar indiğini göreceksiniz. Doktorunuz rahmin kasılmasını yardımcı olmak için masaj yapacaktır.
Diyet yapmak, pelvik egzersizler, kasları sıkılaştırmak için sporlar yapmak göbek sarkması görüntüsünü hafifletebilir. Bunların etkili olmadığı durumlarda elbetteki karın germe işlemi başarılı sonuçlar verecektir.
Rahmin boşalması ve doğumdaki kan kaybına bağlı olarak, hemen doğum sonrası ortalama 6 kg kaybedilir. Sık idrara çıkma ile vücutta birikmiş fazla sıvı atılarak da ortalama 2-3 kg kaybedilir. Gebelik öncesi kiloya ise ortalama doğum sonrası 6. Ayda kavuşulur.
Doğum Sonrası Göbek Çizgisi
Linea Nigra olarak adlandırılan göbek çizgisi, genel olarak hamileliğin 4. Ayı itibari ile görülmeye başlanır. Doğumun gerçekleşmesinden sonra oldukça kısa bir süre içerisinde geçer.
İlgili 41 soru bulundu
Doğumdan sonra normal kiloya ulaşıldığında, karın bölgesindeki derilerin büzüşerek deformasyona uğraması, anneleri karın germe ameliyatına yönlendiriyor. Bu uygulama ile göbek altında kalan dokunun tamamen çıkartılması ve göbeğin yeni yerine yerleştirilmesi sağlanıyor.
Normal doğum sonrası vajina şekli, doğumdan kısa bir süre sonra eski şeklini almaya başlarken sezaryen doğumdan sonra vajina bölgesinde genişleme yok denecek azdır.
Çünkü süt verimi ve beslenme ilişkisi çok önemlidir. Emzirirken Kilo Verme Hızı Ne Olmalı? İlk 4 ayda aylık yarım-bir kg zayıflama normaldir. Anne çok şişmansa, ayda 2 kg kayıp da gözlenebilir.
G5 masajı, konusunda uzman kişiler tarafından ortalama 30 dakika uygulanan bir zayıflama yöntemidir. Uygulamanın etkileri 5 seanstan sonra görülmektedir. Hamilelere, yeni doğum yapanlara, yeni ameliyatlı olan kişilere, regl dönemindekilere, epilepsi olanlara uygulanması pek tavsiye edilmez.
Doğumdan sonraki 6 haftalık ( 40 günlük ) bir süreçtir. Bu dönemde kadın vücudunda oluşan değişiklikler hemen hemen gebelik öncesi haline dönmektedir. İç ve dış genital organlar küçülme sürecine girerken memeler büyümeye ve süt dolmaya devam eder.
Hemen doğum sonrası, karın duvarını destekleyici korseler gereksizdir. Bu korseler her ne kadar kendinizi iyi hissetmenizi sağlasa da, karın kaslarınızın eski formunu kazanmasında etkisizdir ve konforunuzu bozacaktır. Önemli olan doğum sonrası karın duvarını sıkılaştırıcı egzersizlere bir an önce başlamaktır.
Sezaryen doğum sonrası normal doğum için gerekli olan aradaki süre ortalama 2-2,5 yıl olarak belirlenmiştir ve anne adaylarının bu süre zarfında beklemeleri önerilmektedir.
Sezeryan Doğumda Kaç Kat Kesilir? Sezeryan doğum ciltten başlanarak toplam 8 tabaka kesilmektedir. Kesilen bu tabakalar doğum sonrasında tekrar dikilerek kapatılır.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
Korse modellerini hamileliğiniz boyunca, özellikle son aylarda kullanabileceğiniz gibi doğum sonrasında da kullanabilirsiniz.
Öncelikle, doğum sonrası korse kullanımına hemen başlanmaması tavsiye edilir. Doğumun üzerinden minimum 1-2 gün geçmiş olmasına dikkat etmek gerekir.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Eğer sağlıklı bir gebelik geçirdinizse, normal doğum yaptıktan sonra hemen egzersiz yapmaya başlayabilirsiniz. Genellikle doğumdan 1 hafta sonra kendinizi daha iyi hissettiğinizde başlamanızı öneririm. Sezaryen ile doğumda ise 3 hafta sonra egzersize başlamak idealdir.
Emzirirken dikkat edilmesi gereken yiyecekler olduğu gibi sıvı alımı da önemlidir. Emziren annenin normal dönemde tükettiği su miktarından daha fazla su tüketmesi gerekmektedir. Bu nedenle günde 2 litre su içebilirsiniz. Bol miktarda sıvı tüketimi anne sütünün artmasına yardımcı olur.
Emzirmek, hem size hem de ona şifa sunar. Çok tuzlu ve şekerli beslenmekten kaçının. Sık sık ve küçük porsiyonlarla beslenin. Egzersiz yapmak, küçük kısa yürüyüşlere çıkmak da ödemi kolayca atmanıza yardım eder.
Süt azaltan besinlerden uzak durun
Aşırı şekilde maydanoz ve nane tüketmek süt üretimini azaltabilir. Acılı ve baharatlı yiyecekler hem anne hem de bebek sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
Labioplasti ameliyatında hızlı eriyen poliflaman dikiş iplikleri (örgülü rapid sütürler) kullanıldığında, dikişler ortalama olarak 21 günde kendiliğinden eriyerek düşmektedir. Monoflaman (örgüsüz) dikiş iplikleri ise ortalama olarak 4-5 hafta içinde eriyerek atılmaktadır.
Vajina çok hızlı bir iyileşme yeteneğine sahiptir; doğumdan sonra 40 gün içinde doğum dikişleri iyileşmekte, vajina eski yapısını kazanmaktadır. Cinsel ilişki de lohusalık dönemi bittikten sonra önerilmektedir.
Vajinanın engebeli olan iç duvarları ıslanır ve rugae gevşer. Daha sonra duvarlar açılır ve cinsel birliktelik için uygun şartlar hazırlanmış olur. Yani; birliktelik esnasında vajina genişlemesi olması gereken bir durumdur. Birliktelikten sonra ise vajina ilk haline geri döner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri