Sivilce problemi yaşıyorsanız; ekmek başta olmak üzere beyaz un ile yapılan her türlü yiyecek, pirinç, şeker, şekerlemeler, asitli ve şekerli içecekler, bal, mısır şurubu, akçaağaç şurubu ve agave gibi tatlandırıcılardan uzak durmalısınız.
Cildi yeterli miktarda düzenli bir şekilde günlük olarak temizlemek. Aşırı güneşlenmemek. Güneş ışınlarından korunmak için cilt tipine uygun güneş kremi kullanmak. Spor-egzersiz yapmak (Spor-egzersiz, her şeyden önce genel sağlık için çok yararlıdır.
Örneğin çok fazla trans yağ içeren veya çok fazla tuz içeren besinler, sivilce oluşumunu büyük ölçüde desteklemektedir. Cips, işlenmiş çikolata, Çin tuzu, tavuk bulyon, katkı maddesi içeren salça, jelibon ve benzeri gıdalar; cildin doğal yağ dengesini bozarak sivilce oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır.
Vitamin A, vitamin E, vitamin B6, selenyum, krom ve çinkonun yüksek oranda besinlerle alınmasının, sivilceye faydalı olabileceği söylenmektedir. Ayrıca doymuş yağdan zengin besinler (tereyağı, margarin, kızartmalar, kırmızı et, cipsler, kurabiyeler, krakerler, pastalar, kekler, poğaça) sivilceyi artırabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Sivilce oluşumunu en fazla artıran gıdalar ve yiyecekler şunlardır; - Yoğun Yağ İçeriğine Sahip Besinler: Özellikle patates kızartması, kızarmış tavuk ve diğer fastfood ürünleri. - Yoğun Yağ Asitleri Barındıran Kuruyemişler: Ceviz, badem, gazlı ve asitli içecekler. - Yoğun Miktarda Şeker Olan Ürünler: Şekerlemeler.
1969 yılından bu yana, çikolata akneye katkıda bulunan bir faktör olarak çalışılmıştır. Bunun sebebi; çukulata yediğinizde pankreastan salgılanan insülin hormonunun cilt yağlanmasına sebep olan androjen hormonlarını sentezletiyor olmasıdır.
Bu durum birçok değişik hastalık üzerinden ön plana çıkıyor. Fakat bununla beraber cips tüketiminin sivilce çıkarıp çıkarma adına dair kesin bir kanıt olmadığını söylemek mümkün. Yani bilimsel olarak öne çıkan araştırmalar neticesinde belli bir bulgu yer almıyor.
Sivilceli cilde uygun solüsyonlar, nemlendirici ve yüz yıkama jelleri burada aktif rol oynamaktadır. Günlük olarak güneş kremi kullanımı cildi dış etmenlerden koruyacaktır. Diğer yandan cilde (ph değerine uygun) sabah ve akşam olmak üzere yüz yıkama jelleri, sebum dengeleyen solüsyonlar faydalı olacaktır.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Limon ve karbonat son derecede etkili bir tedavi seçeneğidir. Bu karışımı pamuk yardımı ile sivilce olan bölgelere sürerek iyileşmesini bekleyebilirsiniz. Limon ve Yoğurt: Limon ve yoğurt karışımı da aynı şekilde antibakteriyel özelliği olan ve sivilcelere çok iyi gelen bir karışımdır.
Kahve direk sivilceye neden olur diyemeyiz. Bununla birlikte, çok fazla kafeinli kahve içmek, şeker veya süt eklemek sivilceyi daha da kötüleştirebilir. Gün içinde çok fazla kahve tüketen biriyseniz kafein alımını kademeli olarak azaltmanızı öneririz.
2-Sivilceler, evlenince ya da doğum yapıldığında geçer
Sivilcelerin ortaya çıkmasında beslenme tarzından genetik özelliklere kadar birçok unsur rol alıyor. Her ne kadar halk arasındaki sivilcelerin evlenince ya da doğum yapınca ortadan kalktığı düşünülse de böyle bir doğru bulunmuyor.
Bundan dolayı, yüzün orta hattındaki özellikle ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan bölgeyi kapsayan 'ölümcül üçgen' olarak bilinen bölgeye yerleşen sivilceler asla sıkılmamalıdır.
Yumurtanın sivilce yapıp yapmadığı konusunda yanlış bilinen konular vardır. Yumurta, alerjik hastalığı olan kişilerde sivilce yapabilir. Yani yumurta, kuruyemiş, çikolata türünde yiyecekler gibi vücutta etki gösterebilir. Bu etki herkeste görülmez.
Yapılan son çalışmaların ortaya koyduğu bilimsel verilere göre, stresten sivilce çıkar mı sorusuna cevap, evet olacaktır. Zira cilt de vücudun birçok organı gibi stresten etkilenir. Örneğin, stresli bir dönemden geçerken gözlemlenen sivilceler, stresin olmadığı bir dönemde görülenlerden biraz farklı görünür.
Kronik, sürekli olan stres, akne oluşumuna sebep olan faktörlerin tetikleyicilerinin başında gelir. Araştırma aknenin içsel stres ile bağlantısı olduğunu ve kronik stresin var olan sivilceleri daha kötü yaptığını göstermektedir.
GAZLI İÇECEKLER. Kola, gazoz, hazır meyveli soda gibi gazlı içecekler şeker yönünden oldukça zengin oldukları için iltihaba ve dolayısıyla akneye davet çıkarır. Bu içecekleri hala içmeye devam etmek istiyorsanız, kendiniz sade sodaya meyve sıkarak tüketebilirsiniz.
Geçmeyen sivilce sebeplerinin birbirinden farklı etkenler olduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak sivilce sorunu; stres, düzensiz beslenme ve hormonal değişikliklerden ileri gelir. Ancak uzun süre geçmeyen sivilceler söz konusuysa bu durumun ciddi bir sağlık sorununa işaret ediyor olma ihtimali olabilir.
Sivilceler genellikle cildin fazla sebum, yani yağ üretmesi nedeniyle oluşur. Bunun dışında hormonal bozukluklar, aşırı yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, stres, kullanılan bazı ilaçların yan etkileri ve yanlış cilt bakımı çenede sivilce oluşumuna sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri