Abdullah Özkan 32 yaşında. Kurra hafız olan genç imam Taksim Camisi'ne bir ay önce imam olarak atandı. Daha önce görev yeri Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ydi. İmam Özkan Kasımpaşa'daki evinden yeni atandığı Taksim Camisi'ne de motosikletiyle gidiyor.
Taksim Camisi'ne imam olarak atanan 32 yaşındaki Abdullah Özkan, motor kullanmasıyla da dikkat çekiyor.
Şantiye hazırlıkları 9 Şubat 2017 tarihinde başladı. Beyoğlu Belediye Başkanı olan Ahmet Misbah Demircan 10 Şubat 2017'de yaptığı açıklamada projenin mimarının Şefik Birkiye olduğunu ve Sur Yapı'nın bu proje inşaatını tüm bedeli karşılayarak yapacağını resmen duyurdu.
İstanbul'un yeni sembollerinden biri haline gelen Taksim Cami, bünyesindeki Taksim Cami İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı ile çeşitli kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Sur Yapı tarafından yapımına 2017'de başlanan camide, aynı anda 4 bin kişi namaz kılabiliyor.
Taksim Meydanı, İstanbul'un en ünlü meydanlarından biridir ve yıllar boyunca sürekli olarak değişikliklere uğramıştır. Ancak bu meydanın tam anlamıyla meydan haline gelmesinin en önemli nedenlerinden biri, Cumhuriyet Anıtı'nın konumlandırılmasıdır. Çevresindeki binalarla birlikte anıt, meydana kimlik kazandırmıştır.
İlgili 39 soru bulundu
Beşi yer altında dokuz katlı olarak inşa edilen caminin alanı 17 bin metrekareye yakın. Biri 30 metre yükseklikte 12 kubbesi ve iki minaresi olan camide aynı anda 2 bin 250 kişinin, kapalı ve açık alanlarıyla birlikte toplam 4 bin kişinin namaz kılabileceği belirtiliyor.
Çamlıca, Üsküdar'da yapımına 29 Mart 2013'te başlanan ve 3 Mayıs 2019'da açılışı yapılan cami, cumhuriyet tarihinin en büyük camisidir. 63 bin kişi kapasiteli ve 6 minareli cami 57 bin 500 metrekarelik alana sahiptir.
1453'ten yıkılışına kadar Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış İstanbul, 2020'de 3269 aktif cami bulunduruyordu.
Camimizin halı serili alanında 25 bin insan namaz kılabiliyor. Avlumuz ve sert zeminlerle birlikte 63 bin insana burada namaz kıldırabiliyoruz. Açıldığımız yıl İstanbul Müftülüğünün bir programında sabah namazı programında 70 bin kişi ibadet etti.
🕌 Mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Mimarı Şefik Birkiye ile Selim Dalaman'ın yaptığı Taksim Camii, ...
Bunlar yapım tarihlerine göre sıralanacak olursa Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi, Kara Ahmet Paşa Camisi, Rüstem Paşa Camisi, Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi, Kadırga Sokollu Mehmet Paşa Camisi, Azapkapı Sokollu Mehmet Paşa Camisi, Zal Mahmut Paşa Camisi, Kılıç Ali Paşa Camisi ve Nişancı Mehmet Paşa Camisi'dir.
Türkçe dini mimari terminolojisinde bu ibadethanenin küçüklerine mescit, daha büyüklerine ise cami denilmektedir. Cami sözcüğü, aynı zamanda İslam'da Allah'ın 99 isminden biri olup, Cami "istediğini istediği şekilde, istediği zaman, istediği yerde toplayan" anlamına gelmektedir.
İmam (Arapça: الإمام), İslâm dinine ait bir terimdir. Genel anlamda önder, lider, devlet başkanı anlamlarına gelir. İslami bir terim olarak ise cemaate namaz kıldıran ve diğer dinî görevleri yerine getiren kişileri ifade eder. İmamlık görevini yerine getirmeye ise 'imamet' denmektedir.
Ay, 1 Nisan 1963 tarihinde Van'da doğdu. Van İmam-Hatip Lisesi'ni 1980 yılında, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1984 yılı Haziran döneminde birincilikle bitirdi.
Başakşehir Medine Müdafi Fahrettin Paşa Camii İmam Hatibi Enes Abdurrahman Hibe, camilerin 24 saat kullanılması gerektiği anlayışıyla hareket ederek, görevli olduğu mekanı yaşam alanına çevirdi.
Türkiye'de yaşayan Müslümanların titizlikle baktığı cami sayısının en çok yoğun olduğu il İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'u ise Konya ve Ankara takip ediyor. En az cami bulunan iller ise sırasıyla; Kilis, Yalova ve Tunceli olarak karşımıza çıkıyor.
Kent genelinde cami sayısına bakıldığında ilk sırada 343 camiyle Fatih ilçesi bulunuyor. Fatih'i sırasıyla 192 camiyle Üsküdar, 143 camiyle Pendik, 142 camiyle Ümraniye, 136 camiyle Beykoz ve 129 ile Arnavutköy takip ediyor.
Ankara Kocatepe Camii, İstanbul Sultanahmet Camii ve Adana'daki Merkez Sabancı Camii'den de daha büyük olarak tasarlanan cami, 14 bin 700 m2'lik alana inşa ediliyor. Türkiye'nin en büyük ikinci Camisi olacak olan Akkent Cami'nin kubbe yüksekliği 67 metre olurken, kubbe çapı ise 34 metre genişliğinde olacak.
Özgün mimarisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da dikkatini çeken Abdülhamithan Camisi, 46 metre yüksekliğindeki kubbesi, 81 metre yüksekliğindeki 4 minaresi ve 46 bin metrekare kapalı alanıyla Adanadaki Sabancı ve Ankaradaki Kocatepe camilerinden sonra Türkiyenin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyor.
717 yılında yapılan ve Karaköy Galata'da yer alan Arap Camii. Arap Cami, İstanbul'un ilk camisi olma özelliğini taşıyor. Arap Camii aynı zamanda İstanbul'da ezan sesinin duyulduğu ilk cami. 717 yılında yapılan cami, Karaköy Galata'da yer alıyor.
Sultan Ahmet Camii Türkiye'de 6 minaresi olan 5 camiden biridir. Diğer 4 tanesi ise İstanbul Çamlıca Camii, İstanbul Arnavutköy'de Taşoluk Yeni Camii, Adana'daki Sabancı Camii ve Mersin'deki Muğdat Camii'dir.
Sultan Ahmet Camisi Sultan I. Ahmet tarafından 17'nci yüzyılda, Mimar Sinan'ın yetiştirdiği öğrencilerden biri olan Sedefkar Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır. Caminin duvarlarında mavi renkli İznik çinileri yoğun bir şekilde bulunduğu için cami, Mavi Camii (Blue Mosque) olarak da bilinmektedir.
İstanbul'un 7 tepesinden 2'ncisi üzerine kurulan caminin yapımına 1609'da başlandı. Caminin temeline ilk kazmayı ise Sultan I. Ahmed Han vurdu. 17. asrın sanat ve estetik anlayışını içinde barındıran cami, 7 yıl 5 ay 6 günde tamamlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri