Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.
T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresi girilir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi sitesine giriş yapıldıktan sonra, 4A Sigortalı Tescil Kaydı kısmına gidilmelidir. Ekranda istenen tüm veriler doldurulduktan sonra "sorgulama" tuşuna tıklanarak SSK Sosyal Güvenlik Numarası öğrenilir.
ALO 170 hattını aramanız halinde, adınıza bir başvuru oluşturulmakta ve başvuru takip numarası verilmektedir. 3 iş günü sonra tekrar arayarak başvurunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz.
Sicil numarası, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilir. Bunun T.C kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Ardından 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne gidilerek ekranda istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulur. Ardından sorgulama tuşuna basılarak SSK sicil numarası öğrenilir.
SGK iş yeri sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Bazen prim borcu ödemek ya da borç sorgulamak için iş yeri sicil numarasına ihtiyaç duyulur. Eğer sicil numarası bilinmiyor ise SGK iş yeri sicil numarası sorgulaması internet üzerinden yapılabilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
İşyeri sicil numarasının doğru kullanılmasını sağlamaya yönelik olup iki hane rakamdan ibarettir. En son alt işveren numarası hanesine; alt işverenleri işlemlerinde kullanılmak üzere her bir alt işverene o işyeri için bir alt işveren numarası verilir.
İşte tüm detaylar… 184 Nerenin Numarası? Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne(SABİM) ait Tütün İhbar Hattı'dır. Bu telefon numarasına yapılan şikayet ve ihbarlar neticesinde ilgili bölgeye en yakın olan tütün denetim ekipleri gönderilmektedir.
216 170 11 22 numarayı arayarak ulaşabilirsiniz . Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.
etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.
İletişim Merkezine vatandaşların bağlanma süresi ortalama 3 saniye iken, yoğun mesai günlerinde hatta bekleme süresi ise maksimum 180 saniye olarak kaydedildi.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından oluşturulan canlı bir destek hattıdır.
YAZI BOYUTU. 4A sigorta özel iş yerlerinde çalışanları, 4B serbest meslek gruplarını, 4C ise memurları kapsar. Temel olarak tüm sigortalar sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak ilerler.
Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir. 01.01.2001 ise muhtemelen devlet memuru olarak hizmete başladığınız tarih. Devlet memuru olarak emekli olacaksanız SSK'lı girişiniz sigorta girişi olarak değerlendirilmez.
Eğer düzenli olarak bir işveren altında çalışıyorsanız, bir özel sektör üyesiyseniz 4A üzerinden sigortalandırılırsınız. Daha çok kendi işini yapan kimselerin kapsandığını grup 4B olarak karşımıza çıkar. 4C ise hem devlet memurlarını hem de muhtarlar ya da kadrolu çalılan kimseleri kapsar.
* ALO 170 hattını aramanız halinde, adınıza bir başvuru oluşturulmakta ve başvuru takip numarası verilmektedir. 3 iş günü sonra tekrar arayarak başvurunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz. * Başvuru takip numaranızı kimseyle paylaşmayınız.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi "ALO 170"
Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler. Alo 170 Ne İşe Yarar? Alo 170'i arayanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir hatta ulaşmış olurlar. Bu hat Çalışma ve Sosyal Güvenlik iletişim merkezidir.
Polis - 192; Ambulans - 194; Yangın - 193; Denizde Arama Kurtarma - 195; Road help - 1987.
Yayın içeriklerine dair şikayetlerinizi veya beğenilerinizi ALO 178 ve 444 1 178 RTÜK Çağrı Hattı aracılığıyla iletebilirsiniz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ise RTÜK Çağrı Hattı'na +90 312 297 49 00 numarasını arayarak ulaşabileceklerdir.
ALO 184 üzerinden hizmet veren bu hat, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) olarak da bilinir. Sağlık Bakanlığı şikayet hattını arayan vatandaşlar, bir temsilciyle görüşerek şikayetlerini bildirebilir. SABİM görevlisi, vatandaşın şikayeti üzerine sistemde kayıt oluşturur.
4A (SSK), 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olan Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan vatandaşların, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, sigorta durumlarını öğrenmelerini, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri de sağlayan bir numaradır.
Sicil no genellikle sosyal güvenlik numarası olarak da bilinmektedir. Sigortalı olarak çalışan yetişkin kişiler sicil numaraları ile birlikte sigorta primleri, emeklilik bilgileri ve primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler.
Güvenlik numarası olarak da bilinen SGK sicil noı, kişinin işe başladığı tarihte özel olarak tanımlanan numaradır. Her çalışanın sicil numarası bulunur. SSK SİCİL NO NASIL ÖĞRENİLİR? Sicil numarası, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri