Sigorta şirketi bazında; ambulans, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve tıbbi gözlem masrafları limitsizdir. Ancak evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, fizik tedavi ve rehabilitasyon masrafları sigorta şirketi tarafından limitli karşılanır.
Ameliyat ise en önemli yatarak tedavi hizmetlerinden biri olarak limitsiz olarak karşılanır. Ameliyat gibi hastanede yatarak tedavi gerektiren durumların giderleri ve kemoterapi, radyoterapi gibi tedaviler de bu kapsamda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Özel sağlık sigortası kapsamında alabileceğin hizmetler; yatarak tedavi, ayakta tedavi, kemoterapi, radyo terapi, diyaliz, yatış sonrası fizik tedavi, yardımcı tıbbi malzeme, evde bakım, kontrol amaçlı PSA ve mamografi, ileri tanı yöntemleri, doğum teminatı, gebelik, yeni doğan bebek teminatı ve check-up gibi farklı ...
Özel sağlık sigortası, daha uygun fiyatlarla özel sağlık kuruluşlarından hizmet almanı sağlar. Teminatlar kapsamında yapılan işlemlerde, tedavinin türüne göre ya hiç ücret ödenmez ya da belirlenen oranda bir ödeme yapılır. Standart poliçelere genellikle özel sağlık sigortası kapsamında ameliyatlar dahil edilir.
İlgili 23 soru bulundu
Sigorta şirketi bazında; ambulans, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve tıbbi gözlem masrafları limitsizdir. Ancak evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, fizik tedavi ve rehabilitasyon masrafları sigorta şirketi tarafından limitli karşılanır.
Gündelik Ameliyat Teminatı Nedir? Gündelik ameliyat teminatı, poliçede tercih edilmiş olması kaydıyla geçerlidir. Sigortalının yatarak tedavi teminatı kapsamında kabul edilen ameliyatları nedeniyle gerçekleşecek hastane yatışları için poliçe üzerinde belirtilen günlük tazminattır.
Ameliyat ve yoğun bakım sigortası olarak da bilinen Allianz Nazar Boncuğu Sigortası, anlaşmalı kurumlarda geçerli 100.000 TL limit ve %90 geri ödeme olanağı ile ameliyat ve yoğun bakım giderlerinizin karşılanmasına olanak tanır.
SGK, kendisi ile anlaşmalı özel hastanelerde gerçekleştirilen ameliyat masraflarının belli bir kısmını karşılar.
Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, sağlık hizmeti sunucusuna başvurduğu tarihten önceki son bir yıl içinde toplam 30 gün genel sağlık sigortası prim ödeme gün sayısının olması gerekir.
Geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı brüt asgari ücretin %3'ü tutarındadır. Bu kapsamdaki genel sağlık sigortalılarının 2023 yılı temmuz ayı ve sonrası için ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı aylık 402,44 TL'dir.
Özel hastanede ameliyat olmak için gerekli işlemleri ve ameliyat sonrasında da hastanede yatış masrafları limitsiz olarak TSS tarafından ödenir. Aynı zamanda refaketçi masrafları da TSS kapsamındadır. Çoğu sigorta şirketi geçmişten gelen hastalıklar için ameliyat masrafını kapsam dışı tutmaktadır.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, hemen her özel hastanede geçerlidir. SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerin hepsinde sigorta işler. Ayrıca sigorta firması tarafından anlaşma kapsamına dahil edilen özel hastanelerde de sigortanın sağladığı teminatlardan yararlanma şansına sigortalı kişi sahiptir.
Sigortalar bu başvuruya en geç 48 saat içinde olumlu veya olumsuz yanıt vermek zorundadır. Dolayısıyla ameliyat gününden en az 2 gün önce provizyon için başvurmak gerekir. Onay alınması halinde bu onay 7 gün içinde geçerlidir.
Özel sağlık sigortaları genel olarak özel hastanelerde ayakta tedavi masraflarını %80 oranında karşılanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ise tedavi giderlerinin tamamının karşılanması sağlanır.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere, poliçe limitlerine ve kusur oranlarına göre sigorta şirketi tarafından karşılanır.
SGK anlaşmalı özel hastanelerde tedavi ve muayene masraflarını karşılamaktadır. SGK'lı vatandaşların uygun fiyata özel sağlık hizmeti alması ve özel hastanelerin muayene ve tedavi olanaklarından yararlanmaları mümkün.
Hastanelerin acil servisine girildiğinde ilk olarak hastanın yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlardan hangisinde tedavi olacağı tespit edilir. Bu alanlardan “Yeşil alan muayenesi” adı altındaki tedaviler nedeniyle hastalardan ilave ücret alınamaz.
Yatarak Tedavi Teminatı; cerrahi ve dahili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, küçük müdahale koroner anjiyografi giderlerinden oluşur. Standart tek kişilik özel oda, yemek ve bir adet refakatçi giderleri bu teminattan karşılanır.
Tüp mide ameliyatı SGK tarafından ülkemizde devlet hastaneleri, üniversiteler ve sgk anlaşmalı özel hastanelerde karşılanmaktadır.
Bireysel Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Yatarak Tedavi (Ameliyat, Günübirlik Tedaviler), Suni Uzuv, Tıbbi Malzeme ile Evde Bakım* ve Ambulans teminatlarından faydalanabilirsiniz. Tercih edilmesi durumunda Ayakta Tedavi ve/veya 12 ay bekleme süresi olması kaydıyla Doğum teminatlarını da poliçenize ekletebilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası; özel hastanelerde muayene, tahlil, tetkik, yatış ve ameliyatlar gibi hastane hizmetlerinden çıkacak fark ödemelerini karşılayan bir poliçedir. İlaç harcamaları, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı dışındadır. İlaç ödemelerinizi SGK dan faydalanarak temin edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri