5- Sosyal Güvenlik Sicil Numarası bölümüne, TC uyruklu sigortalılar için TC kimlik numaraları, yabancı uyruklu sigortalılar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce verilen 9 ile başlayan 11 haneli numara yazılır.
"Sigorta Sicil Numarası", işverenlerce ilk defa bildirilen her sigortalıya kurumca "İl Kodu", "Ünite Kodu", "Tescil Yılı" ve "Sıra Numarası"nı ihtiva eden 13 haneli bir sigorta sicil numarası verilir. Bu numara Kurum kayıtlarına işlenerek işverene ve sigortalılara bildirilir.
Bunun yanı sıra iş yerine ait 26 haneli SSK sicil numarasını öğrenmek için internetten de sorgulama yapılabilmektedir. İnternet üzerinden sorgulama yapılabilmesi için bağlı bulunulan ilin ticaret odası internet sitesine girip “Firma Bilgileri / Sicil Kayıtları / Sicil Numarasına Göre Arama” bağlantısına tıklanmalıdır.
Sicil no genellikle sosyal güvenlik numarası olarak da bilinmektedir. Sigortalı olarak çalışan yetişkin kişiler sicil numaraları ile birlikte sigorta primleri, emeklilik bilgileri ve primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler.
Güvenlik numarası olarak da bilinen SGK sicil noı, kişinin işe başladığı tarihte özel olarak tanımlanan numaradır. Her çalışanın sicil numarası bulunur. SSK SİCİL NO NASIL ÖĞRENİLİR? Sicil numarası, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilir.
İlgili 20 soru bulundu
SSK sicil numaranıza e-Devlet üzerinden erişebilirsiniz. e-Devlet sistemine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama bölümündeki hizmetler kısmına 4A Sigortalı Tescil Kaydı yazarak karşınıza çıkan ekranda yer alan bilgileri doldurduktan sonra sicil numaranızı öğrenebilirsiniz.
Vatandaşlar, e- devlete TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra, Sosyal Güvenlik Kurum'u sayfasına girmeleri gerekir. Bu sayfada ise kişilerin 4A, 4B ve 4C tescil kayıtlarından hangisine bağlı ise onu seçmesi gerekir. Seçilen sigorta kolundan sosyal güvenlik numarası öğrenilir.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) gibi herhangi birinden sigorta hizmeti alanların Sosyal Güvenlik Numarasını öğrenmesi gerekir. Bu, sicil numarası olarak da bilinir ve vatandaşların sigortaları ile ilgili tüm detaylara ulaşmalarını sağlar.
Ticaret siciline kayıtlı olan ticaret şirketi ve ticari işletmelere MERSİS'te verilen 16 haneli tekil ve benzersiz numara MERSİS numarasıdır.
1. "SOSYAL GÜVENLİK SİCİL NUMARASI” Türk vatandaşları için T.C kimlik numarası, yabancı uyruklular için ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce verilen numaradır.
E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır. Ekranda gelen ve istenen bilgiler de eksiksiz olarak doldurulmalıdır.
Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir. 01.01.2001 ise muhtemelen devlet memuru olarak hizmete başladığınız tarih. Devlet memuru olarak emekli olacaksanız SSK'lı girişiniz sigorta girişi olarak değerlendirilmez.
“4B nedir” sorusu da aynı yöntemle yanıtlanabiliyor. Eskiden Bağkur sigortası olarak adlandırılan sistem, SGK'ya bağlandığında 4b adını aldı. Bu sisteme kayıtlı ve prim ödeyen kişiler kariyer ve meslek grupları dışında kalan ve bir işyerine bağlı çalışmayan, dolayısıyla kendi mesleğini yapanlar.
İşyeri Sicil No: SGK tarafından verilen 23 haneli numaradır. Bu alanda Ücret Tertipleri Giriş Ekranında kaydedilen kurumsal işyeri sicil numarası gösterilir.
11 haneli TC Kimlik no girişi yapılır. 8 haneli Emekli Sicil Numarası girişi yapılır. Kanunun geçici 4 üncü maddesi kapsamında olup emeklilik keseneği ve kurum karşılıkları 5434 sayılı Kanun hükümlerine göre tespit olunanlar için Statü Bilgisi «5434» seçilir.
Sicil; Resmi belgelerin kaydedildiği kütük anlamına gelir. Sicil no; Resmi belgelerin kaydedildiği kütük numarasını belirten bir kavramdır. Sicil no farklı kurumlarda farklı numaralarla bizlere verilebilir. Kurumlar kişilere verdikleri sicil no ile kayıtların karışmasını engellemektedirler.
68 167 921 ilk iki rakam doğum tarihinizdir. sonra gelen üç rakam bulunduğunuz il yada ilçenin kodudur bu kodu emekli sandığı belirlemiştir. son üç rakamda bulunduğunuz il yada ilçedeki sıralamanızdır.
E-devlet uygulamasında Sosyal Güvenlik Kurumu/ E-SGK şifre kısmından giriş yaparak sizin isminie kayıtlı olan tüm sicil numaralarınızı görebilirsiniz. SGK sicil numarasını öğrenmek için E-devlet işyeri kodu öğrenme sayfasına e- devlet verilerinizle giriş sağlayabilirsiniz.
4A hizmet dökümü, SGK'ya bağlı çalışanların sigortalarının başlama tarihleri, prim miktarları ve toplam gün sayılarını öğrenebildiği bilgi sistemini ifade eder. 4A hizmet dökümü alarak sigortanıza dair tüm bilgileri listeyebilir, gerekli işlemler için bu bilgileri kullanabilirsin.
4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılan belgeyi Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan vatandaşlar alabilmektedir. Eski sistemde SGK'ya bağlı olanlar 4A hizmet dökümünü, Bağ-Kur'a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü ve Emekli Sandığı'na bağlı olan vatandaşlar ise 4C'yi alabilmektedir.
SGK Sicil Numarasını Güncellemek için:
Dilekçe, imza sirkülerinde yer alan kişi veya kişiler tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır. Dilekçede eksik bilgi olması durumunda işleminiz ne yazık ki gerçekleştirilemez. Böyle bir durum olduğunda, eksik bilginin ne olduğuyla ilgili tarafımızdan size dönüş sağlanacaktır.
Sosyal Güvenlik Kurumunca işyerini tanıtma ve diğer işyerlerinden ayırma bakımından her işyerine verilen bir numaradır. Soldan sağa doğru: İlk rakam; sektör kodudur. O işyerinin Devlet veya özel sektöre aidiyetini, devamlı veya geçici olduğunu belirtir.
Sigortalı olarak çalışan vatandaşlar, sigortalarının ne durumda olduğunu, aktif ya da pasif olup olmadığını, sigortanın açılıp açılmadığını öğrenmek için SGK Tescil ve Hizmet Dökümü uygulamasını e-Devlet üzerinden kontrol edebilirler.
SGK prim sorgulama e-Devlet üzerindeki SGK sayfasından yapılır. Karşınıza çıkan sayfada “Kimlik Doğrula” butonuna basarak e-Devlet sayfasına yönlendirilirsiniz. İlgili ekrana “4A Hizmet Dökümü” veya “SGK” yazarak arama yapabilirsiniz.
SGK hizmet dökümü sorgulamanızı e-Devlet kapısı portalından kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri